Veilige zones voor impact play en spanking

BDSM-basis handelingen:

Veilige zones voor impact play en spanking

Groen = veilige zone

Geel = risicozone: Wees voorzichtig wanneer je deze zone raakt of hoe vaak je deze gebieden raakt.

Rood = gevarenzone: voorkom directe treffers in deze gebieden

Paarse cirkels = Kritieke gebieden: in geen enkel geval mogen deze gebieden directe slagen krijgen of een directe of langdurige druk oplopen. Deze gebieden zijn essentieel voor de bloedcirculatie, zenuwen en grote gewrichten.

 1. Onderwijs jezelf over de anatomie van het lichaam. Er zijn sommige delen van het lichaam die je absoluut moet vermijden te slaan. Het slaan op deze delen van het lichaam kan uitgebreide en soms zelfs fatale schade tot gevolg hebben. Zie de rode en paarse gebieden hierboven.

  Nieren: De nieren bevinden zich in het gebied van de rug tussen de onderkant van de ribbenkast en de bovenkant van je kont.  .

  Staartbeen: Het staartbeen bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, het kan worden gekraakt of gebroken als het wordt geraakt.

  Heupen: Aan de zijkanten van je kont en langs het benige deel van je heupen, bevinden zich meerdere zenuwen.

  Ruggengraat: De ruggengraat, langs je rug, heeft verschillende kleine botten die kunnen worden gescheurd of gekneusd.

  Nek: De nek is een zeer gevoelig gebied waar zich vele belangrijke bloedvaten, pezen en lymfeklieren bevinden, om nog maar te zwijgen van het strottenhoofd, deze mag nooit worden geraakt.

  Gezicht: Hoewel velen graag in het gezicht worden geslagen als ook met andere middelen, het is het slimste om te voorkomen dat je dit deel van je lichaam raakt. Er zijn veel gevoelige gebieden (Sinussen, ogen, lippen, jukbeenderen etc.) die gemakkelijk kunnen worden beschadigd en die verwondingen kunnen blijvend zijn!

  Oren: Iemand op de oren slaan kan permanente schade aan het gehoor of evenwicht veroorzaken.

  2. Gebruik een stopwoord of signaal. Stel een stopwoord in zodat de actie onmiddellijk kan worden gestopt als er iets misgaat. Kies voor het spelen een woord dat waarschijnlijk niet wordt gezegd tijdens de sessie, zoals ‘komkommer’ of ‘rood licht’. Er moet worden overeengekomen dat het stopwoord alleen wordt gebruikt in ernstige situaties en dat de actie onmiddellijk zal stoppen als dit door een van de partijen wordt gezegd. Een stopsignaal kan worden gebruikt in situaties wanneer er gen woord kan worden uitgesproken, zoals wanneer de sub de mond is gesnoerd of een afsluitende kap draagt. Ook zou je een belletje kunnen gebruiken of een paar knikkers die vallen als signaal. Als om welke reden dan ook het stopwoord woord gebruikt, stop dan onmiddellijk de sessie, verwijder eventuele beperkingen, knevels, kappen etc. en zoek uit waarom het stopwoord werd gebruikt. Soms is het beter om een time-out te nemen en te bespreken wat er mis ging. Je zou daarna kunnen beslissen om door te gaan met de sessie, nadat het probleem is opgelost of je zou kunnen besluiten de sessie op een ander tijdstip voort te zetten.

3. Ga alleen een sessie in, slaan of geslagen worden, in een relatie van absoluut vertrouwen. In een vertrouwensrelatie is het voor beide partners mogelijk om de actie te stoppen, ongeacht hun reden, op ieder moment wanneer er een stopwoord of signaal wordt gebruikt. Een Dominant moet er op vertrouwen dat de sub het stopwoord zal gebruiken als het te ver gaat. Ook een Dominant moet alert zijn op de reacties van de sub en bereid zijn de actie te stoppen als ze vermoeden dat de dingen niet zo gaan zoals ze zouden moeten. Sommige subs aarzelen namelijk bij het gebruik van een stopwoord, maar ook in sommige gevallen zouden e zich in een situatie kunnen bevinden waarin ze het stopwoord niet kunnen gebruiken (denk bijvoorbeeld aan subspace) De Dominant moet uitkijken voor gevaarsignalen omdat de persoon die geslagen wordt het vermogen kan verliezen om te weten wanneer dingen te ver gaan.

4. Bepaal harde grenzen voordat je een sessie ingaat. Het is het beste om je grenzen te bespreken met je partner voordat je begint te spelen. Een harde grens is een activiteit die je als off-limit aanmerkt. Voor spanking kan een limiet noodzakelijk zijn vanwege een fysiek probleem, zoals een oud letsel, en voor andere kan er een mentale of emotionele reden zijn voor bepaalde limieten, Iedereen heeft zijn grenzen, en die moeten worden gerespecteerd om hun welzijn te behouden. Een Dominant mag geen grenzen verleggen zonder veel zorg en aandacht voor het welzijn van zijn/haar partner. Bespreek altijd je grenzen met je partner en gebruik je gezonde verstand.

5. Vermijd een “Leren Kont”: Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door het beschadigen van de zenuwen en de huid op een bepaald deel van het lichaam, veelal de kont, wat resulteert in een verharde huid, littekenweefsel en desensibilisatie. Varieer je spankingtechnieken, probeer verschillenden soorten materialen en werktuigen en span verschillende delen van het lichaam aan om een “Leren kont” te voorkomen

©2019 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven