Hoe creëer je een persoonlijk protocol

Hoe creëer je een persoonlijk protocol

Protocol, Het is een woord dat wordt gebruikt in de BDSM community met haast een soort van geheimhouding en ontzag. Het is gedegradeerd naar degene in een 24/7 relatie en zelden wordt er besproken wat het werkelijk is. Protocol is een gedefinieerde reeks regels en gedragingen voor bepaalde situaties. Dat is het. Je hoeft niet in een bepaalde soort relatie te zitten, of een relatie te hebben om een protocol in je leven te hebben. Het leger zit vol protocol, hoe te gedragen in de kerk of op school, rond ouderen en zoveel andere facetten is een onderdeel van een sociaal acceptabel protocol in die situaties.

Je kunt ook een persoonlijk protocol hebben. Een persoonlijk protocol helpt je om je leven te organiseren en je te helpen je doelen te bereiken. Het is gebouwd op een systeem van ‘Controle en overzicht houden’ zodat je op de juiste weg blijft. Ik zou je willen aanmoedigen om een aantal eigen protocollen te ontwikkelen.

Je hoeft geen relatie te hebben om een protocol te hebben. In feite kan een sub zichzelf voorbereiden op het dienen van een Dominant door een protocol op te stellen in hun leven. In relaties kunnen aanvullende persoonlijke protocollen helpen om je plezier in de service die je geeft aan je Dominant te vergroten. Het is een win-win situatie.

Beslissen over een taak.

Wanneer je besluit wat je in je leven wilt verbeteren, moet je beginnen met brainstormen. Ga zitten en schrijf alles op wat je zou willen doen, leren, onderzoeken, begrijpen, reizen, verbeteren, stoppen etc. Schrijf alles op, hoe moeilijk het ook lijkt.

Zodra je een lijst hebt, ga je ieder item een waardering geven van 1 tot en met 5. Items met een 5 zijn het meest belangrijk of het meest wenselijk voor nu. Items met een 1 zijn dingen die leuk zouden zijn, maar niet super belangrijk voor wie je bent of wie je aan het worden bent.

Nu je de taken hebt versmald, is het tijd om er één te kiezen. Als je een relatie hebt, raad ik je aan om deze lijst naar je Dominant te brengen en te bespreken welke het beste is voor jullie beiden. Selecteer op elke gewenste manier, trek het uit een hoed… het maakt niet uit zolang je er maar één tegelijk doet.

Het plan maken

Gefeliciteerd! Je hebt nu de taak voor je wat je wilt bereiken. De volgende stap kan het langst duren voordat je werkelijk kunt beginnen. Het gaat om onderzoek.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je je geld beter wilt beheren. Misschien hoop je een spaarpotje op te starten voor iets speciaals. ga lezen en onderzoek doen naar goede budgetteringstechnieken en -methoden. Je kunt wat geld blogs gaan lezen en leren over persoonlijke financiën. Misschien worden er wel ergens in de buurt budgettering cursussen gegeven.

Je moet de planningsfase ingaan met enig begrip van de taak die voor je ligt, zodat we klaar zijn om de taak te doen. Zodra we over de tools en kennis beschikken, is de volgende stap om het uit te zetten in kleinere stappen.

Voor het voorbeeld van budgettering begin je misschien al met al je aankopen te documenteren. Stel een goed budget op. Plan elke maand een maandelijks bedrag. Begin met het plaatsen van een percentage van je inkomen op een spaarrekening voor je spaardoel. Plan en betaal je rekeningen op tijd. Dit is slechts het begin van ideeën.

Breek je taak altijd in kleinere stukjes, zodat je de voortgang sneller kunt zien en je zult doorzetten.

Een beloningssysteem ontwikkelen

Nu dat je je stappen op zijn plaats hebt, kun je beginnen met het bouwen van een beloningssysteem. Dit omvat ook een straf kant. Je moet persoonlijk aansprakelijk zijn om dit voor elkaar te krijgen. Probeer beloningen te kiezen die contraproductief zijn voor je doelen. Als het doel is om 2 cm in je taille te verliezen, is het misschien niet de beste optie om jezelf te belonen met ijs. Maak de positieve beloningen het waard om je doelen te bereiken, maar laat de straf je ook voelen dat je het jezelf hebt laten ontglippen. Straf jezelf niet te hard. Een veel voorkomende straf die ik heb gelezen is het verwijderen van tv of internet tijd voor een week. Het zal je niet alleen laten herinneren dat je een fout hebt gemaakt, maar het zal je ook helpen te concentreren.

Waarom denk je dat een straf / beloningssysteem werkt voor persoonlijke verantwoording? Nou eerlijk gezegd, als je niet toegewijd bent om het af te dwingen, dan zal het je niet lukken. Je kunt zeggen dat je 3 dagen geen tv gaat kijken als je één van de stappen niet uitvoert voor je verantwoordelijkheid-controles, maar als je doorgaat en toch tv kijkt omdat je favoriete tv programma aanstaat, wat heeft het dan voor nut?

Voortgang en succes

Als je jezelf verantwoordelijk houdt, ga je verder met de veranderingen die je wilt maken. Je zou je beter moeten voelen over jezelf, en alles wat je hebt veranderd of toegevoegd zal zich gaan vertonen in je dagelijkse leven. Ik ben zo trots op jullie allemaal die er voor gekozen hebben om veranderingen in je leven en je service aan te brengen. Het beste wat we kunnen doen is blijven leren en groeien als mensen.

Vier je succes, hoe klein ook. Dit zijn de dingen die je een echt goed gevoel geven. Er is geen weg terug als je alle mini stappen naar je doel hebt voltooid.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

2 reacties

  1. Jay in't Woud

    Ik heb dit met verbazing (positief) gelezen. In de laatste jaren bij mijn werkgever ben ik nogal bezig geweest met het proces “continu verbeteren”, overigens middels verschillende methodes. Toen ik na 29 jaar huwelijk met mijn partner aan BDSM begon en aan een 24/7 D/s relatie begon te werken heb ik getracht dat continu verbeteren als leidraad te gebruiken. En dat werkt in elk geval voor mij en mijn sub fantastisch. Helaas vind je over het proces continu verbeteren in een relatie, ongeacht wat voor relatie niets terug. Tot hier! Compliment voor dit stuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven