Rituelen, Waarom zijn ze er? En waarom hebben we ze nodig?

Rituelen

Waarom zijn ze er? Waarom hebben we ze nodig?                   

Rituelen en protocollen vormen een belangrijk onderdeel van elke gezonde BDSM-relatie. Ze kunnen rijkdom, structuur en zelfs een beetje plezier toevoegen aan een D / s-relatie. Het kennen van het verschil tussen de twee kan de onderdanige helpen om de verlangens en intenties van de dominant beter te begrijpen en om maakt het ook aangenamer om ze uit te voeren. Ze helpen de Dominant en sub om gecentreerd en gefocust te blijven.

Ik zal wat meer schrijven zodat je iets van die basis kan leren en wie weet vind je wat nieuwe rituelen om aan je D/s relatie toe te voegen en samen nog meer binding te krijgen.

Wat zijn BDSM rituelen?

Soms zullen mensen de woorden protocollen en rituelen onderling uitwisselbaar gebruiken, maar ze zijn beide iets anders. Een BDSM protocol is een vaste regel die gewoonlijk in een contract wordt vermeld. Een ritueel is een bijna meditatieve, gerichte activiteit of een reeks gedragingen die bedoeld zijn om je in een bepaalde mindset te brengen. Het gaat bijna altijd om een actie waarbij de Dominant een reeks gedragingen voor zijn plezier en voordeel voorschrijft. Maar rituelen kunnen ook dienen om de sub zelf te verbeteren, zoals zelfwaardering.

Waarom hebben we rituelen?

Rituelen zijn een manier om een sub te disciplineren. Ze leren hun gehoorzaamheid en onderwerping en brengen ze ook in de juiste gemoedsgesteldheid. Dit geldt ook voor de Dominant. Soms kan een ritueel, als een sub opstandig of te rebels is geweest, de brat, beide partijen terugbrengen in hun rol.

Hier zijn 5 manieren waarop het gebruik van rituelen je gevoel van onderdanigheid en de verbinding met je dominant kunt verdiepen.

  1. Verdiep de verbinding met je onderdanigheid en je partner

Een van de belangrijkste redenen waarom een ritueel wordt gebruikt in de dynamiek van macht uitwisseling is het verdiepen van de verbinding tussen de betrokken personen. Vaak helpt een ritueel om de rollen te bevestigen die je hebt afgesproken, open je je geest voor de mindset die nodig is voor de macht uitwisseling en geef je ook een speciale betekenis tussen de betrokken personen. Het is krachtig als het goed wordt gedaan en het ritueel kan je opnieuw verbinden na een lange zware dag op het werk, een fout met de daarop volgende strafperiode of wanneer je je gewoon “uit balans” voelt.

  1. Het ontwaakt verlangen naar kink en/of macht uitwisseling

In sommige gevallen voegt het gebruik van een ritueel om nieuwe dingen te ontdekken een gevoel van doel en veiligheid toe aan de activiteit, die er misschien niet is of zou zijn zonder de meditatieve focus die het ritueel omvat. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in anaal spelen, kun je beginnen met een rituele reiniging of een rustig opbouwend gebruik van een buttplug, met als doel om na te denken over het plezier wat deze activiteit en ervaring je zal brengen.

Ook als een mantra of een knielende meditatie al deel uitmaakt van je onderdanigheid, zal je merken dat je geest tijdens de meditatie op verschillende dingen focust die je op een later tijdstip met je partner kunt bespreken. Misschien wil je wel iets proberen of toevoegen aan je dynamiek. Voor mij persoonlijk is het vaak een ritueel dat me ertoe aanzet meer protocol of ritueel aan mijn dagelijks leven toe te voegen.

  1. Zorg voor een verbindingsactiviteit wanneer je niet bij elkaar bent dat je plaats bevestigd in de dynamiek.

Wanneer je in een lange afstandsrelatie zit, of wanneer je door een lange reis tijdelijk niet bij elkaar bent, of de relatie zelfs alleen online is, zijn rituelen een prachtige manier om verbinding te maken. De reden hiervoor is omdat je op deze manier verbinding kunt maken als je niet fysiek samen kunt zijn. Voor relaties die alleen online zijn, kan het een van de belangrijkste dingen zijn die een D/s koppel kan doen om hun dynamiek levendig te houden wanneer je niet met elkaar praat.

Als een koppel uit elkaar is, zelfs wanneer je vanille bent, zou je iets moeten hebben om je te herinneren aan je partner en je relatie als je elkaar niet aan kunt kijken. Het kan zo simpel zijn als het aanraken van je trouwring/collar als je je partner mist, knielend aan het voeteneinde van je bed en elke dag 10 minuten lang je mantra opzeggen.

  1. Houd je in de juiste mindset of help je daarbij als je uit balans bent.

Vaak wordt ritueel gebruikt om je D/s dynamiek net onder de oppervlakte levend te houden, zodat je krachtige connectie met je onderdanigheid gedurende de dag niet verliest. Een van mijn favoriete dingen van de rituelen die ik heb, is dat als ik me wat los van me onderdanigheid voel, ik een ritueel kan doen om weer in die juiste mindset te stappen.

Het hebben en doen van een ritueel kan in alle eenvoud. Je hoeft niet samen te zijn. En het kan je helpen om weer op het juiste spoor te komen. Gewoon omdat je het nodig hebt om de juiste mindset van onderdanigheid en focus te hebben.

  1. Leer betere gewoonten en gedrag

In sommige gevallen kan je ook ontdekken dat een ritueel je kan helpen een nieuw gedrag aan te leren of aan een slechte gewoonte te werken. Wanneer je een eenvoudige taak of een eenvoudig gedrag neemt en daar een doel aan toevoegt en je er op concentreert, wordt de taak belangrijker, gemakkelijker te volgen en heeft het een grotere invloed op je geest.

Neem als voorbeeld: bijten op je nagels. Je hebt opgedragen gekregen om te stoppen met bijten op je nagels. Nu moet het ritueel waarmee je moet werken, je afleiden van het kauwen op je nagels, dus laten we zeggen dat je direct moet opstaan en naar de badkamer moet gaan als je merkt dat je op je nagels bijt. In de badkamer moet je je handen wassen en ook iedere vingernagel wassen en daarbij denken: Mijn Dominant houdt van mooie nagels, het is mijn taak om ze presentabel voor hem te maken. Mijn lichaam is van hem om te genieten, zo ook mijn nagels.

In dit voorbeeld probeer je de gewoonte te doorbreken en iets positiefs te bevestigen over waarom je niet zo moeten bijten, in dit geval dat je lichaam van hem is en hij houdt van mooie nagels. Voor sommige mensen zal dit beter kunnen werken dan een straf- en beloningssysteem voor gedragsverandering.

Ik geniet echt van mijn rituelen en beschouw ze bijna als plechtig en spiritueel. Wanneer ik een ritueel uitvoer, voelt het enigszins ceremonieel aan. Ik heb er veel plezier in en ik weet dat ik iets doe wat mijn Daddy graag wil en dat het hem gelukkig maakt.

Voorbeelden van rituelen

Rituelen gaan vrijwel altijd op de automatische piloot. Een goede sub hoeft niet steeds opnieuw te worden gevraagd om het uit te voeren. Als een sub het vergeet (ze zijn niet perfect), moeten ze gedisciplineerd worden in de juiste mate. Een goede Dominant verzint geen rituelen om er maar één te hebben. Er moet een reden voor zijn en voor zijn plezier zijn.

Hier enkele voorbeelden van rituelen van rituelen die ik mijn Daddy voor me heeft:

  • Hem kussen wanneer hij thuiskomt. Dit is een populair ritueel en ook eentje die ik veilig kan uitvoeren voor anderen. Als Hij thuiskomt komt, waar ik ook ben in het huis en wat ik ook doe, of wanneer we ergens anders zijn, ik groet Hem met een kus.
  • Een goedemorgen tekst. Iedere ochtend wanneer ik later wakker ben dan mijn Daddy, stuur ik Hem een goedemorgen tekst en laat Hem weten wat voor die dag mijn plannen zijn. Op dit moment laat ik ook iedere woensdagochtend op dat moment het resultaat weten van mijn veranderde levensstijl, en ziet hij dus dat resultaat terug in mijn gewicht.
  •  
  • Knielen en orale seks, iedere avond Dit is ook zeker geen ondenkbaar ritueel. Wanneer we naar bed gaan, kniel ik neer en laat mijn Daddy weten dat ik klaar ben om hem te pijpen. Ik pijp Hem totdat Hij me zegt om te stoppen. Som kan dat al na een minuut zijn, de andere keer totdat Hij volledig klaarkomt. Ik stop niet voordat mijn Daddy me dat laat weten.

Wat je ook doet met rituelen, onderzoek of pas het eens toe, je kunt het eigenlijk waar dan ook toevoegen in bepaalde delen van je leven. Ik hoop dat je de verscheidenheid aan manieren zult zien waarop je met een ritueel je macht uitwisseling kan verbeteren. Rituelen kunnen zelfs worden gedaan als onderdeel van een persoonlijke protocol situatie, zelfs als je single bent. Besteed eens wat tijd aan het onderzoeken, hoe rituelen toegevoegd kunnen worden aan je dynamiek, of aan je persoonlijke dagelijkse leven. Misschien is het wel het stukje van de puzzel waar je naar op zoek was.

©2019  Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven