Vernedering

Binnen de BDSM is vernedering voor vele een kink. Vaak geeft het spel ze een gevoel van pure opwinding, shockeert het, en zet het ze op hun plaats. Het gevoel dat je “lager” bent dan je Dominant, uiteraard met volledige toestemming. Voor velen is dit spel echt een hot item.

Niet iedereen ziet het op deze manier en dat is uiteraard ook helemaal prima.

 

De één noemt het vernederings-spel, de volgende ziet het als een kink, en de ander noemt het een fetish. Allemaal helemaal prima. Het geeft allemaal vorm aan een BDSM sessie of Power Exchange relatie.

 

Verschillende types van vernedering

Wat de één als vernedering ziet, stelt voor een ander helemaal niets voor. Hierdoor kan bijna alles worden geclassificeerd als vernedering. Maar kijken we in grote lijnen kunnen we het wel indelen in verschillende categorieën: Verbaal, fysiek, degradatie en seksueel.

 

Enkele voorbeelden:

Verbaal: ie partner uitschelden, kleineren, de spot met iemand drijven, beschuldigen, een uitbrander geven, iemand dingen laten zeggen die degene nooit zou doen.

 

Fysiek: Je partner specifieke kleding laten dragen, publiekelijk ten schande zetten, bepaalde taken laten doen, in verlegenheid brengen, uitschelden, behandelen als een dier, maar ook bepaalde vormen van impact spel; in het gezicht slaan, pak slaag.

 

Degradatie: menselijk toilet, vieze dingen met hun mond schoon laten likken, denk hierbij bijvoorbeeld aan schoenen of andere extreme vormen van vernedering

 

Seksueel: Cuckholding, geforceerde penetratie, geforveerde orgasmes, geforceerde mastrubatie.

 

Maar vergeet niet dat er voor al deze vormen ook een consent/toestemming aanwezig moet zijn, passende bij het spel of de power exchange.

 

Vernedering is overigens puur suggestief

Wat voor de één echt een gevoel van vernedering geeft, waardoor ze echt geraakt worden, kan voor de ander helemaal zinloos zijn. Wat voor de één vernedering is, is voor een ander een kleine ergernis Iets wat de één geheel niet stoort kan de ander totaal verpletteren. En ook zoals in iedere kink of fetish kan je ook alleen maar een bepaald ding uit het spectrum leuk of fijn vinden.. 

 

Zo vind ik het totaal niet erg om bijvoorbeeld hoer, slet, teef, cumslut etc genoemd te worden, maar vet varken, koe etc dat hoeft van mij nou net weer niet. Geslagen worden of in verlegenheid gebracht vind ik ook niet erg, maar er zijn vormen van degradatie die van mij ook absoluut niet hoeven. Andere kunnen bijvoorbeeld niet tegen scheldwoorden maar zullen daarentegen andere dingen weer allemaal wel doen. Er is gewoon geen één juiste manier. Hier kan je samen volledig je eigen vorm aan draaien.

 

Vernedering kan je gebruiken binnen de training als slaaf, als straf, puur voor plezier, maar ook gewoon als onderdeel binnen je bdsm sessie.

 

Veiligheid binnen het vernederings-spel

Vernedering wordt gezien als vorm van edge play. Dit omdat wanneer je niet oppast je iemand zeer reële mentale en emotionele schade kan toebrengen. Dingen waarvan we denken dat ze oké zijn, zijn dat niet echt als we ze eenmaal ervaren. Wat we dachten te kunnen doen (fysiek of anderszins), kunnen we niet als we er eenmaal mee geconfronteerd worden. Toestemming, communicatie en vertrouwen zijn hier net zo belangrijk als bij elke andere vorm van spel – misschien zelfs nog wel veel meer.

 

 • Praat openlijk met elkaar over triggers, ervaringen uit het verleden of psychische aandoeningen. Sommige, misschien zelfs wel alle vormen van vernedering zijn misschien nooit oké.
 • Check constant bij de ander of het goed gaat. Vraag “Gaat het?” of “Kan ik doorgaan?”
 • Spreek een duidelijk stopwoord of veilig signaal af, maar vertrouw niet alleen daar op. Blijf goed op de ander letten. 
 • Nazorg, nazorg en nog eens nazorg (Aftercare)
 • Zorg ervoor dat je partner weet dat ze gekoesterd, verzorgd en gerespecteerd worden.
 • Praat er later over. Soms komen gedachten en gevoelens er pas echt uit als je de sessie al lang gestopt is. Dat kan zelfs dagen later zijn.
 • Stop als je moet stoppen. Doe niets wat niet goed voelt.

 

Your Kink Isn’t My Kink …..

Vernedering is niet voor iedereen. Als het je volledig koud laat, doe het dan gewoon niet. Het van buitenaf bekijken kan voor iemand ook zeer vervelend en storend zijn, en ook dat is begrijpelijk. Doe dit dan ook niet in het bijzijn van andere zonder dat hiervoor toestemming is gevraagd, Want iets kan jouw kink zijn, maar de ander kan dit volledig shockeren. 

 

Voor mij werkt dit spel omdat ik weet hoe gewaardeerd ik ben binnen onze relatie. Mocht ik denken dat ik echt als oud vuil zou worden behandeld zou ik het niet kunnen. Dit spel raakt iets diep in ons beide en in onze machtsuitwisseling. Omdat het zich voordoet als onderdeel van een moment, en het niet een constant spervuur is, kunnen mijn hersenen dit accepteren als spel en zien ze het niet als feit, en raak ik er ook opgewonden van.

Probeer vernedering als het je intrigeert, maar verwerp het als dat niet het geval is. Weet dat wanneer je ervan geniet, je niet slecht, verkeerd of raar bent. Maar zorg dat je veilig speelt.

 

Enkele ideeën van vernederings-spel

 • Dwing een mannelijke sub om sletterige dameslingerie te dragen (dwing travestie af).
 • Als het een vrouw is, laat haar dan uitgaan zonder ondergoed onder haar kleding.
 • Laat ze naar de supermarkt gaan en de grootste komkommer of aubergine kopen die ze kunnen vinden en een fles glijmiddel.
 • Laat ze eten uit een voerbak
 • Geef ze een vernederende naam.
 • Beledig hun intelligentie of prestaties.
 • Spuug op ze
 • Sla ze in het gezicht
 • Laat ze op de grond slapen
 • Bodywriting
 • EtcWeet jij mooie vormen van vernedering, laat ze gerust hieronder weten. Zo kunnen we elkaar aan mooie ideeën helpen.

 

©Augustus 2021  Simone – Bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven