Woordenlijst

Woordenlijst

Tijdens je zoektocht naar informatie over BDSM zal je misschien wel veel woorden, termen en afkortingen tegenkomen waarvan je de betekenis niet weet. Met deze woordenlijst hoop ik daarin wat meer duidelijk te kunnen geven.

A

Aseksueel Een persoon die geen seksuele aantrekking ervaart. Anders dan het celibaat, wat mensen kiezen, is A-seksualiteit een intrinsiek onderdeel van wie we zijn. Er is een aanzienlijke diversiteit onder de aseksuele gemeenschap; elke aseksuele persoon ervaart dingen als relaties, aantrekkingskracht en opwinding enigszins anders. A-seksualiteit maakt ons leven niet slechter of beter, we staan ​​voor een andere reeks uitdagingen dan de meeste seksuele mensen. A-seksualiteit verschilt van celibaat of seksuele onthouding, wat gedrag is, terwijl A-seksualiteit over het algemeen als een seksuele geaardheid wordt beschouwd. Sommige A-seksuelen nemen om verschillende redenen deel aan sommige vormen van seks.

Ageplayer Een persoon die zich bezighoudt met rollenspel waarbij een andere leeftijd wordt aangenomen door één of meer van de deelnemers

Androgyny Zich aankleden en presenteren op zo’n manier dat het moeilijk is om iemands geslacht te bepalen.

B

Bottom Een persoon die er mee instemt de controle op te geven of de stimulatie te ontvangen tijdens kinky activiteiten die al dan niet onderdanigheid bevatten.

Bootblack Een persoon die zich bezighoudt met het polijsten van glanzende laarzen of andere leren artikelen door middel van spuug, als onderdeel van het spel. Dit geeft deze persoon graag als service aan de Dominant

Bull Een man die zich bezighoudt met seks met een vrouw wiens partner geniet van de cuckold-dynamiek

Big Een persoon die koester en/of ouder is in een relationele dynamiek. Zo kan een big een Daddy of Mommy hebben maar ook bijvoorbeeld zorgen voor een little.

Brat Een persoon die graag een of meer van de volgende gedragingen vertoont. Plagen, speels, stiekem, ondeugend, eigenwijs,, rebels, respectloos of ongehoorzaam. Dit gedrag kan onderdeel zijn  van een machts uitwisseling dynamiek

Babygirl Een persoon die op zoek is naar een ouderlijke en/of zorgende figuur in een relatie, en zich identificeert of een rol speelt als een jong meisje. Dit wordt ook wel gebruikt als bijnaam voor een vrouwelijke onderdanige.

Babyboy Een persoon die op zoek is naar een ouderlijke en/of zorgende figuur in een relatie, en zich identificeert of een rol speelt als een jonge jongen. Dit wordt ook wel gebruikt als bijnaam voor een mannelijke onderdanige.

Biseksueel Een persoon die zich seksueel aangetrokken voelt tot beide geslachten.

Boi Een vrouwelijke onderdanige die zich identificeert als een man.

Brother 1. Een heel goede mannelijke vriend. 2. Een man die onderdanig is aan dezelfde Dominant.

Butch Een lesbienne die zich overdreven mannelijk kleedt en gedraagt. Soms gebruikt om een ​​homoseksuele man te beschrijven. Dit hoeft niet noodzakelijk de rol van de persoon in een seksuele of D / S-relatie te bepalen.

C

Cuckold Een man die geniet van de vernedering en/of voyeuristische ervaring van het kijken of weten dat hun partner seks heeft met iemand anders.

Cuckquean Een vrouw die geniet van de vernedering en/of voyeuristische ervaring van het kijken of weten dat hun partner seks heeft met iemand anders.

Cuckolding Is een dynamiek tussen man en vrouw, waarbij de vrouw seksuele vrijheden heeft die de man niet heeft. Anders dan bij overspel weet de man van het vreemdgaan van zijn vrouw. Sterker nog , vaak is hij er bij aanwezig en moedigt het aan.

Cuckoldress Deze persoon is meestal een vrouw. Over het algemeen spoort de cuckold de cuckoldress aan tot overspel.

Cuckoldry Het overspel in een cuckolding dynamiek

Crossdresser Een persoon die zich kleedt en handelt op een manier die traditioneel geassocieerd is met het andere geslacht. (Opmerking: dit heeft niets te maken met hun seksuele identiteit.)

D

Dominant is de persoon die  in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Dom Een mannelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Domme Een vrouwelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Domina Een vrouwelijke persoon die in alle vrijwilligheid (van beide kanten), macht, gezag of controle neemt in een relatie, sessie of activiteit.

Doll Een persoon die van objectivering geniet en getransformeerd wil worden door eigen en/of externe krachten tot een levende pop. Dit is deel van dollyfication

Daddy Een persoon die koestert en/of vaderlijk is in een relatie. Hij is vaak maar niet altijd ook Dominant.

DaddyDom Een DaddyDom is meestal een meer koesterende, zachtaardige en minder strenge mannelijke Dominant dan andere dominante types

Demisexual Een persoon die geen seksuele aantrekkingskracht ervaart, tenzij deze een sterke emotionele band met iemand vormt. Het wordt vaker gezien in, maar in geen geval beperkt tot romantische relaties. De term demiseksueel komt van de oriëntatie die “halverwege tussen” seksueel en aseksueel is. Niettemin betekent deze term niet dat demiseksuelen een onvolledige of half-seksualiteit hebben, noch betekent het dat seksuele aantrekking zonder emotionele connectie vereist is voor een volledige seksualiteit. In het algemeen worden demiseksuelen niet seksueel aangetrokken door iemand van welk geslacht dan ook; wanneer een demiseksueel echter emotioneel verbonden is met iemand anders (of het nu gaat om romantische liefde of een diepe vriendschap), ervaart de demisexuele seksuele aantrekking en verlangen, maar alleen voor de specifieke partner of partners.

E

Exhibionist Een persoon die er van geniet zich op een openbare of semi-publiekelijke manier te vertonen om de aandacht te trekken.

Evolving Een persoon met onvoorspelbare ups en downs. Een geleidelijke verandering ondergaan

Exploring Een persoon die op ontdekkingsreis is  door de wereld van kink om te ontdekken wat hij/zij  is, leuk of fijn vindt.

F

Fetisjist Een persoon die opgewonden wordt door objecten of niet-seksuele delen van het lichaam. In extreme gevallen is het mogelijk dat iemand niet in staat is seksuele bevrediging te bereiken zonder de aanwezigheid van het fetisj-object (of er tenminste over te fantaseren)

Furry Een persoon die zich identificeert met een bepaalt antropomorf dier of wezen, vaak gekleed in kostuum of met de tokens van het dier.

Femme of FEM Een man of vrouw met stereotype of overdreven vrouwelijke trekken. Vooral gebruikt voor lesbiennes en homoseksuele mannen. Dit hoeft niet noodzakelijk de rol van de persoon in een seksuele of D / S-relatie te bepalen.

G

Gay Een persoon die seksueel opgewonden raakt van iemand van hetzelfde geslacht.

Genderfluid  is een genderidentiteit het best omschreven als een dynamische mix van mannelijk en vrouwelijk. Een persoon die Genderfluid is, kan zich altijd een mix van de twee traditionele geslachten voelen, maar kan zich op sommige dagen meer mannelijk voelen en op andere dagen meer vrouwelijk. Genderfluid zijn heeft niets te maken met welke genitaliën iemand heeft, noch met hun seksuele geaardheid.

Genderqueer Wordt meestal gebruikt om mensen te beschrijven die vinden dat hun geslachtsidentiteit niet past in de sociaal geconstrueerde ‘normen’ in verband met zijn / haar biologische geslacht. Genderqueer is een identiteit die zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn, of geen van beide.

H

Hedonist  Een persoon met een sterke focus op het nastreven van plezier.

Hetero Flexibele Een persoon die zichzelf als primair heteroseksueel identificeert, maar af en toe hetzelfde geslacht aantrekkelijk vindt.

Homoflexible Een persoon die zichzelf als primair homoseksueel identificeert, maar af en toe het andere geslacht aantrekkelijk vindt.

Hotwife Een hotwife is een aantrekkelijke getrouwde vrouw die seksuele relaties heeft met andere mannen, meestal met de toestemming van haar echtgenoot. Die is algemeen bekend als cuckold. Deze vrouwen zijn seksueel onbevangen en genieten van seks, zowel met hun echtgenoot als met andere partners. Ze genieten van de vrijheid en aandacht die hoort bij hun levensstijl.

I

Intersex Een aangeboren afwijking van het reproductieve en seksuele systeem. Intersex-mensen worden geboren met externe genitaliën, interne voortplantingsorganen en / of endocriene systemen die verschillen van de meeste andere mensen. Er is geen enkel ‘interseksueel lichaam’; het omvat een breed scala van aandoeningen die niets gemeen hebben behalve dat ze door de maatschappij als ‘abnormaal’ worden beschouwd. Wat interseksuele mensen vergelijkbaar maakt, zijn hun ervaringen met medicalisering, niet met biologie. Intersex is geen identiteit. Hoewel sommige intersex-mensen het terugvorderen als onderdeel van hun identiteit, is het geen vrij gekozen geslachts categorie, het kan alleen worden teruggevorderd. De meeste interseksuele mensen identificeren zich als mannen of vrouwen, net als iedereen

K

Kajira Een vrouwelijke slaaf in eigendom, volgens de wereld van Gor, naar de fantasie romans van John Norman Het wordt sinds circa begin 2010, af en toe gebruikt in de niet-Gorean-gemeenschap omdat “het een mooie manier is om ‘slaaf’ te zeggen

Kajirus Een mannelijke slaaf in eigendom van een man, volgens de wereld van Gor, naar de fantasie romans van John Norman. Meervoud: kajiri

Kinkster Een persoon die zijn rol niet wil definiëren, terwijl hij zich bezighoud met machtswisseling, rollenspel, sadomasochisme, travestie en/of fetisjen.

Kitten Een persoon die geniet van rollenspel als kitten of kat.

L

Little Een persoon die zich identificeert met, of geniet van, een jongere denkwijzen en/of gedrag. Hun relaties kunnen al dan niet een macht uitwisseling bevatten.

Lesbisch Een vrouwelijke homoseksueel

M

Masochist Een persoon de er van geniet pijn of vernedering te ontvangen. Dat kan emotioneel, fysiek of mentaal zijn

Masochisme

Meester Een mannelijke eigenaar van een slaaf

Meesteres Een vrouwelijke eigenaar van een slaaf

Mommy Een persoon die koestert en/of meen moederrol vervult in een relatie

MommyDomme Een MommyDomme is meestal een meer koesterende, zachtaardige en minder strenge vrouwelijke Dominant dan andere dominante types

Middle Een persoon die zich identificeert met een jongere denkwijze en/of gedrag, maar zich meer tiener of pre-tiener voelt dan een little.

Mindfuck Spelen met iemands concept van de werkelijkheid, om een staat van verwarring en verwardheid te veroorzaken. Een uitgebreidere uitleg over mindfuck vind je hier

Moxa Een sigaar van bijvoetkruid die wordt gebruikt bij moxeren.

Moxeren De sigaar van bijvoetkruid, de moxa, wordt aangestoken en vervolgens wordt de hitte hiervan over de huid verspreid. De warmte kan lustverhogend zijn maar ook kan deze techniek gebruikt worden als martelmethode.

Mentor Een vertrouwde adviseur of counsellor voor iemand die al basiskennis en -ervaring heeft opgedaan. Een mentor is iemand die over aanzienlijke kennis en ervaring beschikt en meestal, in de ogen van de mentee, een aanzienlijke wijsheid. Men is het er algemeen over eens dat een mentor aan dezelfde kant van de schuine streep moet staan ​​(Dom / Dom of sub / sub). Maar uiteraard kan het ook andersom.De meeste mensen weten ook dat een mentor mensen niet benadert met aanbiedingen om hen te begeleiden. Een mentor traint, leert of speelt niet met de persoon waarvan hij mentor is. Een mentor geeft advies en suggesties en stimuleert en adviseert over het algemeen middelen voor zijn leerling om te gebruiken in een proces van zelflerend leren. Deze titel / rol is onderhevig aan, en wordt veel misbruikt op FetLife, facebook en bijvoorbeeld ook kik, door (meestal) dominante mannen die (meestal) vrouwelijke onderdanigen benaderen met aanbiedingen om hen te begeleiden als een manier om een ​​D / s-relatie, of eenvoudigweg seks, met hen te hebben. Veel van degenen die werken om nieuwe mensen te helpen bij veilige binnenkomst in BDSM waarschuwen nieuwkomers tegen iedereen die aanbiedt hen te begeleiden vanwege de prevalentie van bijbedoelingen onder degenen die zulke aanbiedingen doen.

O

Owner Iemand die een ander bezit, meestal een slaaf, pet  of ander eigendom.

Onderdanig Een persoon die in alle vrijwilligheid er mee instemt om de volledige controle over te leggen of op te geven in een relatie, sessie of dynamiek.

P

Princes Een persoon die een bijzondere behandeling van lof, zorg en aandacht vereist

Primal Een persoon die regels, tradities en protocollen verwerpt en de voorkeur geeft aan zelfbepaling van hun rol, vaak geassocieerd met fundamentele en/of dierlijke instincten, gedragingen en verlangens.

Primal Predator Een primal die graag jaagt en prooi probeert te vangen.

Primal Prey Een primal die graag wordt gejaagd door een predator

Pet Een persoon die zich al dan niet identificeert met dieren en die wordt behandeld alsof  ze geliefd en in bezit zijn.

Pup Een persoon die geniet van rollenspel als een puppy of hond.

Pony Een onderdanige gekleed in een harnas, vaak erg decoratief, meestal met een bijtgag en een buttplug ** met een staart. Vaak zullen ze hun Dominant in een kar trekken

Pansexual Iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot anderen op basis van factoren die geen betrekking hebben op hun biologische geslacht, genderidentiteit of geslacht uitdrukking.

Property Iemand die eigendom is van een ander.

Q

Queer Behoort tot LGBT (homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, interseksueel of een ander persoon dan die van hetero). Historisch (en momenteel) gebruikt als aanstootgevend jargon voor een homoseksueel persoon. In de moderne tijd zijn sommigen in de LGBT-gemeenschap begonnen met het gebruik van de term als een ​​positieve overkoepelende term.

R

Rigger Een persoon die de kunst van bondage beoefent, meestal met touw.

Rope Top Een persoon die rope bondage uitvoert.

Rope Bottom Een persoon doe rope bondage ontvangt.

Rope Bunny Een andere naam voor Rope Bottom, vaak een model die ook gebruikt wordt voor foto’s, demo’s of optredens.

S

Sadist Iemand die ervan geniet om iemand te vernederen of pijn te laten ervaren. Dit kan emotioneel, fysiek of mentaal zijn.

Sadisme

Sadomasochist  Een persoon die zich bezighoudt met sadisme en/of masochisme

Sadomasochisme

Slaaf  Een persoon die er in alle vrijwilligheid mee instemt  om de volledige controle te geven aan zijn/haar Meester/Meesteres/Owner. Vaak geven ze veel of al hun rechten op aan grenzen, stopwoorden en onderhandelingen. Typisch een TPE relatie

Switch Een persoon die deelneemt aan relaties, sessies en activiteiten als een Top/Dominant of een bottom/submissive, afhankelijk van hun humeur, partner of de situatie. Sommige Switches genieten ervan hun rol tijdens de sessie te wijzigen.

Submissive Een persoon die in alle vrijwilligheid er mee instemt om de volledige controle over te leggen of op te geven in een relatie, sessie of dynamiek.

Swinger Een persoon die vrijwillig seks heeft met andere mensen binnen en buiten hun toegewijde relaties

Sensualist Een persoon met een sterke focus op het nastreven van sensuele genoegens en interesses.

Slet Een persoon die de vrijheid heeft om deel te nemen aan seksuele activiteiten in overeenstemming met hun verlangens, met één of meerdere partners.

Sissy Een mannelijke geïdentificeerde persoon die zich er bezighoudt met feminisering en soms vernedering om een andere emotionele of mentale toestand te bereiken.

Spanko Een persoon met een sterke interesse in spanking en/of gespankt worden

Spanker Een persoon die ervan houd anderen te spanken.

Spankee Een persoon die graag gespankt wordt.

Stag Een man in een relatie die seksueel plezier ondervindt door toestemming te verlenen (en dit zelfs te stimuleren) aan zijn vrouw (vixen) om seks te hebben met andere mannen. Niet te verwarren met de cuckold relatie waar de man de zwakkere partner is en vernederd wil worden. Stags zijn dominant, maar willen hun partner delen.

Sister  1. Een zeer goede vriendin. 2. Een vrouw die onderdanig is aan dezelfde Dominant.

Straight Een persoon die seksueel reageert op het andere geslacht. (Zie ook: Heteroseksueel.)

Sapioseksueel Iemand die aangetrokken wordt tot de geest van iemand anders en dan hun meest aantrekkelijke attribuut vindt, boven en voor hun fysieke kenmerken.

T

Top Een persoon die de controle heeft over de actie tijdens kinky activiteiten.

Trans – Vrouw naar man Een persoon die is geboren met vrouwelijke geslachtsdelen, maar zich identificeert als man

Trans – Man naar vrouw Een persoon die is geboren met mannelijke geslachtsdelen, maar zich identificeert als vrouw.

Transgender Een transgender is iemand die zich voelt als iemand van het andere geslacht dan zijn/haar biologische geslacht. Personen die transgender zijn, voelen zich vaak niet thuis in hun eigen geslacht en vinden het daardoor lastig om te moeten voldoen aan bepaalde gedragspatronen

Transseksueel Een persoon die zijn / haar geslacht fysiek of hormonaal heeft veranderd.

U

Unicorn Een biseksuele alleenstaande vrouw die bereid is om seks te hebben of een relatie aan te gaan  met een koppel. Hoewel deze persoon meestal vrouwelijk is , kan deze term ook van toepassing zijn op personen van andere geslachten. Omdat dit type persoon meestal moeilijk te vinden is lijken ze op de zeldzame, mytische eenhoorn. Een unicorn vind je meestal terug in een polyamorie of swingers levensstijl.

V

Voyeur Een persoon die graag naar andere kijkt meestal in een seksuele context, zonder zich er mee bezig te houden.

Vixen Een vrouw in een relatie die een man zoekt voor terloopse seksuele contacten, met instemming en meestal in aanwezigheid van haar stag partner, zonder enige biseksuele contacten of vernedering van de stag.

Vanille Een persoon zonder vastgestelde kinks of fetisjen.

De woordenlijst zal continu in beweging zijn, dat wil zeggen, ik zal met enige regelmaat woorden en hun beschrijvingen toevoegen aan de lijst.

Mis je een woord of zoek je een betekenis van een woord die je niet kan vinden , laat gerust een reactie achter. Dan zal ik mijn best doen deze voor je aan de lijst toe te voegen.

Simone – bdsmenkink.nl