De brat-gids voor dominanten

De brat-gids voor dominanten

Wanneer je rond surft op internet zijn er verschillende gidsen te vinden over brats, geschreven door brats voor brats. Het is nodig om de balans daarin iets te herstellen. Daarom heb ik dus deze gids samengesteld om degene met een bratt in hun relatie of degene die een relatie overwegen met een bratt te helpen.

 

Enkele randvoorwaardes

 

 1. Geduld
  Geduld is een absolute must. Je brat zal je onwijs ergeren tot op het punt waarop buitenstaanders zich zullen afvragen of er überhaupt enige vorm van controle is. Dit geldt vooral in de vroege stadia van de relatie/eigendom.

2. Drugs
Medicatie of drugs omdat je met regelmaat de drang hebt om ze achter het behang te plakken of om je brat tot kalmeren te brengen, . Pijnstillers, bloeddrukverlagers voor je hoofdpijn van weer die vreselijk bui van je brat. Ze worden niet aanbevolen, vaak leidt dit weer tot complicaties. Dit moet je echt niet willen.

3. Gevoel voor humor
Realiseer je dat alles wat je brat zal proberen niet is om je pijn te doen of je niet te respecteren, maar ze doen dit veelal om leuk te zijn en een glimlach om je gezicht te toveren. Zeker wanneer dit op het juiste moment gebeurd. Het zal je misschien niet altijd laten glimlachen daarom zijn de eerste twee randvoorwaardes dan ook erg belangrijk. Een mismatch in gevoel van humor tussen een Dominant en sub is vaak de oorzaak voor de meeste breakups.

4. Verbeelding
Zonder enige verbeelding zal je moeten worstelen om manieren te vinden om je eigen weg terug te vinden. Brats zijn over het algemeen ultra heldere, slinkse wezens en je moet op zijn minst in vindingrijkheid matchen om de juiste woordspelingen te treffen of voor het vinden van een passende funishment. Je hebt ook je verbeeldingskracht nodig om vooruit te lopen op hun capriolen. Want anders staat paranoia om de hoek.

5. Dikke huid
Een dikke huid zal je ook echt met regelmaat nodig hebben. Het zal af en toe best eens pijn gaan doen. Daar kan een brat ook gewoon vaak “niets” aan doen. Krijgen ze een flogger/zweep/paddle in handen, en krijgen ze de mogelijkheid deze langer vast te houden, dan loop je de kans dat er een oefen-mep volgt.
Daarom pas als Dominant goed op je eigen tools. Dat staat in de Brat-grondwet. Laat ze er op eigen risico mee wegkomen of bedenk manieren dat ze je tools nooit in handen krijgen. Bijvoorbeeld: “Haal mijn zweep op handen en knieen en draag het in je mond”. Specifieke taal is zeer belangrijk. Daarover later meer.

 

Gemeenschappelijke Brat-tactieken

 

 1. Opruiing
  Ze weten dat ze het niet moeten doen, maar ze doen het. 

“Is dat alles wat je hebt”
“Good boy”
“Bedankt mijn alwetende pluizige konijntje” Of welk koosnaampje dan ook, maar deze zal door de brat ontworpen zijn om tegelijkertijd beledigend en grappig te zijn.
“Meester/Meneer/Daddy heeft altijd gelijk” Lijkt een veel voorkomende uitdrukking. Maar pas op… Je bent iets vergeten, en zegt hardop “Ik ben een idioot”…. ze zullen het bevestigen “Ja Meneer, je bent een idioot” En ze zullen het onthouden voor een aanzienlijk lange periode en zo nodig terughalen.


2. Grappen
Tools verdwijnen of je schoenveters worden samengebonden terwijl je rustig in de stoel zit weg te dutten. Je denkt dat dat massage olie is, maar nee, het is een blauwe vloeistof. Je brat zoekt manieren om je scherp te houden en wat plezier in je leven te brengen. Houdt dit in gedachten wanneer je zoekt naar rustgevende/bloeddruk pillen wanneer de nodige overlopende druppel bereikt is.

3. Terughoudende stilte
Wees op je hoede. Je brat is iets aan het plannen of heeft al iets op poten gezet en wacht totdat je recht in de val loopt. Die terughoudende stilte is een afleiding van wat er te gebeuren staat.

4. Onschuldige puppy ogen
Wees gewaarschuwd. “Ik was het echt niet” … uhm…zeker.  Ja die snoeppot was ineens leeg.. Iedereen kent wel de de films waarin de onschuldige met de puppy ogen ineens haar giftanden ontbloot en toeslaat.

5. De mazen van de wet
Wanneer de drang hoog is zullen ze de mazen weten te vinden en zich er doorheen wringen. Dit is een talent waar de meeste brats heel erg goed in zijn.

“Maak koffie voor me” kan ertoe leiden dat de koffie gemaakt wordt maar niet afgeleverd.

Maar ook letterlijke mazen.

“Gedraag je…” “Ik ben…. Ik gedraag me slecht”

“Wees goed”….  “Ik ben goed in slecht zijn”

Elke keer als je brat een zin begint met “Je zei…”Kun je er vrij zeker van zijn dat er een maas in de wet gevonden is. Hun excuus is dat ze duidelijkere communicatie van je wensen willen hebben. Soms kan het hebben van een brat je het gevoel geven dat je de rechter van het hooggerechtshof moet zijn en uiterst voorzichtig met je taal moet omgaan.

 

Jouw antwoord daarop

 

 1. Blijf bij de kern
  Soms ben je zo woedend dat je ze wel een pak slaag zou kunnen geven. Blijf rustig. Denk na. Ben je boos op hen of op jezelf omdat ze je zo te pakken hebben genomen? Is er echt kwaad gedaan?

 2. Funishment
  Meestal willen ze alleen maar een goede spanking. Als je de humor van hun capriolen in ziet, is die beloning misschien ook wel op zijn plaats. Sommige zeggen misschien dat je hun slechte gedrag dan beloont. Maar in mijn ogen beloon je hen voor het uiten van zichzelf en het trouw zijn aan hun aard.

  Enkele funishment ideetjes

  Spanking, welke brat vind dat nou niet leuk

  Orgasmes of spankings tellen: Dwing ze om te tellen.Tellen ze niet, of tellen ze mis, opnieuw beginnen bij 1

  Jullie favoriete spel: dat kan bijvoorbeeld een bondage of spankings sessie zijn of iets anders wat jullie allebei echt leuk vinden.

 3. Straf
  Soms gaan ze echt te ver. Soms hebben ze echt straf nodig. Zorg ervoor dat je brat begrijpt waarom ze gestraft worden en stel de regels van de daarover ook goed in. Regels daarin kunnen een tijdslimiet of een telling zijn. Enkele effectieve zijn:

  “Je hebt me teleurgesteld”. Je brat zal zichzelf dagenlang versplinteren terwijl ze probeert  zo aangenaam mogelijk te zijn. Gebruik dit alleen wanneer ze echt een teleurstelling zijn geweest. Overmatig gebruik maakt het namelijk niet effectief.

  Time-out: Laat ze in de hoek knielen en volledig stil zijn. Als ze zich verroeren of geluid maken, zet ze terug in de hoek en reset de klok. Hiermee ontneem je ze tijd met jou.

  Edging: Blijf ze naar dat randje van orgasme brengen en stop. De frustratie in je vrat moet overeenkomen met het niveau van frustratie wat ze hebben veroorzaakt. Dit is wel lastig om te beoordelen en je moet je brat daarvoor dus ook goed kennen.

 4. Reden

  Geef je brat een goede reden waarom ze moeten stoppen met een bepaalde activiteit. Dominanten hebben ook een geschiedenis en sommige gedragingen kunnen triggers zijn die voor jou echt niet kunnen. Als jij de grenzen van je brat respecteert horen ze dat toch ook bij die van jou te doen. Het delen van geschiedenis kan moeilijk en pijnlijk zijn, maar het alternatief om je brat door te laten gaan is nog erger. Vertrouw me daar maar op.

 5. “De blik”

  Oefen in een spiegel op die strenge blik die de sub tot de orde roept. Het kan een opgetrokken wenkbrauw  met een lichte kanteling van het hoofd zijn bijvoorbeeld. Een blik waarbij je brat correct zal reageren en weer onder jouw controle zal zijn. Dit is voor de meeste dominanten de eerste verdedigingslinie.

 6. Stop

  Stop met alles waar je mee bezig bent. Niets zal hun geest meer in de war brengen dan wanneer je stopt met welke activiteit je ook doet of gewoonweg stil wordt en met armen over elkaar achterover leunt. In combinatie met “de blik” heb je echt een effectieve combi op het brat-gedrag.

 7. Vingerknip

  Wanneer je met de vingers knipt, omdat je iets nodig hebt of wanneer hun aandacht van mijn is. Daarop kan je ze trainen. Ze houden op te doen waarmee ze bezig zijn. Met die knip op de vingers concentreren ze zich op hun Dominant. Het kan enige tijd duren voordat de reactie automatisch is. Gebruik dit in eerste instantie als je iets wilt en de brat kan bewijzen dat ze nuttig zijn. Niets kan een brat namelijk gelukkiger maken dan iets voor je te doen. Na verloop van tijd zal het knippen met de vingers dan zeer effectief zijn voor het trekken van hun aandacht.

 8. Persoonlijk

  Er zal iets zijn wat je brat echt niet leuk vindt. Iets wat snel en effectief gedaan kan worden. Kietelen bijvoorbeeld totdat je brat smeekt of je wilt stoppen, maar dan niet direct stoppen. Uiteraard gebruiken je hier niet iets voor wat op de “harde grenzen”lijst staat.


  Waarom zou je moeite doen voor een brat?

De moeite die ze doen om het leuk en uitdagend te maken wordt geëvenaard door hun toewijding en diepe verlangen om je gelukkig te maken. Een goed getrainde brat weet wanneer het wel en niet gepast is om brat-gedrag te vertonen. Wanneer ze worden gedwongen om zich op hun best te gedragen en daarvoor ook een goede reden krijgen, zal een goed getrainde sub je niet teleurstellen.

Er is een verschil tussen een brat en slecht gedrag van een sub/slaaf. Een brat weet wanneer ze zich zo gedragen, het maakt vaak in het begin dat mensen een stap achteruit doen en zichzelf zorgen maken over gezond verstand, maar daarna glimlachen ze en zien ze de humor van de actie in. Een brat richt zijn brat-gedrag ook alleen op zijn dominant of op zeer goede vrienden die weten hoe ze zijn. Een sub/slaaf met slecht gedrag zal het doen zonder humor en zal respectloos zijn naar iedereen zodat een ander fronst, en zal het ook iedereen ongemakkelijk maken. Brats doen het niet voor straf. Ze doen het voor de lol.

 

Overdenking


Ik geloof dat brats redelijkerwijs getraind/getemd kunnen worden. Ik denk dat ze een comfortniveau zoeken op wat wel en niet acceptabel is en die grenzen testen. Het is aan de dominanten om die grens te stellen en de brat daaraan te houden. Met begrip van wat je brat doet, waarom en wanneer, krijg je een waardevol inzicht in hoe hun geest werkt en hoe je je brat in een volmaakt gelukkige gezondheid kunt houden. Ik geloof dat het een misdaad is om al het brat van ze te willen af te schaffen. Dat zou een ontkenning zijn van wie ze zijn. Een beetje uitdaging maakt het toch leuk 😉

©2019 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Een reactie

 1. D

  heel leerzaam , ik heb ook zo een, ik hou van zijn kattenkwaad, maar relaties met lange afstand maken het soms onaangenaam omdat ik geen straf kan geven en reageren met een gelaatsuitdrukking is ook onmogelijke, vereist echt veel geduld. Ik hou van zijn grappen, maar hopelijk kent hij de grenzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven