Verschillende protocollen in een 24/7 Total Power Exchange

Verschillende protocollen in een 24/7 Total Power Exchange

Voor vele kinkers, vooral nieuwkomers, is het idee van 24/7 samenleven met je dominant of onderdanige de ideale droom. Er zijn veel verschillende BDSM-relatie types. Elk van deze heeft zijn eigen voordelen en uitdagingen, maar geen enkele van hen is zo overdreven geromantiseerd als een 24/7 totale machtsuitwisseling. Dat is dan ook de reden waarom we vaak, wanneer we ons gaan bezighouden met een samenlevingsovereenkomst met onze BDSM-partners, snel teleurgesteld raken over hoe de realiteit zijn manieren heeft om de BDSM-dynamiek binnen te sluipen.

 

Vanille protocol

Als je uit een “play partner-relatie” komt, waarbij je elkaar alleen zou ontmoeten om deel te nemen aan BDSM-spel, dan zou het samen uitgaan en het ontmoeten van vrienden en familie een totaal nieuwe ervaring zijn.

Je bent gewend aan het hebben van je dynamiek, je bent gewend om je regels te hebben hoe je met elkaar praat en hoe je met elkaar omgaat. Maar waarschijnlijk zijn veel van die regels ongepast als je in de supermarkt, op de straat of in een chique restaurant bent. Waarschijnlijk zullen je ouders niet geamuseerd zijn als je op je knieën zakt en je dominant een glas wijn met twee handen aanbiedt totdat hij het glas gracieus uit je handen accepteerde.

Nu lijkt dat misschien grappig maar eigenlijk als onderdanige kan het een heel vreemde, zeer onzekere situatie zijn wanneer je met je dominant bent en je je onderdanigheid en je dienstbaarheid niet kan uitdrukken op de manier die je gewend bent. Zo vaak zie je dominanten zeggen: “Oh dat is oké, noem me maar bij mijn voornaam en we doen gewoon even alsof we een vanille-koppel zijn”. Maar dat is echt heel erg moeilijk. Dus ik heb gemerkt dat het makkelijker is om een vanille protocol te vinden dat nog steeds de machtsuitwisseling tot stand brengt op een manier die nog steeds troost biedt voor de onderdanige, en respectvol is naar de dominant maar nauwelijks merkbaar is voor de buitenwereld.

 

Dit zijn een paar dingen die je zou kunnen overwegen:

 

De Dominant aanspreken

In de meeste landen zou het aanspreken van een dominante als “Mevrouw” of “Meneer” of “Meester” of “Meesteres” in een openbare setting wenkbrauwen teweegbrengen. Het is dus een goed idee om een ​​andere term te vinden die de onderdanige kan gebruiken om een ​​bepaald protocol niveau binnen de vanille omgeving bij te houden.

In ons geval gebruiken we het equivalent van ‘Lieverd’ waarmee ik dan elke vraag zal beëindigen en die ik regelmatig zal injecteren in een normaal gesprek, zodat ik de voornaam niet hoef te gebruiken en ik daarmee ook tegelijkertijd mijn respect betuig en het machtsverschil erken gedurende alle vanille-situaties

 

Eten & drinken

Heel vaak maakt het deel uit van het protocol dat een onderdanige zijn of haar dominant om toestemming vraagt ​​voordat hij eet of drinkt. Wederom, dat is iets wat niet acceptabel zou zijn en dat zelfs vragen zou kunnen oproepen over misbruik met vanille mensen. Terwijl dat een leuke discussie is, wil je dat bijvoorbeeld echt niet hebben tijdens bijvoorbeeld het kerstdiner op het bedrijf.

De meeste D/s koppels verzachten deze regel in vanille-situaties door de onderdanige te laten wachten met eten totdat de dominant begint te eten. We hebben ook ondervonden dat bij het opvoeden van kleine kinderen het ook heel moeilijk is tegelijkertijd te eten. Daarom hebben we bij ons thuis een ander protocol niveau vastgelegd, waar ik wacht tot mijn dominant me een onopvallend teken geeft dat ik mag gaan eten. In ons geval is het net zo subtiel als het knipperen van een oog.

Het interessante is dat ik me altijd heel onderdanig voel in die situaties. Ik zit daar te wachten, ik kijk naar hem en misschien trek ik mijn wenkbrauwen iets omhoog om de vraag aan te geven en ik wacht tot hij het aangeeft. Niemand heeft het ooit gemerkt, zelfs mensen binnen de BDSM-scene waren verrast toen we ze vertelden omdat het zo subtiel was.

 

Hoger protocol

Het echt hogere protocol wat je gewend bent en dat je instelt, is waarschijnlijk alleen van toepassing in die situaties waarin jullie twee alleen zijn of in een BDSM-sessie op een feest met andere kinkers.

Zodra we alleen zijn of met andere kinkers stop ik met het gebruik van de bijnaam voor mijn dominant die ik eerder noemde en het is regelrecht terug naar “Daddy” en “Meester”. Ik bied drankjes met twee handen aan, en zodra mijn Dominant de slaapkamer binnenkomt, zit ik op mijn knieën. Deze schakelingen in het protocol zijn belangrijk voor ons om de diepgang van onze relatie te erkennen en de totale machtsuitwisseling en die 24/7 relatie te bevestigen.

 

Dropping Protocol – het concept van 23/7

Wanneer je samen leeft, ontstaat af en toe de behoefte om gelijkwaardig te zijn, zelfs in een dynamische dynamiek. Het concept van een 23/7 in plaats van een 24/7 erkent dat elke relatie momenten van gelijkheid nodig heeft om de ongelijkheid te laten werken.

 

24/7 Total Power Exchange voor Real heeft wat oefening nodig

Het leven moet doorgaan en het BDSM-leven binnen je vanille leven is verbazingwekkend verrijkend voor beide levens. Om dat te laten werken is niet zo moeilijk als je in gedachten houdt dat het leven niet perfect is, je bent niet perfect, je partner is niet perfect en je maakt ruimte voor de imperfectie.

 

Maak je vertrouwd met verschillende protocol niveaus. Zoek verschillende manieren om je dominantie en je onderdanigheid te uiten en eer de gelijkheid die aan de machtsuitwisseling ten grondslag ligt in een D/s-relatie. Neem de ongemakkelijke momenten met een glimlach en leer te lachen om het leven wat in de weg staat van het BDSM-protocol. Op die manier heb je veel meer plezier..

Geniet ervan om elkaar beter te leren kennen en ik hoor graag welke vormen van protocol je hebt ontwikkeld in je relaties in de niet-BDSM-omgevingen.

©2019 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven