Zipline

Zipline

Benodigdheden:

  • Houten of plastic knijpers
  • Koord, de dikte van het koord moet door de ogen van de knijper passen.
  • Eventueel een ring

Een zipline is heel makkelijk te maken. Als je het ziet denk je dat had ik zelf ook kunnen bedenken.

Neem het aantal knijpers die je wilt gebruiken. In deze zal ik het doen met 8 maar meer of minder knijpers kan natuurlijk ook.

Voor een zipline van 8 knijpers neem ik een stuk koord van 150 cm. Ik start met een knoop op 30 cm en rijg dan via het lange stuk mijn eerste knijper naar de knoop toe. Kijk even of de knoop niet door het oog gaat anders moet je dubbele knopen zetten. Als de knoop er niet doorgaat zet je gelijk op de knijper weer een knoop en meet dan ongeveer 9 cm af en zet weer een knoop, je rijgt weer een knijper, knopen, 9 cm, rijgen, knopen en zo verder.  Ik doe dit met 8 knijpers

(Ik heb het hier over een afstand van 9cm maar dat kan en mag natuurlijk ook een andere afstand zijn.)

Zelf zet ik aan het einde nog een ring zodat het eraf trekken makkelijker gaat. Maar dit zou ook kunnen met een lus in het koord.

Je kunt in deze kiezen voor plastic of houten knijpers. Plastic heeft meer knijpkracht dan hout meestal.

Het voordeel van plastic is dat je ze makkelijker kan afwassen. Hout is dus iets minder hygiënisch.

Ik kies zelf vaak voor hout omdat ik het ook leuk vind om te decoreren. Maar ook omdat je met hout nog iets meer opties hebt. Zoals het toevoegen van een gemeen stekend puntje. Maar dat is voor een volgende keer.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven