Anaalhaak

Anaalhaak

Wat is een anale haak?

Een anale haak is een gebogen metalen staaf met aan het korte uiteinde een bal en een ring aan de lange zijde. Ze worden veel gebruikt binnen de bdsm en bij de diverse kinks, Maar eigenlijk vooral voor het trainen van een onderdanige om een bepaalde houding vast te houden, voor anale stimulatie, vernedering of pure dominantie.

Meestal zijn de haken ongeveer 2,5 cm dik en ongeveer 15 a 20 cm lang. De ballen zijn er in diverse grootte op basis van persoonlijke voorkeur en comfort.

Je ziet ze nu af en toe ook in andere materialen uitkomen, denk hierbij aan bijvoorbeeld siliconen, maar de klassieker is gewoon van roestvrij staal.

Waar op te letten bij de aankoop van een anaalhaak
 1. Budget
  Dit is geen toy waar je op moet besparen. Het hoeft ook absoluut niet de duurste te zijn. Maar de plastic versie van een tientje is echt geen aanrader. Het is belangrijk om iets stevigs te hebben wat ook gemakkelijk schoon te maken is.
 2. De plug die aan de haak zit
  Er zijn verschillende soorten uiteinden bij anaalhaken te vinden. De klassieke vorm is een gewone bal, maar ze zijn er ook met buttplug vormen en platte uiteinden. Ik raad zelf de platte uiteinden niet aan omdat ze een groter risico op schade aan de darmwand hebben.
  Sommige uiteinden zijn aan de staaf gelast, terwijl andere kunnen worden losgeschroefd en dus verwisseld kunnen worden met kleinere en grotere bollen. We kunnen uiteraard discussiëren over wat nou veiliger of hygiënischer is. Maar persoonlijk vind ik het prettig om me geen zorgen te hoeven maken dat de bol per ongeluk loslaat en verdwijnt in de endeldarm. Dat scheelt een ritje naar de huisartsenpost om hem te laten verwijderen.
 3. De hoek van de haak
  Verschillende modellen hebben net wat andere graden qua hoek. Er is geen goed of fout, maar het is een kwestie van gezond verstand gebruiken voor je eigen anale voorkeuren.
 4. Het materiaal
  Je wilt iets van roestvrij staal, niet iets wat alleen bedekt is met een glanzend metaal – dat is ook waar het prijsverschil een rol speelt. De gecoate exemplaren zullen uiteindelijk gaan roesten. Zuivere roestvrijstalen exemplaren zijn heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten.
Voordat je met anaalhaken gaat spelen

Spring niet gelijk zodra de haak binnen is in allerlei gekke sexy capriolen. Anaalhaken zijn nou eenmaal serieuze toys. Ze kunnen je partner namelijk ook ernstig verwonden. En hebben daardoor wel een zekere mate van voorbereiding nodig.

Laat je partner eerst goed ontlasten en zo nodig ook spoelen. Soms is het zelfs slim om al enkele uren voor het spelen goed te spoelen. Wanneer je partner een regelmatige stoelgang heeft is dat ook goed te plannen.

Daarna, zorg dat je partner opgewonden raakt. De anus is wat dat betreft net als de vagina en werkt dus veel beter wanneer er een flinke dosis geilheid aanwezig is bij de ontvanger. Elke vorm van stress zorgt er namelijk voor dat de kringspier samenknijpt en daardoor het inbrengen ook pijnlijk wordt. 

Zorg ook voor genoeg anaal glijmiddel. Heel veel mensen onderschatten het gebruik van glijmiddel bij anaal play, maar gebruik echt meer dan genoeg. Het maakt het niet alleen comfortabeler maar het helpt ook om blessures te voorkomen. En aangezien de anaalhaak van metaal is, kan je ook glijmiddel gebruiken op basis van siliconen of olie, er van uitgaande dat je daarna geen siliconen toys meer gebruikt, deze kunnen daar namelijk niet tegen. 

OPMERKING: Ja sommige houden ervan om ‘droog’ genomen te worden omdat zij en hun partner) van pijn houden, maar dat is een persoonlijke keuze. Het is niet iets wat ik aanbeveel op basis van ervaringen vanuit het verleden.

Als laatste neem de tijd! Wanneer je er nog nooit één gebruikt hebt neem absoluut de tijd. Plaats de bol heel rustig in de anus en laat je partner wennen. Ter voorbereiding kan je ook eerst wat anaal vingeren en een kleine plug plaatsen om ze te laten wennen aan het oprekken alvorens de anaalhaak te plaatsen. Experimenteer ook (voorzichtig) met verschillende dieptes, kantelingen, trekken en duwen, om uit te vinden waardoor je de sweet spots raakt waardoor ze glimlachen, kreunen of jammeren

Het kan even duren maar er is een dunne lijn tussen plezier en pijn die moet worden omgedraaid. Hoewel sommige mensen dat af kan schrikken, is het voor andere juist de hele reden om het eens te proberen.

Wat kan je allemaal doen met een anaalhaak

Het ziet er op het eerste gezicht uit als een eenvoudig spelletje, maar je kunt er best veel mee doen.

 • Bind een touw van de ring van de haak naar het haar van de persoon.
 • Bind een touw van de ring van de haak naar een mooie vorm van shibari.
 • Bind een touw van de ring van de haak naar een object.
 • Bind het in een harnas onder hun dagelijkse kleding.
 • Gebruik het om je partner een prettige positie te laten innemen.
 • Gebruik het bij predicament bondage.
 • Maak het warm of koel het juist af, en maak er een temperatuur play van.
 • Laat het vibreren door er een magic wand tegenaan te houden.
 • Steek het in de vagina en gebruik het als een G-spot toy.

Het idee achter een anaalhaak is om plezier te veroorzaken, door anale stimulatie, of om de drager van de haak in een soort compromitterende, ongemakkelijke positie of situatie te brengen.

Het kan bijvoorbeeld heel erg opwindend en/of vernederend zijn om ze een anaalhaak te laten dragen onder hun normale kleding en ze naar buiten laten gaan.

Door een haak aan het haar te bevestigen, moeten ze beslissen tussen pijn op hun hoofd en tussen hun billen of ongemak in houding. Door het te integreren met andere bondage kunnen ze zich hulpeloos voelen.

De zorg en het schoonmaken van de anaalhaak
 • Maak de anaalhaak schoon voor en na het gebruik. 
 • Maak het schoon met water en desinfecterende zeep, spoel het goed na en droog het af. 
 • Wanneer je op een play feestje bent maak het dan schoon met een reiniger voor toys.
 • Bij haken met verwisselbare bollen, draai de bol los, en maak de gaten en ook het schroefdraad ook heel goed schoon. 
 • Laat hem niet vallen, om deuken en ruwe plekken te voorkomen.
 • Gebruik een condoom om de haak wanneer je je zorgen maakt wanneer een haak voor meerdere personen wordt gebruikt.
 • Gebruik een 10% bleekoplossing voor sterilisatie.
 • Reinig met ontsmettingsalcohol.
 • Of stop hem in de vaatwasser en laat een heet programma draaien om de haak schoon te maken.
Anaalhaken en veiligheid
 • Zorg ervoor dat bollen niet los geschroefd kunnen worden tijdens het gebruik.
 • Zorg voor een goede veiligheidsschaar als je van plan bent om het samen met touw te gebruiken.
 • Gebruik NOOIT een haak als ophangpunt zoals in shibari wel wordt gebruikt. Een anaalhaak is niet geschikt voor enige vorm van suspensie.
 • Knoop de haak niet te strak.
 • Als je pijn voelt, STOP dan.
 • Zorg altijd voor een stopwoord, communiceer goed met elkaar.
 • Knoop geen haken met een plat uiteinde, deze kunnen het rectum laten scheuren.
 • Vermijd verchroomde haken.
 • Gebruik geen bal groter dan je comfortzone.

Eindnote

Anale haken kunnen leuk zijn. Ze lijken op buttplugs, maar zullen een persoon dwingen een tijdje in dezelfde positie te blijven. Daarom maken ze ook vaak deel uit van vernedering. De bal blijft in de anus, terwijl de ring aan de haak gebruikt kan worden met een vinger of touw waardoor de gever de actie kan bepalen. Anale haken zijn leuk, gemakkelijk te gebruiken en kunnen je in een mum van tijd ook echt verslaafd maken aan het gevoel. Voor je het weer ben je volledig aangehaakt 🙂

© September 2020,  Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven