BDSM Basics: Hoe gebruik je je flogger zo, dat ze terugkomen voor meer

BDSM Basics:

Hoe gebruik je de flogger zo, dat ze terugkomen voor meer

Voor de beginner lijkt floggen iets makkelijks, en in feite is dat ook zo, maar om het goed te doen is er wel concentratie nodig, en wat lichamelijke inspanning. Kennis van wat basisregels zal echter de ervaring en de leercurve voor zowel de top als de bottom erg verbeteren.

Een van de eerste dingen is dat je als beginner er goed aan doet om te beginnen met oefenen op een kussen, al is het alleen al om de bewegingen onder de knie te krijgen.

 

Voordat je begint met een flogging moeten beide partijen onderhandelen over wat ze willen en wat ze absoluut niet willen, en de daarbij behorende safewords en/of andere veiligheidsregels. Verlangt de bottom stekende of kloppende ervaringen? Hoe open is de bottom voor nieuwe ervaringen? Heeft de bottom veel ervaringen met floggings? Nieuwkomers kunnen denken dat ze veel pijn kunnen hebben en worden dan verrast door hoe een goede flogging eigenlijk voelt.


Zeer belangrijk: mochten er medische of lichamelijke problemen zijn, moeten deze natuurlijk van tevoren gecommuniceerd worden.

 

De standaard plek om te floggen is de bovenrug, aan beide zijden van de ruggengraat . Probeer van de ruggengraat weg te blijven om blessures aan de wervels en aanverwante weefsels te voorkomen. Hoe dunner de persoon is, hoe belangrijker dit is.

Probeer ook te vermijden dat de staarten om de rug krullen naar de heup toe. Dit veroorzaakt een totaal andere pijnsensatie die misschien totaal ongewenst is.

In plaats van een volledige doorzwaai (het is geen tennis) waarbij de staart langs de gehele rug glijdt, stop je de flogger direct nadat je de huid raakt, of je haalt hem terug direct voor er contact met de huid is met een snelle polsbeweging. Door deze beweging licht te variëren kun je bepalen hoeveel van staart de rug raakt. Hoe groter het raakvlak, hoe doffer de sensatie, en als je alleen met de uiteinden raakt is het meer een stekend, prikkend gevoel.

In het algemeen moet je proberen om onbedoelde omslag te voorkomen. Dit is wanneer de staart van de flogger om een kromming van een lichaamsdeel heen slaat, zoals om schouders, torso of benen. Bij een omslag vindt er namelijk een flinke versnelling plaats in de uiteinden van de staart, en dat veroorzaakt altijd een ongewenste verhoging van de pijn. Een probleem bij het vermijden van het omslaan is dat de uiteinden zo snel kunnen gaan dat ze soms moeilijk te zien zijn. Je moet soms inschatten waar de punten het lichaam raken, vooral in wat donkerder omgevingen. Bijkomend is dat in je voorwaartse beweging, heb je de neiging om je gehele lichaam naar voren te bewegen, wat weer een omslag kan veroorzaken als je niet goed compenseert. Het kan zijn dat een bottom deze omslag wenst, maar dit moet dan echt van te voren worden afgesproken.

Andere raakvlakken. De billen zijn altijd heel uitnodigend om te floggen, maar vanwege hun kleinere afmeting, en de rondheid is hier een veel grotere mate van precisie nodig om overvloedige omslag te voorkomen op de heup of de nog gevoeliger binnenkant van de bovenbenen. Zorg ook dat je niet het staartbeen raakt. Als een flogging goed wordt uitgevoerd, kan het bij de billen een heel positieve ervaring zijn. De dijen kunnen ook als doel van flogging dienen, maar ook hier geld dat je extra voorzichtig moet zijn in verband met het omslaan van de staart. Vrouwenborsten kunnen geflogged worden, maar alleen zeer voorzichtig om later medische problemen te voorkomen, en dit wordt alleen maar belangrijker indien ze vaker worden geflogged. Mannen kunnen op dat gebied meer hebben. In het algemeen valt het aan te raden om andere delen van het lichaam (en dan vooral het niergebied) niet te floggen, behalve met de zeer lichte miniatuur floggers. Blijf ten allen tijde weg van de gewrichten van benen en armen, en ook hoofd en nek moeten nooit geflogged worden.

Tevens moet je ervan bewust zijn dat er een groot verschil is tussen het floggen in staande en in liggende posities

Begin met zachte klappen en bouw stapsgewijs op naar hardere slagen. Op deze manier kan de bottom meer hebben, en krijgt ook meer genot uit de sessie. Als je meerder floggers tot je beschikking hebt begin je altijd met de lichtere om dan op te bouwen naar de zwaarder flogger. Ook het afwisselen van intensiteit en tempo kan het verschil maken tussen een goede en een exceptionele flogging.

Gedurende een flogging moet de top zich ook goed bewust zijn van de nuances in hoe de bottom het verdraagt, en wanneer de slagen moeten variëren. Als de bottom is bijgekomen van de flogging, kan de top ook waardevolle informatie verkrijgen uit hoe de bottom de flogging heeft ervaren

Een top moet begrijpen dat het materiaal van de staart bepalend is voor het soort gevoel dat de flogger geeft. Zachtere en zwaardere staarten geven vaak een doffer gevoel, terwijl hardere en smaller staarten een steek geven, terwijl rubber of gevlochten staarten de grootste steek geven. Je kunt deze verschillen het best begrijpen als je ze zelf hebt ervaren op je eigen huid. Een flogger moet ook snel genoeg worden bewogen om ervoor te zorgen dat de staarten niet ver uit elkaar waaieren en onnauwkeurig de huid raken. Hierom is het ook zeer moeilijk om een zwaardere flogger te gebruiken al je het effect wilt krijgen dat een lichter flogger geeft. Dit is precies de reden waarom mensen vaak meer dan een flogger hebben.

Af en toe kan het gebeuren dat er tijdens een flogging een klein beetje bloed op de huid kan verschijnen, voornamelijk als gevolg van het raken van een zwakker gedeelte van de huid. Wat je moet doen met bloed en andere lichaamsvloeistoffen op een flogger is altijd een punt van discussie, omdat desinfecterende middelen en leer behandelingsmiddelen het leer kunnen beïnvloeden, maar het is ook erg onpraktisch om voor ieder bottom een aparte flogger in bezit te hebben. Ook vereisen leren floggers andere zorg dan rubber of ander synthetische materialen

Ten eerste: zorg ervoor dat er altijd pleisters aanwezig zijn en breng er direct een aan op het moment dat er je constateert dat de huid geopend is. Meestal wordt bloed en dergelijke op leer snel opgenomen, maar als het nog niet opgedroogd is, moet het meteen worden afgeveegd met een droge doek. Dan, voordat je de flogger gebruikt op een andere persoon hang hem dan te drogen in een warme droge plaats gedurende een aantal dagen. Dit zorgt ervoor dat eventuele virussen onschadelijk raken (het AIDS virus bijvoorbeeld heeft totaal geen overlevingskans op het moment dat het in een droge omgeving verkeert). Sommige mensen adviseren om de staart van de flogger af te nemen met een doek die bevochtigd is met een verse oplossing van 1 deel bleek in 10 delen water, en dit 10 minuten in te laten werken voor de flogger op een ander te gebruiken, maar het is heel moeilijk om dit grondig te doen. Weer anderen adviseren om beide manieren te combineren, maar dit lijkt wel erg overdreven. Van de andere kant, de gevolgen van een eventuele besmetting zijn natuurlijk wel bijzonder ingrijpend.

De beste handelwijze is natuurlijk gewoon om huidbeschadiging en de daarbij behorende vloeistof overdracht te vermijden. Echter, bij het floggen worden eventuele lichaamsvloeistoffen door de flogger zelf al weggeveegd en uitgesmeerd. Het is dus van belang om na een flogging de huid van de bottom goed te inspecteren op eventuele wondjes etcetera. Sommigen zeggen dat het risico van besmetting bizar klein is, maar met dit soort gevaren moet je geen enkel risico nemen.

Als laatste vergeet nooit: als iemand je genoeg vertrouwt om zich door jou te laten floggen, ben je het aan hem of haar verplicht om oplettend en voorzichtig te zijn want uiteindelijk is het de bedoeling dat een flogging voor beide partijen een plezierige ervaring moet zijn.

©2017 Nico – bdsmenkink.nl
Bron:  Keith L Kendrick, submissives initiative

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven