Waar op te letten bij een Dom/Meester voor een D/s lifestyle relatie

Waar op te letten bij een Dom\Meester voor een D/s lifestyle relatie

De vereiste vaardigheden voor een Dom in een D/s lifestyle relatie verschillen nogal van die voor een Top in een SM-scene, hoewel er ook wel enige overlapping is. De focus van dit artikel ligt op lifestyle Doms (zie ook het artikel BDSM-relatie variaties). De meeste van de eigenschappen zouden rechtstreeks kunnen komen uit een handleiding voor vanille-verhoudingen.

 

Eerlijkheid en Transparantie
Hij beantwoord elke vraag die je stelt, deelt dingen die je absoluut moet weten en verbergt niets over zijn leven. Hij is bereid om eerdere relaties in detail te bespreken en geeft zijn ex-partners niet de schuld van het uiteenvallen van de relatie.

Hij houdt zich bezig met BDSM en kink en hunkert naar meer
Hij wil zich daarmee bezighouden omdat hij zich daar fijn bij voelt, en niet alleen omdat jij het wilt. Hij heeft er ook zeker geen conflict over met zichzelf. Hij geniet ervan zichzelf te onderwijzen over het onderwerp.

Kantlijn:
Omdat het makkelijker is om aantrekkelijke mannen te ontmoeten in gewone sociale situaties, maken veel sub-meisjes de fout te vallen voor vanille-jongens die dominante eigenschappen lijken te hebben. Wanneer iemand echt vanille is kan je deze niet omzetten naar Doms!

Vanille Chemie
Je vindt elkaar leuk als mensen, niet alleen als kinkproviders! Hij vindt jou net zo leuk als jij hem leuk vindt. Hij trekt je ook pas in de dynamiek van D/s als je elkaar goed kent. Dit kan soms moeilijk te weerstaan zijn. Hierover zal ik binnenkort in een ander artikel terugkomen

Compatibele levenspatronen en doelen
Sommige subs en Doms zijn flexibeler dan andere. Maar in het algemeen is chemie niet voldoende; je hebt een basis uitlijning nodig in schema’s, gewoonten, behoefte aan eenzaamheid & aandacht, genegenheid & kink, seks en sociale patronen. Bijvoorbeeld een  sociale linder is mogelijk niet goed afgestemd op een thuiszitter. Carriere- en gezinsbehoeften en -dromen moeten ook in de rij staan of instelbaar zijn!

Visie en duidelijkheid
Hij heeft een beeld of plan voor de toekomst van de relatie. Hij ziet mogelijke paden van het heden naar die plaats en maakt het huidige pad duidelijk voor zijn reis. De reis kan zijn visie zijn om de bestemming of de route er naar toe te veranderen.

Emotionele verfijning
Hij is zich bewust van zijn eigen gevoelens en problemen en kan die van jou ontdekken en begrijpen. Hij kan om hulp vragen wanneer hij die nodig heeft en hulp bieden wanneer jij daarom vraagt. Hij is niet snel boos of gekwetst, maar zal je onmiddellijk en kalm vertellen wanneer hij dat wel is.

Toewijding aan zelfontwikkeling
Hij werkt voortdurend aan zichzelf – vooral aan emotionele en sociale vaardigheden. Hij heeft vrede met wie hij nu is, maar is niet zelfgenoegzaam. Hij leert van zijn fouten.

Deze eigenschap kan veel hiaten opvullen als hij snel leert, maar het is geen vervanging voor ontbrekende vaardigheden.

Nieuwsgierigheid en fascinatie
Hij is erg geïnteresseerd in jou, en jullie dynamiek samen, en de aspecten van zichzelf waartoe jij hem in staat stelt te verkennen.

Intuïtie en empathie
Hij is er goed in om je te lezen en kan uiteindelijk zelfs voorspellen wat jouw waarschijnlijke reacties zullen zijn op belangrijke momenten. Hij communiceert zijn inzichten over jou. Hij heeft een gevoel van hoe jij je voelt, wat weer van invloed is op zijn eigen geestestoestand.

Nederigheid en vertrouwen
Hij kent zijn zwakheden en kwetsbaarheden. Hij kent zijn sterke punten. Hij neemt verstandige risico’s. Hij verwart autoriteit niet met kennis en begrip. Hij weet wanneer hij in gebreke is gebleven of heeft gefaald. 

Bepaalt grenzen en verlegt grenzen
Een punt van D/s is het opnieuw definiëren van de grenzen van bepaalde partners, emotioneel en fysiek. Een Dom begeleid dit proces, zowel door gunstige beperkingen op te leggen aan zijn partner, als door te werken aan het wegnemen van barrières die ze voor hem kan hebben.

Geduld en flexibiliteit
Hij is bereid de tijd en zorg te investeren die nodig zijn voor een diepe relatie. Hij weet dat je niet bovenmenselijk bent. Hij kan “nee”als antwoord accepteren als dat nodig is. Hij kan alternatieve routes bedenken of omarmen naar zijn doelstellingen.

Waardering en aanmoediging
Hij geeft aan hoe goed hij zich bij je voelt. Hij viert jouw talenten en prestaties. Hij bekritiseert je niet onterecht of onnodig. Hij dringt er op aan jouw belangen na te streven, je sterke punten aan te scherpen, je zwakke punten aan te pakken. 

Waardering kan overdreven zijn. Een sub moet een grotere betekenis krijgen van handelingen die haar behoeften van haar partner vervullen dan van lof voor het uitvoeren daarvan.

Kennis van het lichaam
Hij kan je op een opmerkzame manier aanraken. Hij leert hoe je je lichaam kunt bespelen als een instrument. Hij is zich bewust van zijn eigen lichaam. Hij kan aanvoelen wanneer één van jullie rust nodig heeft.

Financiële stabiliteit
Hij heeft zijn eigen leefruimte. Zijn schuld/inkomen ratio is beheersbaar. Enig “wegwerp” inkomen om te besteden aan een fetisj-uitrusting is leuk, maar doe-het-zelf projecten kunnen er veel van repliceren. Rijkdom is niet essentieel voor geluk, het kan zelfs in de weg zitten.

Zorgt voor zichzelf
Hij is verstandig wat betreft voeding, slaap, lichaamsbeweging, verzorging, kleding, vervoersmiddel enz.

 

Wanneer je iemand vindt met alle bovengenoemde eigenschappen en hij houdt van je, wees dan bereid om voorover en achterover voor hem te buigen. 

Hij is een zeldzame vondst!

 

Wat zijn dingen die er niet toe doen

 

Looks
Hoe iemand voor je voelt in persoon – door ogen, stem, energie – is veel belangrijker dan hoe statig of fotogeniek hij is.

Behoefte aan controle
Sommige Doms houden van toezicht houden op een sub, vaak doen andere dat veel minder. Hoe gedomineerd een sub zich voelt, is niet een kwestie van hoe vaak haar Dom orders blaft. De meeste controle freaks kwalificeren zichzelf niet als Doms.

Dominantie op sociale plaatsen en werkplek
Romaanse romans beschrijven helden die op de een of andere manier elke situatie beheersen die ze tegenkomen. Niemand doet dat. Iedere dominant is ook ergens werknemer. En iedereen is op zijn gemak in sociale situaties en minder zeker van zichzelf in andere.

D/s ervaring
Als iemand niet eerder een sub heeft “bezeten”betekent dit niet dat hij niet gekwalificeerd is. Talent en toewijding om het te verbeteren zijn belangrijker dan ervaring.        

© Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven