Wanneer gaat straf te ver?

Wanneer gaat straf te ver?

BDSM en misbruik, dat is iets waar wel vaker over gesproken worden in de artikelen die op mijn website staan. Daarin wordt gesproken hoe belangrijk consent is tussen beide partners. Zolang er geen consent is en er wel gewoon gedaan wordt wat één van de partners wil maar de ander niet spreken we dus over misbruik.  Zo is ook de vraag op mijn pad gekomen of er ook een aanwijsbare lijn is tussen straf en misbruik. Nu kan je dus denken waar komt die vraag dan vandaan. De reden dat deze vraag werd gesteld was omdat de straf die gegeven was te ver was gegaan. 

 

Dus kan straf te ver gaan en het misbruik-gebied betreden?

 

Het antwoord daarop kort en weldegelijk JA

 

Bij alle BDSM-uitwisselingen is er een niveau van toestemming (consent) en onderhandeling nodig alvorens de activiteit plaatsvindt binnen de relatie. Dit omvat dus ook straf. Koppels die macht-uitwisselingsrelaties aangaan met daarin een straf element, moeten bespreken wat voor straf zal plaatsvinden en op welk niveau. Een onderdanige die ermee heeft ingestemd om te worden gedisciplineerd, heeft het recht om te weten welke straf er kan optreden voor overtredingen.

 

Veel D/s-relaties hebben een niveau van beheersing die aan de Dominant wordt gegeven voor disciplinaire doeleinden. Als straf in je relatie echter nooit is besproken of je hebt nooit ingestemd om die controle aan je Dominant te geven, dan is het tijd om te gaan zitten en met ze te praten.

 

Net als de vergelijkingen tussen BDSM en misbruik/mishandeling, kan een over de top straf dezelfde symptomen veroorzaken. Als één van de volgende dingen bevestigend kan worden beantwoord, heb je mogelijk een misbruikrelatie.

 

Ben je bang voor je Dominant?
Ben je bang om een fout te maken omdat hij snel boos is?
Straft je Dominant je terwijl je boos bent?
Drijft hun woede hen tot meer intense straf dan afgesproken?
Negeert je Dominant de onderhandelde plannen voor straf en gaat hij over je grenzen heen?
Voel je je geïsoleerd en alleen omdat je Dominant je niet laat praten met anderen?

 

Al deze dingen kunnen stressvol zijn in een relatie, maar nog meer als je bang bent hoe je Dominant zal reageren. Als je denkt (en misschien ook wel voelt) dat je een gevaarlijke relatie hebt, ga dan weg en/of zoek hulp

 

©2020 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven