Anaal spoelen

Anaal spoelen

Veel mensen vinden het fijn om voor welke vorm van anaal play dan ook, om de anus te spoelen. Dit omdat ze angstig zijn dat er ontlasting mee komt, of dit gewoon weg erg vies vinden.

 

Anaal spoelen, ook wel anaal douchen, darmspoeling of enema, genoemd, spoelt je endeldarm schoon ter voorbereiding op anale seks.

 

Spoelen is overigens geen must. Wanneer je zorgt dat je goed genoeg ontlast bent is de endeldarm eigenlijk altijd wel goed schoon. Dit doe je door voldoende water te drinken, en gezond en vezelrijk te eten. Hierdoor ontstaat er een goed gevormde stoelgang. En is de endeldarm schoon na ontlasting.

 

Wanneer je gaat spoelen, hoe doe je dat dan:

Zorg dat je goed ontlast bent. Was je handen goed. En ook het materiaal waarmee je gaat spoelen. Ga in een hurkhouding zitten. Breng de het uiteinde van het spoelmateriaal 2 tot 3 cm in. Wanneer dit niet gemakkelijk gaat gebruik dan wat glijmiddel. En laat dan het water langzaam naar binnen lopen. Gebruik het liefste water op lichaamstemperatuur. Wanneer je endeldarm vol voelt dan stop je. Meestal is 1 a 2 kopjes water voldoende. Haal dan het spoelmateriaal weer uit de anus en houd het water op. Na ongeveer 5 a 20 minuten krijg je het gevoel dat je naar de wc moet. Ontlast je dan rustig op het toilet. Zet er geen druk achter. Wanneer het water geheel schoon is, is de endeldarm schoon. Herhaal het spoelen indien dit nodig is.

 

Wat zijn dingen waar je op moet letten bij anaal spoelen:
 • Spoel alleen met water, het liefste op lichaamstemperatuur.
 • Zet er geen druk achter wanneer je water inbrengt.
 • Begin minimaal een uur voor anaal play met spoelen, dit zodat er geen water meer uitkomt tijdens het spelen.
 • Spoel niet te vaak. Dit tast namelijk de gezonde darmflora aan en verhoogd de kans op infecties.
 • Stop wanneer je buikpijn krijgt.
 • Spoel niet als je hartproblemen of een onregelmatige hartslag hebt.
 • Voer nooit een darmspoeling uit bij iemand die ondersteboven hangt, dit kan zeer pijnlijk en gevaarlijk zijn doordat het water te diep in de darmen terecht komt.
 • Door te vaak te spoelen kan je spijsvertering en darmwerking uit balans raken
 • Leen je spullen om te spoelen nooit uit aan een ander.
 • Spoel nooit na de seks. Wanneer iemand is klaargekomen in je anus, loop je het risico om sperma nog verder je lichaam in te spoelen, waardoor je ook het risico op een soa verhoogd.
 • Wanneer je te veel, te heet of een te sterke straal water gebruikt, loop je de kans op wondjes. En is er eerder een risico op soa’s en hiv. Ze kunnen dan namelijk via de wondjes makkelijker naar binnen.

 

Spoelen kan ook een vorm van play zijn


Spoelen wordt ook wel gebruikt als onderdeel van medical play binnen de bdsm. De patiënt is dan de onderdanige en de dokter de dominant.

 

© September 2020, Simone – Bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven