IJs Play

IJs play

Heb je er ooit aan gedacht om een vorm van sensatie play, in de vorm van temperatuur,  aan je spel toe te voegen?

Onze huid, ons grootste orgaan, beschermt onze inwendige organen tegen de invloeden van buitenaf. Onze tastzin is in staat om onze fysieke sensaties waar te nemen en geeft op zijn beurt deze informatie dan ook af aan onze hersens. En vertelt ons dus wat er in de omgeving waar we ons bevinden gebeurt. Denk daarbij aan pijn, temperatuur en druk. De tastzin wordt gecontroleerd door receptoren en zenuwuiteinden, die samenkomen in ons somatosensorische systeem die ons helpen bij temperaturen en andere omstandigheden die niet optimaal zijn om te overleven.

Onthoud dat al deze fysieke sensaties niets betekenen als ze onze hersenen niet bereiken. Gelukkig kunnen de hersenen dit soort sensaties (via een heel systeem, maar zal jullie dat besparen) verwerken, en daardoor dan ook hopelijk een gevoel van plezier opwekken 

De receptoren in onze huid reageren wanneer onze huid wordt blootgesteld aan een temperatuur van 35 graden Celsius, worden het meest gestimuleerd bij een temperatuur van 25 graden Celsius maar stoppen met werken bij een temperatuur van 5 graden Celsius. De receptoren voor kou hebben een grotere dichtheid dan die voor warmte, vandaar dat een aanraking met kou het meest stimulerend werkt.

Koud kan worden omschreven als scherp, pijnlijk of prikkelend en het gevoel kan 4 keer langer duren dan blootstelling aan warm. Het is dus uitermate belangrijk om voorzichtig te zijn, duidelijke grenzen te hebben en open communicatie te gebruiken wanneer je ijs play in je seksleven opneemt.

De fysiologische seksuele respons zorgt voor een verhoogde hartslag en bloedstroom, wat de warmte verklaart die wordt ervaren tijdens intimiteit; dit soort sensatie brengt ons bij de allure van ijs play. Verandering in temperatuur kan gevoelige sensorische klieren stimuleren en activeren die normaal gesproken inactief zijn door een combinatie van plezier en pijn te creëren. Het kan worden gezien als een sensuele vorm van BDSM.

Nu je een beetje weet wat ijs play kan doen, hoe kun je er mee beginnen:

De meest eenvoudige manier om met ijs play te beginnen, is door het gebruik van ijs. Zoals we hierboven al zeiden, gebruik open communicatie en zorg ervoor dat je het ijs niet te lang op één plek laat liggen (dit kan gevoelloosheid of bevriezing veroorzaken). Probeer in plaats daarvan het ijsklontje langs het lichaam te slepen, te beginnen met minder gevoelige plaatsen zoals de benen, armen of rug.

Als je eenmaal opgewonden begint te worden en het ijsblokje niet helemaal is gesmolten, probeer dan dichter bij de meer gevoelige gebieden te komen en je partner te vragen wat ze lekker vinden. Crushed ice kan ook in je mond worden gestopt tijdens het kussen of tijdens orale seks, maar zorg ervoor dat er geen langdurig contact is met het ijs en de geslachtsdelen, want dat kan pijnlijker zijn dan gewenst

Veel mensen vinden het gevoel van een ijsblokje dat tegen hun huid wordt gedept of over hun huid loopt… of misschien zelfs laat smelten in hun navel erg fijn. Om nog een stap verder te gaan, kun je ook in een paar eenvoudige stappen je eigen ijsdildo maken.  Geweldig voor kinky seks, of om een lekkere cocktail mee te roeren.

 

Veiligheidsopmerkingen: Als ijs gebroken is, kan het scherpe randen hebben, dus zorg ervoor dat je je partner niet per ongeluk snijdt.  Als het te lang tegen de blote huid wordt geplaatst, kan het blijven plakken en vriesbrand veroorzaken, dus blootstelling moet zeer beperkt zijn.  Doe daarom voor gebruik, het ijs onder de kraan, om het met water te bedekken zodat het plakken aan de huid minder waarschijnlijk wordt.

 

Blootstelling aan kou

Het tegenovergestelde van blootstelling aan hitte is blootstelling aan kou.  Dit kan een aantal vormen aannemen, maar populaire varianten zijn onder meer een onderdanige partner naakt in een sneeuwbank laten liggen, ze in een inloop vriezer leggen of ze gewoon een paar rillende minuten in een koud bad of onder koude douche zetten.

Veiligheidsopmerkingen: Net als bij blootstelling aan hitte, kan een lichaam dat te koud wordt, vrij snel stoppen met werken.  Als je iemand het koud laat hebben, houd hem dan nauwlettend in de gaten en wees klaar om hem op te warmen.  Let vooral op hun ledematen: bevriezing kan vervelend zijn en kan je besluipen als je het niet verwacht.  Net als bij hitte, moeten deze sessies redelijk kort zijn.

Wat kan je allemaal gebruiken

  1. IJSBLOKJES – Dit is waar je waarschijnlijk aan denkt als het gaat om tintelend temperatuur spel.  Een ijsklontje langs de huid van je partner laten lopen kan best plezierig zijn (vooral als je het tijdens het voorspel al warm hebt). 

Veiligheidsopmerkingen: Ooit je tong aan iets vast gevroren gehad?  Denk daar maar aan, maar dan bij andere delen van het lichaam.  Gebruik ijs nooit rechtstreeks uit de vriezer! Laat een ijsklontje een paar minuten smelten tot hij vochtig en glad is.

Sommige mensen houden er ook van om het in de anus of vagina te steken.

Maar wist je al dat ijs soms kan smelten tot scherpe randen?  Het kan ook schade veroorzaken als het te lang op de huid blijft liggen (zelfs langer dan 5 minuten kan slecht zijn).  De interne membranen van het lichaam zijn vrij delicaat.  Ik zou het bij uitwendig gebruik houden en anders maar heel kort. En wanneer je een ijsdildo maakt laat deze in het condoom en spoel deze ook eerst onder de kraan. Nooit gelijk uit de vriezer gebruiken maar altijd even laten liggen.

 

  1. SEKSTOYS – Door je (niet-elektrische) seksspeeltjes van metaal, glas, keramiek of porselein in een kom met ijswater te stoppen, kun je dezelfde sensaties oproepen als ijsblokjes, maar wel VEEL veiliger.

Veiligheidsopmerkingen: Sommige mensen stellen voor om je seksspeeltjes in de vriezer te laten liggen, maar dat moet worden overgelaten aan meer ervaren mensen die hun voorkeuren en grenzen kennen (bijv. Metalen seksspeeltjes nemen kou heel gemakkelijk aan en houden temperaturen vast als een gek!) 

Maar doe die speeltjes maar eens in een kom met ijswater, die truc werkt prima.

 

  1. KOU IN DE BADKAMERK – Een koel bad of een koele douche laat mensen gillen. Leuk nadat je je in het zweet hebt gewerkt.

 

  1. ZOETE IJS BEHANDELINGEN – IJs of ijslolly’s kunnen je huid doen tintelen, maar zo kan je ook spelen met de smaak.  Laat koud voedsel langs de huid lopen en lik het daarna op!  ECHTER… Zorg dat je deze zoete, suikerrijke dingen nooit in de buurt van de vagina brengt.  Het kan namelijk een schimmelinfectie in de vagina veroorzaken. Suikers zijn daar namelijk een hele goede voedingsbodem voor.

 

  1. WEER – Moeder natuur kan de grootste Domme zijn.  Wacht tot ze wat sneeuw laat vallen … en laat je partner dan in de donzige sneeuw rollen.

Veiligheidsopmerkingen:  Doe deze capriolen maar een paar minuten, anders riskeer je blootstelling aan onderkoeling.  Ga daarna naar binnen, en zorg dat je weer opwarmt.  Doe dit ook niet als er sprake is van een lage gevoelstemperatuur of hele koude wind buiten.

 

  1. GENEESMIDDELEN – Verkoelende gels voor gewrichten of pijnlijke spieren, menthol crèmes, verkoelende anti-jeuk lotions, aftersun-gels enz. Geen dingen waar een recept voor nodig is, maar wat gewoon te koop is bij de drogist. Vergeet niet de veiligheidstips in de gebruiksaanwijzing te lezen die bij het product zijn geleverd.

 

  1. TINGLE GEL – Er zijn seks georiënteerde producten die er speciaal voor zijn gemaakt. Sommige zijn strikt voor uitwendig gebruik, andere kunnen ook inwendig worden gebruikt.

 

  1. KOELENDE MASSAGE OLIE – Laat uw lotions en oliën afkoelen in een kom met ijswater en breng ze DAN aan.  Dat geeft zoveel fun.  Of je kunt een olie kopen met een toegevoegd koelmiddel.

 

Nog een paar andere veiligheidsopmerkingen:

Tintelingen, branderigheid of ander ongemak kunnen tekenen zijn van vriesbrand of andere problemen.

Kou vlakt onze reacties op pijn af – wat betekent dat als iets je partner pijn doet, ze het misschien niet als pijn kunnen identificeren.

Mede om deze redenen moet elke blootstelling aan kou kort zijn en zorgvuldig worden gecontroleerd.

 

Nazorg

Vergeet de nazorg niet!  Het maakt niet uit of je voor de eerste keer ijsblokjes hebt gebruikt, of dat je ervoor hebt gezorgd dat je sub een dansje in je inloopvriezer doet. Nazorg is altijd een belangrijk punt om je sessie mee te eindigen.

 Praat altijd achteraf terwijl je in een deken of badjas gewikkeld bent en nippend aan een glas water zit.  Bespreek wat je wel of niet leuk vond en hoe je de dingen anders zou doen of willen in toekomstige sessies.

 

©Januari 2021 Simone – Bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven