Figging

Figging

Figging is de naam voor het gebruik van gemberwortel voor stimulatie. Figging heeft historische roots, naar verluidt is deze techniek ontwikkeld in de victoriaanse tijd als een manier om eigenzinnige vrouwen te disciplineren. Hoe dan ook, het is heel leuk voor mensen die van matige tot redelijke intense sensatie genieten en het is heel anders dan al het andere wat ik heb ontdekt.

Simpel gezegd is figging de praktijk van het schillen en snijden van een stuk gemberwortel in een buttplug en dus in te brengen in de anus. De gemberolie creëert geleidelijk aan een verwarmend, tot licht brandend gevoel, dat veel intenser wordt als de ontvanger de kringspier goed samenknijpt. Het is verrassend eenvoudig om te doen, en een van de leuke dingen is dat het gematigde intense sensaties kan creëren zonder enig risico op verwonden of schade toebrengen aan je partner.

Hoe begin je:

Alles wat je nodig hebt om te experimenteren met figging is een gemberwortel en een scherp keukenmes. Zoek naar een complete, intacte wortel, in plaats van één die vooraf is versneden, eenmaal gesneden, wordt de gemberolie aan de lucht blootgesteld en neemt de kracht aanzienlijk af. (Tenzij je de wortel fermenteert, wat ik hieronder zal beschrijven).

De gemberwortel, voor degene die er nog nooit eentje gezien hebben, is een centrale langwerpige wortel, iets kleiner dan een vuist, met verschillende uitstekende ronde, dikke “vingers”. De wortel is bedekt met een harde huid. Het doel is om één van de vingers uit te snijden, te schillen en een geschikte maat en vorm te creëren zodat het te gebruiken is als buttplug.

Een scherp keukenmes maakt de gemberwortel heel kort. Verwijder één van de vingers door in het hart van de wortel te snijden, zodat de buttplug straks lang genoeg is om te gebruiken zonder te verdwalen in de anus. De afbeeldingen hieronder laten stap voor stap zien hoe je de wortel kunt uitsnijden, en je kunt een idee krijgen van hoe groot de wortel is door hem te vergelijken met het mes.

Kies een vinger en snijd deze uit de wortel door geheel door het centrale deel van de wortel heen te snijden. Schil de huid van de vinger en snijd hem glad en afgerond, een beetje groter dan je duim (of dikker wanneer je partner erg van anaal spelen houdt), zoals te zien is op de derde foto. Rond het einde van de wortel af en verwijder alle sporen van de huid; de gemberolie zal de huid van de wortel niet doordringen, dus die wil je ook geheel verwijderen. Dicht bij de basis van de vinger maak je een ondiepe groef, zoals weergegeven wordt in de vierde foto. Dit zorgt ervoor dat de wortel op zijn plaats blijft wanneer je deze inbrengt.

Dit is alles wat je moet doen. Zodra je klaar bent met het snijden van de wortel: spoel je hem af onder koud stromend water en dan ben je klaar om te beginnen.

Tip! Nadat je de gember hebt gesneden, was je handig grondig. Anders heb je waarschijnlijk nog gemberolie op je handen en dat wil je niet in je ogen of de ogen van je partner krijgen.

Laat je partner op knieën zitten of op de rug liggen met de benen wijd. Breng de gemberwortel langzaam in bij je partner totdat je de groef bereikt die je hebt gesneden. Deze groef voorkomt dat de wortel gaat beweegt en houdt hem dus op zijn plaats. Gebruik geen glijmiddel op de wortel; je zult merken dat het glad genoeg zal zijn zonder gebruik van glijmiddel, en het toevoegen van glijmiddel zal ook voorkomen dat de gemberolie zijn werk doet. Zodra de gemberwortel zit, wacht. De gemberwortel doet langzaam zijn werk, en het resultaat bouwt zich op. Je partner zal voelen dat er een warmte wordt opgebouwd, dat langzaam toeneemt tot een gevoel van tintelen, en dan na enkele minuten nog intenser wordt.

De volgende stap:

Wanneer de gember zijn magie doet, kun je doen wat de Victorianen deden. En het figging uitbreiden met een goed stukje impact play. De Victorianen zouden daarvoor de cane gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de hand gebruiken. Figging werkt heel goed in combinatie met een spanking, paddling, cropping of caning, want als je partner gaat anticiperen op de klap, wanneer deze zich scherp zet voor de klap, zal de kringspier ook strakker aangetrokken worden, en zal de gemberwortel een scherper gevoel van branden veroorzaken die niet stopt totdat je partner zich ontspant.

Maar wanneer je partner zich niet aanscherpt voor de klap en dus ontspant zal de klap intenser zijn, beslissingen, beslissingen…

Het effect van de gember duurt ongeveer vijftien tot twintig minuten, waarna het branderige gevoel snel verdwijnt.

Wanneer je partner een vrouw is:

Je hoeft je niet te beperken tot het anaal gebruik van de gember. Je kunt ook een stuk gember snijden in de vorm van een dildo voor vaginaal gebruik, waarbij de effecten directer seksueel zijn; sommige vrouwen zeggen dat gemberwortel een zeer sterke seksuele opwinding creëert.

Om dit te doen, begin met hetzelfde basisidee als het snijden van de buttplug van de gember, maar je hoeft niet de groef in de basis van de vinger te snijden. Laat genoeg van het centrale deel van de wortel over zodat je het uiteinde kunt vastgrijpen en gebruiken als handvat; en zoals eerder gezegd, zorg dat je je ogen niet aanraakt na het hanteren van de gepelde gember.

Nog een andere manier om wat heerlijke opwinding aan de ervaring toe te voegen, is door een kleine (ongeveer 1 a 1,5 cm lange) wig te snijden en vervolgens een holronde inzinking om de bovenkant van de wig te snijden, zoals te zien op onderstaande foto

Spreid de schaamlippen van je partner en plaats de wig, met het smalle uiteinde recht voor je, recht over haar clitoris, zodat de uitholling over haar clitoris sluit. Zoals eerder gezegd, bouwt het gevoel langzaam op, beginnend als een gevoel van koelte en dan heel gestaag groeit het in een matig sterke tinteling. Voor veel vrouwen gaat deze tinteling gepaard met sterke seksuele opwinding en een sterk behoefte aan orgasme. In combinatie met vaginale of anale penetratie is het behoorlijk intens en heel plezierig. Afhankelijk van hoe het lichaam van je partner is gevormd, zal je merken dat je de wig op zijn plaats kunt stoppen, zodat deze blijft vast zitten zonder hem vast te houden.

Wanneer je partner een man is:

Ook bij de man hoef je je niet te beperken tot anaal gebruik van de gember. Het is namelijk ook heel goed te gebruiken voor Cock & Ball Torture (CBT). Snijd een julienne (heel dun) reepje van de geschilde gember. Het reepje mag niet dikker zijn dan 2,5 tot 5 mm en moet tenminste 2,5 cm lang zijn. Zorg ervoor dat het glad is en dat de randjes afgerond zijn. Gebruik hier eventueel een dunschiller voor.

Leg je partner op zijn rug. Doop de gember in koud water, en breng het langzaam in in de plasbuis. Zorg ervoor dat het voldoende uitsteekt zodat je het er ook weer makkelijk uit kunt halen. Het effect van de gember zal in de penis al heel snel voelbaar zijn, van eerst een voelbare koelte naar al snel een tintelend tot brandend gevoel. Je partner zal naar alle waarschijnlijkheid al snel heftig reageren. Het brandende gevoel zal intens zijn. Wanneer het je partner teveel wordt, verwijder je de gember en laat je hem even een minuutje bijkomen. Het brandende gevoel zal dan weer snel verdwijnen. Wanneer je daarna nog een keer wilt genieten kun je de gember weer terugplaatsen.

Figging voor gevorderden

Figging is erg leuk, maar voor sommige mensen zijn de sensaties niet echt sterk genoeg om het gewenste effect te hebben. De kracht van verse, nieuw gesneden gember is matig sterk, maar sommige mensen houden van een beetje meer sensatie. Je kunt dit gevoel krijgen door de gember te fermenteren voor je hem gebruikt.

Neem hiervoor een stuk gemberwortel en verzegel het in een plastic zakje of wikkel het stevig in plasticfolie en koel het vervolgens gedurende 3 of 4 dagen in de koelkast. nadat het een aantal dagen in de koelkast is geweest, verwijder je het uit de plastic verpakking. Als je de schil van de gember verkleurd is of vlekken op zich heeft, maak je dan geen zorgen; dat is volkomen normaal.

Schil de en snij de wortel zoals hierboven getoond is. Gember die strak in een luchtdichte plastic zak is gewikkeld en een paar dagen is gekoeld, zal veel krachtiger zijn en het gevoel zal aanzienlijk sterker zijn. Experimenteer met veroudering gedurende verschillende tijdsperioden om voor jou het meest plezierige punt te vinden!

Nog even een paar kleine tips:

  • Figging is niet gevaarlijk. In tegenstelling tot pepermuntolie en pepers (capsicum)  veroorzaakt gember geen chemische brandwonden, en ontstaan er dan ook geen blaasjes of blaren.
  • Wanneer je sub allergisch is voor gember, doe dit dan niet.
  • Maak de groef aan de basis van de vinger niet te diep zodat er kans is op afbreken en deze dus verdwaald in de anus.
    Wanneer je deze er dan niet meer uitkrijgt en je moet richting EHBO maak je niet druk…Gooi je sub in de wok met wat kip, groenten en kruiden en geniet  🙂

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven