Needle play

Needle play
Wat is needle play?

Needle play betekent een naald door de huid van een ander persoon steken voor het plezier, of iemand dit laten doen en van de sensatie genieten. Het klinkt misschien heel dramatisch en griezelig maar dat hoeft het zeker niet te zijn.

De basis

De basis van needle play is dat je een medische naald door de huid van iemand anders steekt. Van heel eenvoudige dingen tot werkelijk heel creatieve (en soms pijnlijker) ontwerpen van needle play.

Natuurlijk moet je schone en gesteriliseerde naalden gebruiken.

Gebruik niet de naalden van oma die je steriliseert (en zwart maakt) door ze in een vlam te houden. Dat is serieus domme shit zoals dat gebeurt bij niet geïnformeerde “Doms”.

Gebruik alleen medische naalden, simpelweg omdat ze het veiligst zijn, scherp genoeg, sterk genoeg en onder steriele omstandigheden verpakt. Je kunt ze in verschillende maten krijgen.

Needle play is spannend en eng!

Om met een naald door je huid te worden gestoken is voor de meeste mensen en erg griezelig en reuze spannend. Het is net als bij een horrorfilm of de achtbaan…mensen vinden het heerlijk om eruit geslingerd te worden en wanneer het gevaar er niet meer is, voelen ze zich sterker dan ooit.

De angst voor naalden is heel natuurlijk. We zijn biologisch geprogrammeerd om ons lichaam te beschermen – onze huid. Dat is waarom het pijn doet als je je huid verwondt; het is een waarschuwing dat er wat mis is.

Needle play in je normale huid (dit sluit je geslachtsorganen, tepels, lippen of andere extra gevoelige plekken uit) doet niet zo zeer. Denk aan de injectie die je bij de arts krijgt.

Maar als je bang bent, zal het meer dan normaal pijn doen.

Dat is ook een biologisch iets, zelfs neurologisch. Angst maakt je nog meer gevoelig voor pijn. En als je je angst overtreft, voel je je moedig. Veel mensen vinden het heel beangstigend om een naald door de huid te laten prikken. En die angst bouwt zich op, dat is een kick op zich. Wanneer iemand een duidelijke kick van angst heeft, zou je ze kunnen laten wennen aan needle play. (Zoals ze ook kunnen genieten om die reden van een achtbaan.) Maar dan genieten ze alleen van de angst en niet van de needle play op zich. En je moet je afvragen of dat iets is wat je zou willen.

Needle play is ook ontspannend

Needle play past ook heel goed in een bdsm setting, waarin een Dominant de sub pijn doet. In een sessie als deze is er een vorm van machtsrelatie

Maar needle play kan ook heel goed gedaan worden zonder enige vorm van een machtsverhouding, alleen omdat beide partijen ervan genieten. Vaak hoor je dat het erg ontspannend is voor de persoon die de naaldjes zet, dat het een geconcentreerde en ontspannende activiteit is. Je ziet ook vaak dat mensen die needle play doen graag esthetische figuren of patronen maken.

Aan de ontspannende kant kan het ook heel ontspannend zijn. Zelfs als het alleen gaat om zitten of liggen, wat een voorwaarde is bij needle play. Het is namelijk heel gevaarlijk om naaldjes te zetten in een persoon die zich verplaatst. Als je jezelf volledig ontspant en de pijn van de naaldprik accepteert, doet diezelfde naald minder pijn.

Al dit ontspannen is erg rustgevend. Mensen vergelijken het soms met meditatie. Niet dat het hetzelfde is, maar net als bij meditatie heeft needle play een element van volledige ontspanning en focus op hetzelfde moment. Ga lekker liggen en laat het allemaal gebeuren.

Veiligheid

Needle play brengt de nodige risico’s met zich mee. Je beschadigt je lichaam en hoewel de schade tot een minimum beperkt wordt, is het belangrijk je bewust te zijn van de risico’s. Bijvoorbeeld waar moet en mag je niet de huid doorboren. Welke voorzorgsmaatregelen moet je nemen. Ben je op voorhand samen met je partner overeengekomen tot hoever je mag gaan. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de risico’s, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt als je begint met spelen. Dit maakt het ook allemaal veel leuker.

Ik heb een mooie needle play gids gevonden die ik mag vertalen maar wil jullie deze niet ontnemen om deze nu al te kunnen lezen. Hij is alleen wel Engelstalig. Hier leggen ze heel goed uit waar op te letten, hoe te werken, wat de risico’s zijn etc.

Deze needle play gids vind je hier

©2018 SImone – bdsmenkink.nl

Delen:

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven