Cell popping

Cell popping
Wat is cell popping?

 

Cell popping kan worden gebruikt als vorm van pijnspel omdat de hete naald pijn veroorzaakt. Het kan ook in een D/s – relatie worden gebruikt als een vorm van brandmerken (met toestemming) waarbij de dominant de onderdanige dus brandmerkt met zijn teken. Maar in de praktijk wordt het een methode voor tijdelijk body modificatie genoemd. De gebruikte naald is klein en de ondiepe diepte waarmee deze ingebracht wordt, betekent dat het lichaam deze wonden gemakkelijk kan helen.

 

Cell popping is dus een vorm van tijdelijke body modificatie , de micro branding kan zichtbaar zijn van 2 weken tot 6 maanden (of langer), afhankelijk van de genezings cyclus van elk persoon. Kort gezegd, je verwarmt een kleine metalen naald onder een vlam totdat het rood gloeit en deze plaats je dan gedurende 1 seconde op de huid. waardoor je een kleine oppervlakte verbranding veroorzaakt.

 

Aan de slag

 

Natuurlijk wil je dat het een mooi patroon wordt. De beste manier om dit te bereiken is door een patroon te kiezen en het op een stuk papier te tekenen. en daar dan als het ware je patroon uit te snijden. Een tribal patroon is op die manier het handigste om mee te beginnen. Ingewikkelde patronen werken op deze manier helaas niet echt goed. Wanneer je het op deze manier doet tape je het sjabloon met pleistertape op de huid.

 

Een andere manier om je patroon goed over te brengen is het gebruik van tatoeage-transfer papier. Trek je patroon over op het transferpapier, dek het lichaam (de plaats waar je het wilt doen) af met een laagje deodorant, plak de transfer kant van het papier op de deodorant (glycerine gebaseerd), trek het er weer af en laat het een minuutje of 10 drogen. Het enige vervelende van deze manier is dat de inkt nog een aantal dagen zichtbaar is na het cell poppen. Maar het is ideaal voor een gedetailleerd ontwerp.

 

Nu heb je je sjabloon.

 

Alvorens je het sjabloon overigens aanbrengt op de huid. Kijk eerst naar de huid. Wanneer deze erg harig is, scheer het dan eerst. Zorg er ook voor alvorens je aan het werk gaat dat je de huid goed gedesinfecteerd hebt,

 

Nu de hulpmiddelen voor de brandwond: Je naalden, 2 tot 4 rechte prepareernaalden; een standaard voor de naalden; een warmtebron, het beste is ingeblikte brandstofgel die te vinden is in de kampeerwinkels. En uiteraard werk je met handschoenen.

 

Ontsteek de brandstof en plaats de metalen punt van de naalden boven de vlam als ze in de standaard rusten. Het idee van meer dan één naald is dat je niet hoeft te wachten om je ene naald opnieuw te verwarmen. Je weet dat de naald klaar is als je top rood gloeit. Neem je naald en raak de huid maar 1 seconde aan met de punt van de naald. Het is NIET nodig om druk toe te voegen, maar laat het gedurende die ene seconde op de huid rusten. Dit is het moment waar je je zult realiseren waarom het cell popping wordt genoemd: je zult een knallend geluid horen. Wat het geluid maakt, is dat het water of de vochtigheid in de huidcel verdampt bij het contact van de naald met de huid die je verbrandt. Blijf nu een aantal stippen, ongeveer 3 tot 6 mm uit elkaar plaatsen langs de omtrek van je patroon. Als de naald goed opgewarmd is, kun je ongeveer 5 stippen zetten totdat de naald is afgekoeld. Plaats het dan weer op de standaard en pak een andere naald. Blijf doorgaan totdat je je ontwerp hebt voltooid. Verwijder het sjabloon (indien je een papieren sjabloon gebruikt). En je bent klaar.

 

Op dit moment zal je sub waarschijnlijk teleurgesteld zijn door het resultaat. Waarom? Hoogstwaarschijnlijk zal het een reeks witachtige stippen en de huid er om heen rood van het trauma. Maar je kunt ze rustig zeggen dat ze zich geen zorgen moeten maken. Gewoonlijk verdwijnt de roodheid met 1 a 2 uur en wordt de stip langzaamaan roder. Meestal duurt het ongeveer zo’n 24 uur voordat het ontwerp er uit springt.

 

De sleutel tot een succesvolle lang resultaat is: Doe 24 uur NIETS. Geen water, geen creme, geen behandeling. Het idee hiervan is om genezing niet aan te moedigen. De stippen zullen een korst vormen en deze korst valt er na een week of twee af. Krab niet! Nadat de korsten verdwenen zijn, heb je verse huidcellen die donkerder of lichter van kleur zijn dan de normale huidtint. Vanaf dat punt zal het lichaam de markeringen op zijn eigen tijd genezen in 2 weken tot 6 maanden (of langer)

 

Aftercare na de micro branding

 

Tijdens de eerste genezingsfase moet je het gebied schoonhouden. En dus dingen zoals zwemmen in openbare baden en jacuzzi’s vermijden. Raak het gebied nooit aan met vuile handen en laat ook andere mensen het gebied niet aanraken. Laat je niet verleiden om aan de korsten te gaan pulken voordat de korst er ook echt klaar voor is. Draag kleding met natuurlijke vezels, maar draag geen wol op die plek omdat de zeer kleine wollen vezels kunnen blijven kleven aan de wond. Gebruik gezond verstand en stel jezelf niet bloot aan onnodige risico’s

De directe inslag van de branding is een derdegraads brandwond, maar de stralingswarmte zal een 1e of zelfs 2e graads brandwond veroorzaken in het omringende weefsel. Brandwonden van de eerste of tweedegraads kunnen oncomfortabel aanvoelen. Een schoon coldpack kan vaak het ongemak iets verminderen.

 

Zodra de wond van de micro branding met een korst is afgesloten, is het infectiegevaar veel minder groot en kun je ook gewoon weer douchen. Je kunt het weer als een normale huid gaan behandelen omdat er zich onderin een nieuwe huid zal vormen en je daardoor beschermd bent tegen infecties.

 

Naarmate de korsten harder worden en beginnen los te laten mag je ze er af halen (ook al is het beter om gewoon geduld te hebben en dus niet te gaan pulken). Maar het mag nooit pijnlijk voelen of gaan bloeden wanneer je het loshaalt. Je moet geduld hebben met dit punt van het genezingsproces wil je mooie littekens krijgen. Wil je de korsten wel een beetje losmaken doe dit dan wel met schone vingernagels. Wanneer het stadium van het loslaten bereikt wordt krijg je op die plek milde jeuk.

 

 

Een paar extra hints en opmerkingen:

 

 • Ja, je ruikt misschien een beetje verbrand vlees (en iedereen ruikt anders)
 • Het pijnniveau wordt meestal als minder pijnlijk beschouwd dan een tatoeage.
 • Nee, je kunt niet zomaar een gat in het papier banden omdat het papier de warmte teveel absorbeert.
 • Gebruik alleen een schone warmtebron. Als roet zich ontwikkeld is het geen schone warmtebron (bijvoorbeeld kaarsen)
 • Geen zorgen over besmetting: wanneer de naald gloeiend is, wordt het automatisch gesteriliseerd.
 • De pijn houdt aan gedurende de 1 seconde dat de naald op de huid zit. En het voelt aan als een gloei hitte.
 • Het kan een paar dagen pijnlijk en gevoelig zijn. Neem zo nodig paracetamol of ibuprofen.
 • Je kunt het proces herhalen zodra het ontwerp begint te vervagen. Dit kan ook helpen om het brandmerk permanent te maken. Doordat een huidcel steeds opnieuw wordt aangetikt.  
 • Een plek opnieuw doen is meestal pijnlijker dan de eerste keer.

 

Doe niet aan branding als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Een hartaandoening hebt
 • Diabetes hebt
 • Elke stoornis van het immuunsysteem, hemofilie hebt
 • Op het punt staat opgenomen te worden in het ziekenhuis
 • Onlangs een uitgebreide tandheelkundige behandeling hebt gehad.
 • Antibiotica gebruikt.

Doe niet aan branding op deze gebieden:

 • Ruggengraat
 • Handen
 • Voeten
 • Boven de schouders
 • Over botachtige gebieden
 • Over zichtbare aderen

Houd er ook rekening mee dat vette of vlezige gebieden zoals borsten (vrouw), billen, buik of dijen vaak geen goede resultaten opleveren. Gebieden zoals het schouderblad, armen, borst en kuit zijn meestal meer geschikt.

 

 

Cell popping is ook te gebruiken voor beginners met een lage pijntolerantie, voor wie op zoek is naar een tijdelijke vorm van body modificatie, of misschien wil je zelf er een tattoo ontwerp uitproberen voordat je werkelijk een tatoeage plaatst.

 

Note: Cell popping is ook mogelijk met de violet wand of een cell poppings pen. 

 

 

Bron:
Dominantguide
Edgeplay

 

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven