Van incidenteel tot een los en/of vast verbond tussen partners

Van incidenteel tot een los en/of vast verbond tussen partners

Wanneer je aan BDSm doet hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat je een vaste partner hebt. Ook al is monogamie nog wel de meest gebruikte vorm in Europa, er zijn ook nog tal van andere mogelijkheden. Denk hierbij ook aan open en poly-relaties. En naast die vormen van relaties is er ook nog de mogelijkheid om incidenteel met iemand te spelen zonder ook maar enige vorm van relatie met elkaar te hebben.

Hieronder de verschillen tussen monogaam, open en poly relaties.

Monogamie

Monogamie is het aangaan van een relatie met één partner. Wanneer iemand verschillende relaties achter elkaar heeft met één partner heet dat seriële monogamie.

in de hoofdlijnen van monogamie betekent dit, dat men geen seks heeft met andere partners en geen relaties aangaat met andere partners. Waar de grens ligt binnen deze relatie is een afspraak tussen beide partners. Soms is het hebben van een bdsm sessie zonder enige vorm van seks mogelijk. Maar voor andere gaat zelfs flirten al te ver. Daarom is ook hier communicatie over waar de grenzen liggen, en het bespreken wat de term vreemdgaan, non-monogamie  voor de partner betekent ook heel belangrijk. Want dat is niet voor iedereen gelijk.

Open relatie

Een open relatie oftewel vrij relatie is een relatie met één vaste partner waarbij is toegestaan om ook seks of een BDSM sessie te hebben met andere buiten de relatie. Over het algemeen gaat het hier puur om de seks/BDSM en hebben ze dus geen relatie met die andere. Vriendschap kan uiteraard wel.

Polyamorie

Polyamorie betekent letterlijk meerdere liefdes. In deze relatievorm gaat iemand dus meerdere relaties naast elkaar aan. Dit gaat dus niet alleen over seks of BDSM. Maar ook deze relatie kunnen open of gesloten zijn. Dat is net wat er is afgesproken met elkaar. Sommige hebben naast de poly-relaties dus ook een open relatie.

Meer info over polyamorie op mijn website –> Liefde in Meervoud

Single

Je kunt natuurlijk ook al dan niet bewust single zijn en alleen kiezen voor een incidenteel spel zonder de verplichting van een relatie. Gelukkig is alles wat dat betreft ook mogelijk. Wel vergt deze manier van spelen ook wel de nodige voorbereidingen en moet je er uiteraard voor zorgen dat je je grenzen, do’s en don’ts goed besproken hebt. Het voordeel hiervan is dat je geen verplichting hebt naar een partner en dus met net zoveel mensen kan spelen als dat je zelf zou willen.

© Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven