Het gebruik van buttplugs en andere anale toys

Het gebruik van buttplugs en andere anale toys

Soorten, vormen en maten.  Hoe kies je de juiste. Veiligheid en risico’s

Een buttplug is een anaal speeltje wat ingebracht wordt in de anus voor seksueel genot. De buttplug lijkt enigszins op een dildo maar is vaak veel korter en loop aan het uiteinde breder uit, dan een smaller deel waarom de sluitspier zich sluit. Daar boven zit een verbreed deel, om te voorkomen dat de buttplug in de anus verdwijnt. Dit omdat de anus overgaat in de darmen. Wanneer er geen verbreed deel zou zijn kan de buttplug naar binnen worden gezogen door de beweging van de spieren. Op die manier kan een slank voorwerp dan volledig in de endeldarm verdwijnen, die dan als het tegenzit alleen operatief kan worden verwijderd. Daarom is het dan ook slim om een juiste keuze te maken bij toys die je gebruikt voor anaal play.

 

Buttplugs kunnen gebruikt worden om verschillende redenen. Denk daarbij aan masturbatie, stimulatie prostaat, penetratie, dubbele penetratie, oprekking van de anus als voorbereiding op anale geslachtsgemeenschap, vernedering, rollenspel, maar ook kan je een kleine buttplug dragen tijdens dagelijkse bezigheden om de sluitspier en anus te laten wennen aan anale oprekking.

 

Goed om te weten bij anaal play is dat de anus geen vocht aanmaakt. Daarom is het aan te raden om een glijmiddel te gebruiken. Een glijmiddel speciaal voor anaal play is dikker en droogt minder snel dan een gewoon glijmiddel. Wanneer je de buttplug verwijderd en deze ook vaginaal wilt gebruiken daarna is het aan te raden om de buttplug, of welke andere toy dan ook, dus ook de penis, eerst te reinigen. Of wissel dan het condoom, ook dan is het weer schoon. Dit om de overdracht van de bacteriën de in faeces zitten te voorkomen, aangezien je hier nare infecties van kan oplopen. Ook is enige voorzichtigheid geboden bij het inbrengen en verwijderen van een buttplugg, dit om beschadiging van de wand van de endeldarm te voorkomen. Wanneer een (te) grote buttplug, te snel of te krachtig wordt ingebracht kan dit tot scheuring van de sluitspier leiden.

 

Nu je wat meer info hebt, en je misschien wel voor de eerste keer een buttplug, anaal dildo of anale seks met je partner wilt gaan hebben. Is het verstandig om klein te beginnen. Kies een niet te grote, smalle buttplug en glad oppervlak met daarbij een anaal glijmiddel. Deze kan je dan rustig inbrengen, Het is heel normaal dat je anus nog heel strak is en je sluitspier zich gelijk weer wilt sluiten. Dit is een natuurlijk reflex. Wanneer het ongemakkelijk begint te voelen stop je. Wanneer je het de volgende keer weer probeert zal het langzaam steeds beter gaan voelen. Je anus zal heel rustig aan wennen en je zult meer genot gaan ervaren. Overhaast het niet, dit zou tot teleurstelling kunnen leiden. Bouw het heel rustig op. Wanneer je het nog eng vindt om dit gelijk met een partner te gaan doen, kan je het uiteraard ook zelf langzaam opbouwen. Als je start met een buttplug zou ik een klassieke buttplug aanraden, ook heb je mooie setjes waarmee je het kan trainen, deze worden dan steeds een klein beetje groter. Als startmateriaal zou ik aanraden om er eentje van siliconen te gebruiken, dit omdat het materiaal zacht aanvoelt, flexibel is. 

 

Om maximaal genot te halen uit anaal play, heb je verder ook een dosis ontspanning en geduld nodig. Veel mensen ervaren in het begin een vorm van angst. Angst dat het pijn gaat doen bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk dat je echt ontspannen bent, gebruik een fijn anaal glijmiddel en een dosis geilheid helpt er ook zeker bij. Verwacht niet dat het de eerste keer al helemaal gaat zoals je wilt. Bouw rustig op, en heel belangrijk STOP wanneer je ongemak ervaart. Dit opdat je de volgende keer ook weer die stap durft te zetten, samen of alleen. Je zult zien wanneer je dit recept ter harte neemt, je het de volgende keer als fijner gaat ervaren. En ook jij/jullie samen die buitengewone sensatie en opwinding mogen gaan ervaren.

 

Wat ook heel fijn is om je voor te bereiden op anaal play, is het kietelen, likken en een beetje druk uitvoeren op de sluitspier. Gewoon met een vinger of de tong. Zodat je sluitspier al een beetje geprikkeld wordt en je geilheid ook een beetje stijgt hierdoor. Geef je aan dit minimale spel maar eens over. Al is dit het eerste en enige wat je eerst doet. Ieder klein stapje is er eentje. En weet ook dat je niet verder moet. Genieten kan op zoveel manieren, en ieder heeft zijn eigen wijze daarin. 

 

Ook zou  angst om hygiëne een rol kunnen spelen bij anaal play waardoor ontspannen wat moeilijker gaat.  Hiervoor kan een anaal douche een uitkomst kunnen zijn. Wanneer je een anaal douche gebruikt maak je op een makkelijke manier de anus goed schoon.

 

Waar op te letten bij de aanschaf van anale toys

 Er zijn een aantal dingen belangrijk bij de aanschaf.

 

Breedte van de voet van de buttplug

Dit omdat de toy naar binnen kan worden gezogen. Werkt de vagina van nature alles naar buiten de anus heeft deze werking niet. Bij de anus wordt het juist naar binnen gezogen. Wat dus betekent dat het belangrijk is om te kijken naar de breedte van de voet zodat deze niet naar binnen kan schieten. Kies daarom liever voor een buttplug met een extra brede voet, i.p.v. de mooie elegante buttplugs met glimmertjes etc. Bij deze elegante buttplugs is de voet namelijk meestal net zo breed als de buttplug zelf waardoor deze makkelijker naar binnen kan schieten. Ik weet het die diamanten zien er verleidelijk uit, zeker wanneer je nog maar net begint, maar beter kies je voor een bredere, veiligere voet. Dan kan je hem ook weer makkelijker verwijderen en beland je niet op de huisartsenpost.

 

Grip

Er zijn ook buttplug met een grip in de vorm van een ring of ankervormig. Deze buttplug kan je ook gebruiken om te penetreren. Doordat deze grip er op zit heb je dan meer controle bij het in- en uitbrengen van de buttplug

 

Vorm

De vorm van de diverse anale toys verschilt ook sterk. Dit kan ook de mate van genot bepalen voor velen.

Klassieke vorm 
Denk aan de klassieke vormgeving van de buttplug met zijn conische vorm. De smalle kop die breder uitloopt en dan aan het uiteinde weer de smalle vorm heeft waar de sluitspier zich omheen sluit en dan de brede voet. Deze vorm zorgt ervoor dat de buttplug goed blijft zitten. Uiteraard is deze er in heel veel verschillende groottes.

Realistische vorm
Dan de realistische buttplug, de anale dildo, die lijkt op een echte penis met aders. Sommige mensen raken hierdoor eerder opgewonden.

Anaalkralen
Of de buttplug met de ronde gedraaide vormen en kralen, ook wel anaalkralen genoemd. Deze vormen kunnen bij het in- en uitbrengen zorgen voor extra stimulatie.

Buttplug met gebogen kop
Maar denk ook eens aan de buttplug met de gebogen kop. Deze kop zorgt voor extra stimulatie van de prostaat.

Staarten
En uiteraard kunnen we de buttplug met de harige uiteinden, de staarten niet vergeten. Hier kan je hele mooie rollenspellen mee spelen.

 Holle buttplugs
Er zijn zelfs holle buttplugs te verkrijgen. Bij dit soort buttplugs kan je bijvoorbeeld een vloeistof in de anus brengen, denk hierbij ook aan plasseks, terwijl de buttplug ingebracht is, tot zelfs penetreren terwijl de buttplug nog in zit.

 Vibrerend
En naast al die mooie vormen zijn ze ook allemaal in een vibrerende vorm te vinden. Keuze genoeg dus.

Materialen
Nu we naar vormen hebben gekeken. Kijken we nu eens naar de diverse materialen waarin ze verkrijgbaar zijn. Denk aan metaal, glas, siliconen. Metaal en glas kan je verwarmen of juist extra koelen. En deze voelen veelal ook veel zwaarder. Waardoor mensen een meer gevuld gevoel kunnen ervaren. Daarnaast heb je dan de siliconen die zacht aanvoelen en flexibeler zijn. En deze voelen dan ook vaak wat meer realistisch aan.

 

Hoe lang kan je een buttplug inhouden

 
Dat is een vraag die ik met grote regelmaat krijg.

Wanneer je net begint met anaal play zal je merken dat je het nog niet te lang wilt. Naarmate je meer “gevorderd” raakt zal je zien dat het steeds makkelijker gaat. Uiteraard hangt het er ook geheel van af wat je prettig vindt. Sommige gebruiken een buttplug maar heel even ter voorbereiding op de anale seks. Terwijl de ander het heerlijk vindt om een buttplug langer te dragen, omdat ze een prettige en opgewonden gevoel ervaren.

 

Belangrijk om te weten is, dat wanneer je een buttplug voor langere tijd inhoudt, langer dan 30 minuten, dat het zo kan zijn dat de kringspier niet meer goed sluit. Wanneer je de kringspier langere tijd blijft oprekken verslapt deze uiteindelijk. Ook kan het leiden tot ulceratie, het vormen van zweren, in de endeldarm. Daarom raad ik aan een buttplug niet langer te dragen. Wanneer je deze dus draagt terwijl je buitenshuis bent, zorg dan ook voor de mogelijkheid dat je deze ook weer op tijd kunt verwijderen.

Wat voor vrouwen ook nog handig is om te weten, is dat je kringspier na de overgang ook kan gaan verslappen. Zorg dus goed voor dit gebied om eventuele ontlastingsincontinentie te voorkomen.

 

Ook wil ik nog een extra waarschuwing meegeven. Wanneer je je bezighoudt met anaal play en je daarvoor ook je vingers gebruikt. Zorg ervoor dat je je nagels kort hebt en deze geen scherpe puntje puntjes bevatten. Alsook geen ringen etc. Dit omdat het gebied van de kringspier en endeldarm een kwetsbaar gebied is, wondjes zo veroorzaakt zijn, met de naarste infecties tot gevolg.

© September 2020, Simone – Bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven