Wat is de DD/lg dynamiek?

Wat is de DD/lg dynamiek?

In de wereld van D/s relaties, hebben de Doms en subs verschillende titels, de ene keer hangen deze af van de dynamiek, de ander keer weer van waar de koppels zich comfortabel bij voelen. Terwijl de meeste mensen bekend zijn met de termen Meester/slaaf of Master/pet, is er ook een vriendelijker en meer toegeeflijke dynamiek, en dat is de DD/lg, wat staat voor DaddyDom/little girl. Laat je echter niet voor de gek houden door de naam, de relatieverhouding is iet gender specifiek, er zijn ook Mommies en little boys. Een andere relatievorm die binnen dit deel valt is die van Cargiver/little. Ondanks dat bestaat de relatie nog steeds uit een Dominante partner en een submissive.

De elementen van deze D/s lifestyle zijn vrij gelijk aan de standaard waar het gaat om begeleiding, bescherming, training en toewijding. Wat het verschil maakt met de welbekende takken is dat de onderdanige het innerlijke kind behoudt, en vaak wordt er ook aan ageplay wordt gedaan in een dergelijke relatie (hetgeen echter niet nodzakelijk is). Hierdoor is niet elke Dom geïnteresseerd in een dergelijke relatie. De machtswisseling in dit soort relaties is meestal minder sterk in vergelijking met een TPE (total power exchange), en er is dan ook een heel ander verwachtingspatroon voor een little in vergelijking met dat van een slaaf. Een Dd/lg relatie focust zich meer op het zorg en begeleidingsdeel voor de little, waarbij de vastgestelde regels binnen de relatie deze focus waarborgen. Terwijl de Daddy wel de karakteristieken heeft van een typische Dom, neemt hij een meer ouderlijke rol op zich. Hij neemt niet de plaats in van een werkelijke vaderfiguur in het leven van zijn sub. Het spelen van incest rollenspel is echter niet ongewoon, en moet ook niet veroordeeld worden.

 

Wat is een Daddy Dom of Mommy Domme?

Een Daddy, Mommy, of welke andere Grote is een type Dominante partner. De Grote kan elk geslacht en elke leeftijd zijn. Het is een groot misverstand dat de Grote binnen de relatie altijd een stuk ouder moet zijn dan de little. Alhoewel ervaring en leeftijd hand in hand gaan, is het niet alleen de leeftijd wat een Dominant maakt. Sommige Daddys zijn strict, terwijl anderen weer de teugels wat losser laten. Het hangt allemaal af van de persoon, de onderlinge band en hoe sterk de machtswisseling is. Daddies focussen meer op de begeleiding en ontwikkeling van hun little, om ze te helpen in hun groei en zelf ontplooiing. Dat wil niet zeggen dat andere Doms dit niet willen en doen, maar de achterliggende beweegredenen zijn verschillend.

Een Daddy zijn is meer dan sex, en de mogelijkheid hebben om controle te hebben. Een Daddy zijn is meer dan alleen billenkoek geven. “Daddy” is meer dan gewoon een naam of titel, het is een mindset, een persoonlijkheid. Het is een manier van zijn, en vooral is het een heel grote verantwoordelijkheid. Voor een Daddy is zijn little zijn wereld en dat gevoel is wederzijds. Hij ziet hun relatie door de ogen van een opvoeder, maar dat wil niet zeggen dat het een incestueuze relatie is van aard, of dat de Daddy de plaats van de little’s vader inneemt. De little is zijn meest gewaardeerde bezit en een kunstwerkje. Niet in de zin van uiterlijk vertoon, maar doordat hij in zijn little alle zorg en kunde als Dominant kwijt kan. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor hun little’s leven op zich, helpen met het verlichten van spanningen en gidsen ze door de alledaagse obstakels.

Een Daddy ziet potentieel in zijn little en doet zijn best om dit tot uiting te brengen. Regels worden opgesteld en toegepast om ervoor te zorgen dat de little goed voor zichzelf zorgt. De regels kunnen varieren van de dagelijkse dingen zoals de dagelijkse hygiene, de little laten kiezen wat ze willen dragen. Er wordt zorg gedragen voor een goed voedingspatroon indien nodig, en bij medicijn gebruik let Daddy op dat dit goed en verantwoord gebeurt.
Deze regels kunnen ook van toepassing zijn op de interne factoren zoals het stimuleren om zich te uiten als ze zich down voelen, niet lekker in haar vel zit, of als ze voelt dat er niet wordt voldaan aan wat ze nodig heeft binnen de relatie.
Deze regels zorgen ervoor dat een little zich kan uitspreken zonder de angst om bestraft te worden. En natuurlijk kunnen er regels van toepassing zijn die bepalen hoe de little zich gedraagt tegenover Daddy en hoe ze aan Zijn noden moet voldoen. Hiervij moet ik benadrukken dat deze noden lang niet altijd op het sexuele slaan. Onderdanigheid kan verschillende vormen aannemen zoals het doen van klusjes en taken om de little verantwoordelijkheid bij te brengen.

Als een little de grenzen overschrijdt is het Zijn taak om te onderwijzen wat goed en wat fout is. Om een les te leren kunnen er straffen worden uitgedeeld. dit kan varieren van fysieke straffen zoals billenkoek, of het tijdelijk kwijtraken van privileges zoals een toetje na de maaltijd. Een Daddy heeft geen plezier in het straffen, in tegenstelling tot een sadist die genot ondervindt van het geven van pijn. Er is geen plezier in teleurgesteld worden. Het straffen draait niet om het plezier krijgen door te pijnigen, maar dient om een les te leren en te corrigeren, en het verschaffen van een actie en een les waarom het gedrag fout was en wat een volgende keer beter gedaan kan worden, maar na de straf is het zijn tak om de little eraan te herinneren dat wat gebeurt is, is gebeurd. Zand erover.

 

Wat is een little?

De term little duidt op een onderdanige die meer een kinderlijke ziel heeft en dat ook uitspeelt. In sommige gemeenschappen zie je dat de originele definitie van deze term iets anders en meer los gebruikt wordt omdat je littles kunt vinden die meer geïnteresseerd zijn in littlespace maar zonder D/s. In dit stuk hebben we het alleen maar over de little binnen de dynamiek van een D/s relatie.
In het algemeen heeft een little meer zorg en aandacht nodig dan ander submissives. Hun Dominante partner gedragen zich meer als een ouderlijke of zorgende persoon en krijgen benamingen die daar ook op duiden. Je kunt ook relaties vinden waar bij de Grote partner een ander “famililid” is. Denk daarbij aan een grote broer of zus, of de vriendelijke oom/tante. Ze bloeien op door elkaar, De grote die steun biedt, en daarbij liefde en toewijding krijgt, en de speelsheid die ze wensen.

Niet alle little zijn ageplayers, en niet alle ageplayers zijn submissives. Ageplay is een kink die de neiging heeft om te overlappen met littles. Non-ageplay littles hebben vaak een relatie met hun Daddy/Mommy die overloopt van liefdevolle zorg, om hun innerlijke kind te voeden. Voor littles die zich uitleven in ageplay neemt de little ook werkelijk de persona aan van een klein kind, en zal dan een rol spelen alsof ze die leeftijd heeft. Dit kan varieren van het slechts een beetje jonger eruit willen zien, zoals een leuk, lief jurkje en staartjes, tot het willen sabbelen op een fopspeen en verstoppen in een kleurboek. Ook worden er dan vaak heel kinderlijke activiteiten ondernomen en gesproken in kindertaal. Deze activiteiten zijn compleet non-sexueel van aard en voor het welzijn van de little doet Daddy/Mommy vaak met plezier mee. Elke little is anders en heeft zijn/haar eigen interesses, hierdoor neemt de Daddy zijn rol aan en reageert daar dan op. Afhankelijk van de little age kan een little meer begeleiding en aandacht nodig hebben dan andere subs.

 

Het is niet ongewoon voor een Daddy om regels in te stellen om Zijn little in toom te houden. Deze regels kunnen variëren van gedragsregel tot alledaagse dingen zoals bedtijd en dergelijke. Sommige stellen hebben zelfs een beloningssysteem en kaartjes om een little te belonen en te prijzen als ze zich goed hebben gedragen. Net als in andere dynamiek worden straffen uitgedeeld voor littles die de regels hebben overtreden.

WEES ERVAN BEWUST DAT DE DD/lg DYNAMIEK NIKS HEEFT UIT TE STAAN MET PEDOFILIE. WE ACCEPTEREN PEDOFILIE ABSOLUUT NIET ALSOOK HET MISBRUIK VAN KINDEREN IN ENIGE VORM.

Net als volwassenen het leuk vinden om een rol aan te nemen in de slaapkamer zoals verpleegster, porno ster etc is het een rollenspel. Het maakt niet uit hoe taboe het rollenspel of de fantasie is, het is onschadelijk zolang als niemand wordt misbruikt. Niemand seksualiseert kinderen en de dynamiek is geen pedofilie. Een pedofiel is sowieso niet geïnteresseerd in een volwassen vrouw (of man), ongeacht hoe jong hij of zij er uit ziet of gekleed is. Ze worden aangetrokken door idee van een prepuberaal kind vanwege het feit dat deze makkelijker te manipuleren zijn en door het prepuberaal lichaam. De DD/lg dynamiek is als ieder ander aspect van de BDSM: Het is een veilige, vrijwillige relatie tussen twee volwassenen. Degenen die deelnemen in de dynamiek zouden niet beschaamd moeten worden voor hun relatie en zouden ook niet beschuldigd moeten worden van het hebben van “daddy issues”

 

©2016 Nico – bdsmenkink.nl
Bron: daddys-doll.blogspot.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven