BDSM & Zwangerschap

BDSM & zwangerschap

Opmerking: Dit artikel is gericht op vrouwelijke subs. Dit artikel is niet bedoeld als een stand-in voor professioneel medisch advies. Wat hieronder beschreven is heeft betrekking op een normale zwangerschap. Zwangere vrouwen moeten met hun arts bespreken om zeker te zijn dat er geen afwijkingen in hun zwangerschap of andere factoren zijn die invloed uitoefenen op hun seksleven. Bespreek dit altijd met uw arts!

Zoveel dingen veranderen wanneer een vrouw zwanger wordt, wijzigingen in haar prioriteiten, emoties, lichaam, enz. Om de D/s dynamiek in uw relatie te behouden kan daarom wel eens ontmoedigend en moeilijk zijn, maar is mogelijk met een paar wijzigingen ten behoeve van de veiligheid van de aanstaande moeder en baby. Dit klinkt misschien ontmoedigend als je veel aan kinky en ruw spel doet, maar het is nodig om dit aan te passen en misschien wel meer dan je eigenlijk zou willen.

Ik neem aan dat je al leest over, of op de hoogte bent van, de normale basisprincipes van de seksuele gezondheid en de veiligheid tijdens de zwangerschap dus dit zal puur op de bdsm gericht zijn.

Het is niet nodig om de gehele D/s dynamiek te laten vallen, dat is ook zeker niet aan te raden dat je dat doet, omdat dit jullie beiden in de war kan brengen en het dan moeilijker wordt om het na de geboorte weer op te pakken. Maar belangrijke veranderingen zullen er zeker moet worden gemaakt, regels en straffen zullen moet worden herzien als deze hebt. Natuurlijk zal iedere vrouw anders omgaan met haar zwangerschap zowel emotioneel als fysiek, en je zult moeten beslissen wat belangrijk is voor jullie als koppel maar ook voor jullie baby. Houd ook in gedachte dat gevoelens en emoties zullen veranderen gedurende de gehele zwangerschap.

Hier is een week voor week overzicht van wat je kunt verwachten bij een zwangerschap met een normaal, laag risico
https://www.24baby.nl/zwangerschapskalender/

Angst, pijn en stress kunnen allemaal bijdragen tot een miskraam. BDSM kan bijdragen tot al deze emoties, daarom is voorzichtigheid geboden.

 

Jouw relatie
Als jouw D/s relatie regels en straffen heeft zullen jullie samen moet gaan zitten om deze opnieuw te evalueren. Aangezien sommige straffen misschien niet geschikt zijn voor een zwangere vrouw. Bijvoorbeeld sommige Dom/mes hebben controle over het feit wanneer een sub naar het toilet mag. Zwangere vrouwen moeten plassen – veel, en soms zal het dan in een noodsituatie niet haalbaar zijn om toestemming te vragen. Hetzelfde geldt voor ochtendmisselijkheid, een aanval van misselijkheid kan er voor zorgen dat je je moet haasten naar de badkamer en kun je dus niet om toestemming vragen als je op het punt staat om te spugen. Wanneer de Dom/me controle heeft over het dieet van de sub zal ook deze aangepast moeten worden voor de zwangere sub en haar groeiende foetus.

Als je zwanger bent bedenk dan dat je lichaam onderhevig is aan veranderingen, hormonen fluctueren en je bent verantwoordelijk voor een ander levend wezen. Als uw partner zwanger is moet je dit alles in je achterhoofd houden. Ongeacht wat de dynamiek van je relatie was voor de zwangerschap de gezondheid en de veiligheid van uw kind en de aanstaande moeder moeten de hoogste prioriteit hebben. Er zullen activiteiten zijn die een zwangere vrouw niet aan kan maar waar ze geen problemen mee had toen ze niet zwanger was, en dit kan zelfs van dag tot dag fluctueren. Dom/mes met een zwangere sub zijn daarom genoodzaakt om inzicht te krijgen van de veranderde mentale en fysieke toestand en ook moeten ze zich bewust zijn van het opgroeiende kind.

Communicatie is altijd al een essentieel onderdeel van de BDSM. Zwangere vrouwen moeten daarom nooit aarzelen om hun partner te waarschuwen voor problemen en moeten hun Dom/me altijd laten weten hoe ze zich voelen, omdat hun stemming van dag tot dag kan veranderen.

 

Huishoudelijk werk

Als er bepaalde klussen zijn die van je verwacht worden om te doen, of zelfs regels met betrekking van de voltooiing van deze taken, je moet je nooit teveel  inspannen wanneer je zwanger bent. Een Dom/me moet de beperkingen van een zwangere vrouw begrijpen en haar niet de schuld geven als ze niet in staat is om deze klus af te maken.

Terwijl een zwangere vrouw graag alles zou willen doen om haar Dom/me te behagen moet ze in gedachte houden dat de veiligheid van haar baby het belangrijkste is. Als zwangere sub moet je rekening houden met wat je lichaam nodig heeft. Als je daardoor een taak niet kunt volbrengen is het geen mislukking van uw kant. Wees lief voor je lichaam en de baby.

Dit zou duidelijk moeten zijn maar zwangere vrouwen moeten niet blootgesteld worden aan dampen van bijvoorbeeld bleekwater en andere sterke schoonmaakmiddelen, en ook niet te zwaar tillen of blootgesteld worden aan risico vol werk (denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouw)

 

Bondage

Onnodig te zeggen, tijdens de zwangerschap moet de buik nooit worden blootgesteld aan bondage. Andere lichte bondage is niet per se gevaarlijk,  maar zwangere vrouwen zijn veel meer uit balans dan normaal en hebben vaak gezwollen voeten en/of enkels. Als je je toch wilt bezighouden met bondag dan is hier een algemene set van regels.

 • Bind nooit over de buik
 • Wees voorzichtig met het afsluiten van de bloedtoevoer daar het de hoeveelheid bloed wat naar de baarmoeder stroomt kan verstoren.
 • De rug kan al uiterst pijnlijk en belast zijn waardoor je niet meer zo flexibel bent. Vermijd dus posities die spanning op rug en schouders geven, dus handen niet achter de rug binden en vermijd verdraaiende posities. Eenvoud is het beste.
 • Ledematen en pezen zijn zwakker en elastischer dan normaal, ten gevolge van het verhoogde progesterongehalte in het lichaam, waardoor de kans op letsel of verstuikingen hoger is dan normaal.
 • U zult nog meer uit balans zijn dan normaal als gevolg van uw zware buik. Wees extra voorzichtig en zorg dat je in balans en ondersteund bent.
 • Na de eerste trimester mag een zwangere vrouw niet plat op haar rug of buik liggen. Het gewicht van de foetus kan druk geven op de bloedvaten die bloed van en naar het hart brengen. Hierdoor kan ze duizelig worden of flauwvallen. Terwijl liggend op haar buik gewicht op de foetus geeft. Ook kan liggen op de rug maagzuur verergeren.
 • Het plaatsen van een kussen onder hoofd en nek. maakt niet uit in welke positie je bevindt,  kan verlichting geven van de rug.
 • Doe geen suspension. Maar dit is voor de hand liggend.
 • Zorg ervoor dat alle knopen, gespen, kettingen makkelijk verwijderbaar zijn voor het geval ze een reisje moet maken naar de badkamer – want dat gebeurt!

 

Andere goede tips voor tijdens de zwangerschap

 • Nipple play / borsten

   Spelen met de tepels kan geen kwaad, Maar houd er rekening mee dat ze gevoeliger zijn tijdens de zwangerschap en borstvoeding/ Dus sommige dingen die eerst makkelijk konden zullen nu misschien niet mogelijk zijn (strak klemmen, teasen)

  Te ruw omgaan met de borsten kan de melkkanalen beschadigen. Moedermelk wordt gemaakt in de borst en uitgescheiden via de tepel, maar schade aan een melkkanaal kan de route waarlangs de melk gaat blokkeren. Het risico op beschadiging blijft zolang de vrouw lactatie heeft

 • Impact play

  Ik zou de voorkant van het lichaam geheel vermijden. De buik, natuurlijk. is off limits. Enkel zeer licht spelen met de borst kan geen kwaad, maar houd rekening met de potentiële schade aan melkkanalen en de gevoeligheid van de tepels.

 • Pijn

  De pijngrens van een zwangere vrouw zal waarschijnlijk dalen tot een veel lager niveau. Activiteiten die een vrouw aan kon voor de zwangerschap kunnen zelfs onmogelijk zijn na de zwangerschap. Houd hier rekening mee bij het structureren van een spel. Dom/mes, het kan zijn dat je het veel makkelijk moet maken dan je gewend bent, en subs kunnen verrast worden (en misschien teleurgesteld) aan hoe gevoelig ze zijn.

  Milde spanking, slapping is veilig, net als de meeste dingen die je kunt doen op de rug. Ik zou zelf een zweep vermijden omdat een dolende tail wel eens een landing kan maken op een onbedoelde plaats. Beter voorkomen dan genezen!

 • Seks

  Bijna alle artsen zullen u vertellen dat seks geen probleem zou moeten zijn bij een normale zwangerschap. Maar als uw arts anders zegt om welke reden dan ook, luister naar hem en niet naar mij.

  Zoals eerder gezegd moeten zwangere vrouwen niet op hun rug of buik liggen, zodat de traditionele sexuele positie niet echt mogelijk is na de eerste trimester. Ik heb gehoord dat veel mensen zeggen dat “doggie stijl” de vrouw die op haar handen en knieen, is een van de meest comfortabele manieren om seks te hebben omdat er dan weinig druk is op de rug. Het hebben van seks, terwijl liggend op uw zijde wordt ook gezegd als comfortabel en veilig te zijn. Kortom je zult er zelf achter moeten komen welke positie voor jullie het meest comfortabel is , zolang je je buik maar niet onder druk zet. Bij het vinden van een goede positie, kussens zijn je vrienden 🙂

 

Wat is off limits

 • Elke vorm van Electro play. Denk eraan je baby is omringd door water in de baarmoeder, en water is zeer geleidend.
 • Strakke bondage die een risico geeft tot het afsnijden van de bloedtoevoer, omdat dit de bloedtoevoer naar de baarmoeder kan beïnvloeden.
 • Temperatuur play
 • Emotioneel geladen roleplay scenes, Verkrachtings-play, angst-play en dergelijke. Een zwangere sub heeft al veranderde emoties, iets waarvan ze voor haar zwangerschap van genoot kan tijdens de zwangerschap onmogelijk zijn. Zwangere vrouwen moeten in het algemeen activiteiten voorkomen die hun hartslag of de bloeddruk verhoogd of teveel emotionele stress veroorzaakt. Het hart van een zwangere vrouw werkt als ongeveer 40% harder dan normaal en daar wil je niet nog meer druk op uitoefenen.
 • Bloed-play, dit omdat de hoeveelheid bloed is verhoogd tijdens de zwangerschap en zelfs een kleine snee tot in gevaarlijke hoeveelheden kan bloeden.
 • Latex en rubber, deze materialen zijn beiden zeer strak en oefen te veel druk muit op de buik en verdoezelen daardoor de signalen van zweliingen.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven