Waxplay

Waxplay

Wax Play is eigenlijk niet meer dan het druppelen van het hete kaarsvet. Dit kan heel makkelijk door een kaars te branden en deze dan scheef te houden zodat de was gaat druppelen. Waardoor er dan een mooi spel kan ontstaan tussen Dominant en sub.

Wax play is een vorm van temperatuur play en zou ook mooi kunnen in combinatie met ijsklontjes.

 

Wat gebeurt er wanneer je een wax play start

Je sub zal een kortdurende pijn voelen wanneer een druppel op het lichaam terecht komt maar kaarsvet koelt extreem snel weer af. En omdat er veel verschillende kaarsen zijn kan dat van een heel hevige kortdurenden pijn zijn tot kaarsen die eigenlijk meer lauwwarm zijn (de massagekaarsen).

Je kunt de sub laten kijken wat er gebeurt zodat ze de pijn zien aankomen maar natuurlijk kan je de sub ook blinddoeken en waardoor ze niet weten waar de volgende druppel zal vallen. Waardoor je ook eigenlijk een kleine mindplay start. Want zal er nog een druppel komen of niet en zoja wel waar komt die dan.

Wanneer je nog echt onbekend bent met wax play is het zeker raadzaam om zelf eerst te ervaren wat het doet. Start dan eerst eens met de bovenkant van je hand en binnenkant pols en zie ook wat het doet wanneer je varieert in hoogte. Des te hoger de kaars des te koeler de was, des te lager de kaars des te heter de was. En zo kan je dus bij je sub ook spelen met de warmte op de huid. Heb je de hand en pols gehad probeer het dan ook nog eens op andere plaatsen van het lichaam. Puur om te ervaren dat het op andere lichaamsdelen heel anders voelt. De hand heeft een huid die nog redelijk dik is maar op de buik bijvoorbeeld wordt het al een heel ander verhaal.

 

Het is ook belangrijk de juiste kaarsen te gebruiken want niet alle kaarsen zijn geschikt.

Alle kaarsen die een toevoeging hebben zoals een verharder, glitters, geur, metallic kleuren, bijenwas zijn eigenlijk ongeschikt. en waarom? Ze hebben een veel hoger smeltpunt dan de doodnormale witte paraffine kaarsen. Ook moet je opletten bij de gekleurde kaarsen wanneer een kaars alleen een gekleurde buitenkant heeft is deze ook ongeschikt want deze zijn van gemengde was typen.

Een goede kaars is dus van paraffine en de geheel gekleurde kaarsen van bijvoorbeeld bolsius, hema, blokker kun je rustig gebruiken deze kaarsen zijn ook van paraffine maar door de kleur iets warmer dan witte dat wel. En ook zijn er speciale kaarsen te koop voor wax play van soja. Deze hebben een nog lager smeltpunt en zijn dus minder heet. Ook zijn er kaarsen van een mix van paraffine/soja deze zou je ook kunnen gebruiken maar zou dan zeker even navragen of er niet nog andere bestanddelen bijzitten.

Ook een wit waxine lichtje is te gebruiken maar tot op zekere hoogte. Zorg ervoor dat het metaal de huid niet raakt. Dus ook dat kleine metalen schijfje aan het einde van de lont. Hiermee kan je ook erge brandwonden veroorzaken en dat wil je niet.

Paraffine heeft een smeltpunt van 57 graden en soja 54 graden. Terwijl bijenwas dus al op 63 graden zit. Laat staan de kaarsen met een gemengde wax die kunnen rustig oplopen tot 82 graden. Wees daarom slim en gebruik echt alleen de geschikte kaarsen.

Wanneer je liever gebruik maakt van een smeltpot zodat je veel was in een keer zou kunnen gieten zorg er dan wel voor dat je zeker weet hoe heet de was in werkelijkheid is want op die manier is de was veel heter dan dat je het rechtstreeks van de smeltende kaars zou druppelen. Hiervoor is dan ook echt ervaring vereist.

Bruikbare vormen van kaarsen zijn de de kaarsen voor in de kandelaar of de stompkaarsen. Kaarsen in een glazen potje bijvoorbeeld zijn natuurlijk niet handig deze worden namelijk erg heet waardoor je het niet meer zou kunnen druppelen.

Massage kaarsen zitten veelal in een blik maar deze word niet heet door het veel lagere smeltpunt.

 

Waar kan je druppelen met kaarsvet

Je sub kan liggen, zitten of staan dat is helemaal aan jou als Dominant maar 1 plek die voor mij echt uit den boze is is toch wel het gezicht. Dit moet je niet willen. Ook al weet je zeker dat het eigenlijk niet fout kan gaan zou ik het risico niet willen lopen dat het toch een lichte brandwond zou worden en daardoor de huid in het gezicht verkleurd. en zelf al is het geen brandwond kan de huid iets verkleuren.

Ook zal je zien dat op ieder lichaamsdeel een andere tolerantie is qua warmte. En dat is zelfs voor ieder persoon weer anders. En het is dus leuk om samen te gaan ontdekken waar de sub de was het beste kan hebben en waar niet.

Minder gevoelige delen van de huid zijn schouders en rug. Meer gevoelige delen zijn buik, billen en dijen. Laat staan navels, tepels ballen, penis en vagina. Deze zou ik zelf vermijden als beginner en eerst start met schouders, rug, buik, billen en benen totdat er meer ervaring is en je langzaam aan de andere delen zou kunnen gaan proberen,

Wel wil ik ook meegeven dat het slim is te voorkomen dat de was de huid openingen ingaat van bijvoorbeeld oren, ogen,  mond, vagina en penis.

 

Verwijderen ofwel afpellen van de  wax

De wax weer verwijderen kan op verschillende manieren. Het kan soms best een vervelend klusje zijn. Maar door uitrekken van de huid laat de wax alweer gauw los van de huid. Ook kun je het verwijderen door middel van een mes, crop, zweep of flogger.

En ook kun je het jezelf vergemakkelijken door de wax met een ijsklontje te verharden.

Het verwijderen van de wax kan voor de sub erg prettig zijn. De huid is dan ook veel gevoeliger. Dus een heerlijke massage of zweep wordt dan ook alweer op een heel andere manier ervaren.

Het verwijderen van was op behaarde huid is wel minder prettig. Dus het is handig van te voren even te scheren of deze plaatsen te vermijden.

 

Veiligheid en tips

 • Wees alert op brand. Je speelt tenslotte met vuur en een kaars zou zomaar om kunnen vallen
 • Zorg voor een vochtige handdoek in de buurt zodat je eventuele brand snel kunt blussen.
 • Tip voor beginners: Gebruik geen mondgag wanneer je bezig bent met wax play. Dit omdat wanneer het wel te heet is je snel kunt reageren op elkaar. Op deze manier kan je samen eerst op elkaar ingespeeld raken om te zien welke plekken wel en niet gaan.
 • Let op de ondergrond, was gaat bijvoorbeeld niet makkelijk uit tapijt. Komt het in kleding of beddengoed even toiletpapier/keukenpapier erop en met de strijkbout erover dan gaat de was in het papier zitten. Gebruik dus eventueel een laken dat vies mag worden.
 • Wanneer je de huid van te voren insmeert met een huidolie dat laat de wax nog sneller los bij het verwijderen.
 • Denk er ook om dat je de was (bijvoorbeeld overgebleven in de smeltpot) niet door de afvoer gaat. Daar zijn ze bij het riool niet blij mee want alles raakt verstopt.
 • Wanneer dat mes je wel aanspreekt maar dat toch heel eng vind om te gebruiken, een bankpas/klantenkaart werkt ook heel goed en geeft hetzelfde gevoel en wanneer je sub een blinddoek om heeft kan die het idee hebben dat je toch dat mes gebruikt.
  Ook een botermesje is niet scherp en kan je hetzelfde gevoel geven.
 • Wat ook leuk is om een ijsklontje te gebruiken. Wanneer ze een blinddoek om hebben kunnen ze vaak het temperatuurverschil niet meer voelen waardoor ze haast zouden gaan proberen om het ijsklontje uit te gaan blazen
 • Door gebruikt van verschillende kleuren kan je mooie patronen op de huid maken.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven