De risico’s van negeren in een D/s relatie

De risico’s van negeren in een D/s relatie

Laat ik eerst en vooral beginnen met het volgende:

Negeren is geen straf. Ook niet voor een bepaalde periode, Dit gebruikt je gewoon niet. (Een uitzondering kan zijn: wanneer dit duidelijk besproken is als optie in de checklist en het dus onder consent valt)

 

 

In een D/s relatie zijn er een groot aantal manieren waarop je als Dom je submissive kan straffen. Of het nu je sub, slaaf, little of pet is (of 1 van de vele andere mogelijke vormen). Er zijn veel goede manieren om te straffen. U kunt ze pijn op een punt doen, orgasmes wegnemen, hun favoriete junkfood wegnemen, in de hoek zetten, regels laten schrijven er zijn zoveel manieren die hen zullen tonen dat U hun Dom bent en zij naar U moeten luisteren. Zij behoren tot U en zullen beter weten dan niet te gehoorzamen.

Maar er is 1 ding dat je nooit doet. En dat is het negeren van je submissive. Als je zo boos bent en je niet met ze kunt spreken, moet het wel heel intens zijn geweest tussen jullie, maar zeg dan: “Hallo, ik heb wat ruimte nodig, ik moet even ruimte maken in mijn hoofd, Ik spreek zo met je” Op die manier kan je even ontspannen en de situatie beoordelen. Maar je gaat niet denken ‘Oké, ik ga haar voor een week negeren’ En als je eerlijk bent, in een D/s relatie hoort de straf ook bij de fout te passen.

Zo sprak ik iemand die in een serieus gesprek met haar “dom” speelde. Wat heeft hij gedaan? Hij negeerde haar voor 4 dagen. En de ochtend op de vierde dag liet hij haar weten dat haar straf voorbij was.

En ik ben vrij zeker dat elke echte Daddy/ Mommy, Dom/mes, Tops, Masters/Mistress, iedereen die een dominant is geweest boos zou zijn over wat daar is gebeurd. Hij vertelde haar niet dat hij haar zou negeren, Hij stopte gewoon met lezen en beantwoorden van ieder bericht dat ze naar hem had gestuurd. Zoals een ieder van ons weet is dat volledig verkeerd. Dit was geen Dom, hij was een “dom” die speelt met de emotie van een onderdanige. Wanneer ik dat degene liet weten met wie ik had gesproken antwoordde ze dat ze hem niet meer boos wilde maken omdat ze bang was dat ze weer gestraft zou worden.

Ik als kleintje van mijn Daddy weet dat ik zeker gestraft of gedisciplineerd wordt als hij boos op me is als ik iets fout heb gedaan. Maar ik weet ook dat wanneer ik angstig ben voor wat dan ook dat ik naar hem toe moet en kan komen en ik het altijd ter sprake mag brengen zonder dat ik bang hoef te zijn om gestraft te worden.

 

Waarom gebruik je negeren niet als straf

Het is emotioneel moeilijk te begrijpen voor een submissive als je haar niet verteld wat er aan de hand is, vraagt ze zich af waar je heen bent gegaan ….als je bent weggegaan. En ik weet dat de meeste submissives (ja ook ik) erg “needy”, erg behoeftig zijn. Het is de behoefte voor hun Dom. Het is de behoefte om te horen en te weten dat ze 24 uur per dag voor u zijn. En wanneer je dat wegneemt als straf gooi je een grote rode vlag op en laat je zien dat je geen ervaring hebt als dom en op dat moment dus niet kan zorgen voor jouw submissive.

Wanneer je langere tijd negeert, zelfs als is het maar 1 dag. Dan beschadig je je D/s relatie. Ook al lijkt die druppel op dat moment klein het kan wel groter worden. Zeker wanneer je je niet verantwoord als Dom. Als Doms heb je het vertrouwen gekregen (in de vorm) van de onderdanigheid van je submissive. Het is het meest waardevolle wat je van wie dat ook kan ontvangen, en het negeren van hen is verschrikkelijk. Het doet je submissive pijn maar ook je relatie. Zelfs al denk je zelf van niet.

Voor mij zie ik opzettelijk negeren als een vorm van manipulatie en mentale mishandeling. (Tenzij het is overeengekomen in de checklist)

Submissives zijn van nature behoeftig en als een Dom niet bereid is om die verantwoordelijkheid te nemen dan is D/s niets voor hen. BDSM relaties zijn gebouwd op vertrouwen en communicatie. Doms moeten dat venster open houden voor hun submissives om te praten over alles waar ze zich zorgen over maken en met negeren sluit je dat. Met negeren onderwijs je een submissives niet, je leert ze alleen zonder Dom te leven.

Sommige submissives zullen zich afgewezen voelen, boos zijn en angst en paniekaanvallen hebben. Ikzelf zou in een hoekje zitten, proberen mezelf te kalmeren terwijl ik heel hard mijn ogen uit mijn hoofd huil en ik weet dat ik niet de enige ben.Daarom hebben wij een regel in onze relatie – De straf moet overeenkomen met de overtreding in de regels van Veilig, Verantwoord en Vrijwillig (Safe, Sane en Consensual) Negeren doet dit dus niet. Het is niet Vrijwillig (Consensual) , en komt niet overeen met de overtreding. Een dominant die negeert laat zien dat hij niet creatief of zorgzaam is om een straf te geven die hen leert hoe ze van hun fout leren en doorgaan.

‘Ja maar negeren is het enigste wat werkt’. Nee,nee, nee dat is het niet. Stop. Als dat is wat je denkt ben je onbewust lui. Het werkt niet, dit voor jou een manier om een situatie te voorkomen. Er is voor iedere overtreding of gebroken regel wel een passende straf die NIET schadelijk (abusive) is en GEEN vorm van negeren bevat. Als je werkelijk denkt dat negeren de enigste optie is zou ik eens met andere Doms gaan praten en vragen wat zij doen in dat soort situaties.

Dat gezegd hebbende, zal ik ook de gevaren noemen die negeren brengt binnen een D/s relatie. Negeren kan van beide kanten komen. Submissives: wanneer je je Dom negeert wanneer je boos of van de rel bent is destructief. Doms hebben hun submissives namelijk net zo hard nodig als jij je Dom. En een D/s relatie is een relatie, en iedere relatie heeft communicatie nodig of hij zal mislukken.

Problemen negeren zal ze niet oplossen, Als u en uw Dom op een moeilijk punt zijn dan moet je samen gaan praten. Doms zijn niet telepathisch. Ze weten niet elke gedachte of twijfel, en een beetje inzicht kan hen helpen om je angsten te kalmeren.

Maar wanneer je in een relatie met een Dom zit en hij je mishandelt en misbruikt, zoals bij niet-vrijwillige (niet-consensuele) manipulatie en misbruik, dan is het niet altijd het beste om er over te gaan praten. Misbruikende relaties zijn giftig en ongezond. Negeer de persoon, ren weg, zoek hulp (als je je daar prettig bij voelt) is een reële optie. Als je je eerlijk zo voelt is dat de beste keuze en enige optie, dan moet je jezelf losmaken van de situatie.

Om nog eens te herhalen: Negeren moet nooit als straf worden gebruikt! Een Dom moet nooit een sub negeren en een sub moet net zo zorgvuldig zijn, tenzij ze een giftige relatie hebben en een ontsnappingsmiddel nodig hebben. Negeren zal altijd leiden tot de vernietiging van een relatie.

Voordat ik dit stuk beëindig wil ik graag nog een onderwerp behandelen. Als je gewoon vergeten bent om langdurig met je submissive te praten, maakt het niet uit of je ze niet ‘negeert’ het heeft nog steeds dezelfde gevolgen van het negeren, het is echt precies hetzelfde. Maak tijd voor je submissive en zorg ervoor dat ze niet worden genegeerd en vergeten. Als u iets moet doen voor langere tijd geef Uw submissive dan een doel om aan te werken. En wanneer u het nodig heeft zet een alarm zodat u er aan herinnerd word dat u even checkt of alles goed met ze gaat. Het is een simpel ding dat soms makkelijk vergeten wordt. Zelfs submissives kunnen dat doen. Wanneer ze langere tijd weggaan, bijvoorbeeld shoppen met vrienden en minimaal contact hebben met hun Dom. Zorg dat je contact met elkaar houd.

Het is nooit te laat om te leren van fouten en pogingen om relaties te herstellen. Als je dat kan, doe dat maar, maar onthoud, het negeren is NIET een straf om de andere persoon meer te laten zien. Het werkt niet. Ze leren om zonder jou te leven en lief te hebben. Vergeten om met hen te praten kan dezelfde gevolgen hebben, hoewel minder opzettelijk.

 

Wees voorzichtig met uw geliefde, uw Dom of uw sub. Let op uw acties en de gevolgen.

 

Straffen en discipline, hoewel niet noodzakelijkerwijs door de sub verlangd, zijn VRIJWILLIG (consensual). De submissive zou een Dom moeten vertrouwen om in te stemmen om gedisciplineerd of gestraft te worden voor hun acties zodat ze kunnen leren en groeien. Het is GEEN recht, het is een voorrecht die zou moeten worden gekoesterd en als heilig moet worden gezien.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

2 reacties

  1. Anne

    Negeren: 4,5 week contact gehad met een Meester waarvan 3 weken op negeer onder ‘t mom van dat Hij druk was. Lulkoek! Als sub ga je dan nadenken, zeker als er iets gebeurt in je leven en dit met Hem deelt waarna geen reactie komt van Hem, dat m’n zelfrespect en eigenwaarde een flinke deuk kreeg. Negeren, domste wat een Meester kan doen.

    • Simone - bdsmenkink

      Negeren is nooit handig. Maar zo vroeg in een relatie vaak al een teken dat er iets niet klopt. Je bent dan nog echt een relatie aan het opbouwen terwijl negeren juist afbreekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven