Wat ik doe is dat nu BDSM of alleen maar kink of fetish?

Wat ik doe is dat nu BDSM of alleen maar kink of fetish?

Dat is een vraag die ik met enige regelmaat  in mijn inbox zie verschijnen. En waar ik jullie een zo goed mogelijk antwoord op zal proberen te geven. En let wel dat is mijn antwoord vraag het aan nog 20 andere en misschien hoor je dan ook nog wel andere ideeën hierover.

BDSM laten we het eerst eens gaan uitsplitsen en bekijken wat er nu eigenlijk staat.

Je hebt de Bondage/Discipline – Dominant/Submissive  – Sadisme/Masochisme  en gezamenlijk maken die de term BDSM. Centraal in dit alles staat de machtsverhouding tussen Dom/Top en sub/bottom. Ze staan ook in de term mooi centraal. Hoe je alles om die machtsverhouding heen vormt is in iedere D/s relatie weer anders.

Zo zullen er relaties zijn waarin de bondage een grotere rol speelt dan bijvoorbeeld de pijn. Maar het kan ook zijn dan de relatie volledig is opgebouwd op macht. BDSM is naar mijn gevoel een grote pot waarin heel veel aspecten zitten. Ieder zal daar weer wat anders uit halen om zijn/haar D/s relatie te verrijken. Er is niet bepaalde standaard waaraan je zou moeten voldoen. De enigste standaard is daar naar mijn inziens de vrijwillige machtsverhouding en vooral het respect en vertrouwen waarmee je elkaar behandeld.

Ik denk dat als ik met vrienden hierover zou praten het meer iets is zo van: we zijn geen fetisjisten die objecten sexueel vereren maar we houden van kink en gebruiken kink in onze manier van leven.Wij doen aan bdsm. Bdsm is het hoogste niveau van kink als je denkt aan overheersing, onderwerping, bondage, sadisme en masochisme. Het is spotten, plagen, domineren, onderwerpen – veelal op een seksuele manier – en dat alles dwingt je, dat wat je seksueel verbergt ook dat je dat ook erkent.

En nu is BDSM op zeker niet alleen maar seksueel ook vele krijgen hun voldoening in het alleen domineren en dienstbaar zijn, of alleen puur en zuiver het geven en ontvangen van pijn. Het is maar net hoe je er zelf invulling aangeeft.

Zo zijn er relatie waar het 24/7 speelt, of alleen maar af en toe in spel. Maar ook zijn daar de mensen die naar een betaalde Dom/me gaan of af en toe een afspraak hebben met iemand die ook aan bdsm doen.

Wie ben ik om jou in een vakje te stoppen. Vakjes zijn er al genoeg. BDSM in een mix van allerlei kinks, fetishen en disciplines. Stop jouw hand in die pot. Haal eruit wat jij fijn, lekker of uitdagend vind en ga daar mee aan de slag.

En ik weet wanneer ik dit aan een “old guard” zou laten lezen dat ik een preek krijg over wat het in zijn ogen inhoud.  Maar dit is hoe ik erover denk. Er is geen juiste of verkeerde manier. Wat dat betrefd zijn er ook zeker gradaties binnen de bdsm. En het is jammer dat niet iedereen daar binnen ook open staat voor vernieuwing

Dus wanneer jij vindt en voelt dat wat jij doet BDSM is, dan is dat ook zo!

©2016 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

2 reacties

    • Simone - bdsmenkink

      Dank je Mr. Vulcan. Deze site is ook zeker bedoeld om beginners op weg te helpen in hun ontdekkingstocht. Daar wij merken dat er op veel punten nog veel onwetendheid is onder beginnners (maar ook nog bij veel gevorderden).

      Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven