Adviezen voor nieuwe Dominanten

Het volgende artikel is een artikel voor Dominanten die aan het begin staan van een nieuwe manier van leven. Van the BDSM learning center, een site die niet meer functioneel is. De auteur is alleen bekend onder de naam Cory, maar ik vond het persoonlijk interessant genoeg om te vertalen.

Adviezen voor nieuwe Dominanten

(opmerking van de auteur: Waar in dit document gesproken wordt in genderspecifieke termen, ga ervan uit dat het besprokene ook slaat op elke ander gender. Laat je voorkeuren en ideeën niet vastleggen omdat je het gevoel krijgt dat je een specifiek geslacht moet hebben om gevoelens te koesteren)

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dit geld voor elk aspect van je leven, dus ook als het gaat over D/s relaties. Met andere woorden, het is bijzonder belangrijk om te weten wat je partner wil, waar je partner zich goed bij voelt, de angsten, verlangens enzovoort. Veel submissives zullen het moeilijk vinden om je te vertellen wat ze willen. Voor sommige is het omdat ze het werkelijk niet weten wat ze willen, anderen weten wel wat ze willen voelen, maar weten niet wat ervoor kan zorgen dat ze zich zo gaan voelen. Andere submissives hebben wel weer een idee van wat ze willen maar schamen zich er zo erg voor dat ze het niet goed duidelijk kunnen maken. Weer anderen weten precies wat ze willen, maar vinden dat het plezier wordt bedorven als ze er om moeten vragen. Ze willen dat de sturing van een sessie ne alleen van jou moet komen, en als ze er zelf om moeten vragen voelt het voor ze alsof zij de sessie controleren, terwijl ze juist de controle willen loslaten. En natuurlijk is het altijd mogelijk dat de verschillende gemoedstoestanden gemixed worden.

Er zijn een aantal manieren om deze problemen te vermijden, maar dit neemt wel wat tijd van de kant van de Dom. Voor de sub die niet precies weet wat hij wil, moet je proberen om hem zover te krijgen dat hij gaat beschrijven hoe hij zich wil voelen. Vraag welke dingen uit het verleden gezorgd hebben voor de gewenste gevoelens, zelfs als het maar een lichte vorm is van het gevoel dat gewenst is. En natuurlijk maak je ook gebruik van de kennis die je hebt van je partner om aan te voelen wat je vermoedt wat het verlangen is. Laat hem/haar praten over fantasieën, zelfs als deze meer intens zijn dan wat je in werkelijkheid zou doen. Ook fantasie mag aangepast worden naar het werkelijke leven.

Experimenteer. Een scene hoeft geen uren te duren. In het begin, als je aan het uitzoeken bent wat voor jullie beiden kun je iets uitproberen dat maar kort duurt. Dat iets niet lang duurt, betekent niet dat je het niet serieus neemt. Op deze manier kun je meerdere facetten verkennen die je op een later tijdstip kunt invoegen in een grotere scene. Bijvoorbeeld het geboeid worden. Je kunt je sub boeien, bijvoorbeeld aan een bed of gewoon de handen boeien en op de bank laten zitten. Na een korte periode kun je je sub losmaken en bespreken wat het met hem/haar deed en van daaruit kun je het invoegen in grotere scenes, of je kunt beslissen om het niet meer te gebruiken als het voor jullie allebei niet beviel. Een periode kan objectief gezien natuurlijk heel kort zijn, maar drie minuten in een situatie die uiteindelijk toch tegenstaat kan heel lang duren.

Voor de sub die wel een idee heeft in welke richting zijn verlangens gaan, maar die zich voor die verlangens schaamt, en het niet durft te zeggen wat de verlangens zijn, zijn er een aantal manieren om het doel te bereiken. Een weg is bijvoorbeeld om te vragen om de fantasieën en ideeën op te schrijven. Veel mensen vinden het makkelijker om dingen op te schrijven in plaats van ze te vertellen. Iets anders om te proberen is de woorden te forceren. Als je sub gevoelig is voor het zwaar gedomineerd worden, kun je de woorden eruit “dwingen” door je sub in een direct onderdanige mindset te krijgen. Breng je sub in een onderdanige positie en eis dat de verlangens boven tafel komen, en dat je het direct wil weten. Je zou ook een straf in het vooruitzicht kunnen stellen als er niet direct wordt gereageerd. De straf in dezen is niet direct bedoeld als een straf in de klassieke zin van het woord, maar meer als een manier voor de sub om niet al te gretig te lijken, en te voorkomen dat de sub het gevoel krijgt dat hij een sessie moet initiëren of sturen. Je kunt je sub vertellen dat dat jij als Dom niet belooft om alles te doen wat er gevraagd wordt, maar je vraagt het omdat je als dom het recht hebt om gewoon elke vraag te stellen die je maar wilt. De achterliggende gedachte is: Jij en alles wat je bent is van mij, dus ook je gedachten, dus ik heb elk recht om deze te kennen (dit alles natuurlijk binnen het door jullie beiden gemaakte raamwerk van afspraken). Een extra motivatie kan zijn dat je duidelijk maakt dat het ook voor het plezier van jou als de Dom is om dit te weten, want anders moet je harder werken om minder terug te krijgen, dus “geef me wat ik wil weten, om te krijgen wat ik wil hebben”
Een andere manier van denken door subs is dat er gedacht wordt dat er niemand is die ze werkelijk wil domineren. Dat je het eigenlijk alleen doet om ze een pleziertje te doen, en ze laten je een beetje zwemmen, en laten je aan je lot over zonder duidelijke feedback, alsof ze zeggen willen: “als je het zo graag wilt, kun je het zelf wel allemaal uitvogelen”. Op het moment dat je deze sub hebt overtuigd van het feit dat je werkelijk de Dom bent omdat dat je persoonlijkheid is, en geen pose, worden de fantasieën en wensen vaak makkelijk gedeeld.
Als je eenmaal informatie uit de sub krijgt zijn er heel wat dingen die je moet weten.

 

Je weet dat de sub is geïnteresseerd in D/s, maar wat voor soort? Ook dit soort dingen kun je alleen maar ontdekken door te communiceren.


A:wil je sub alleen D/s in bepaalde situaties, of zoekt je sub naar een 24/7 D/s relatie?

B:Is je sub op zoek naar jullie eigen persoonlijkheden, of op zoek naar rollenspel?

C: Wil je sub behandeld worden als een waardevol iets, of wil je sub vernederd worden

D: Heeft je sub een verlangen naar symbool gedrag, zoals het dragen van een collar, knielen aan je voeten etc?

E: Zijn er dingen waarvan je sub wil dat je hem/haar dwingt om te zeggen, zoals bijvoorbeeld standaard uitspraken als: “Ik ben de uwe, Meester, Ik leef om u te dienen”

F: Hoe wil je sub toe- en aangesproken worden door jou. Sommige subs vinden het prettig om bepaalde namen te krijgen van hun Dom, of vinden het prettig om slaaf of eigendom genoemd te worden. Ook vinden sommigen het prettig als je aankondigt wat voor dingen je wel niet van plan bent om te doen vandaag. Voor hun is het opbouwen van een verwachtingspatroon een deel van de spanning. Ze weten dat er bepaalde dingen komen gaan, maar wanneer? Dit werkt natuurlijk extra als het gaat om dingen die dicht tegen hun grenzen liggen.

 

Welke dingen buiten het D/s deel hebben de interesse van je sub? Eigenlijk komt dit neer op het zoeken wat de harde en zachte grenzen zijn van je sub. Is bondage in al zijn vormen iets dat aantrekkelijk is? Is er een verlangen naar pijn? Op elk gebied dat je maar kunt bedenken zijn ja/nee vragen te bedenken. Kijk altijd voor je eigen situatie welke vragen jou belangrijk lijken, en stel die vragen ook.

En dan weet je wat je sub wil, maar weet je ook wat jij wilt met de sub? Het is makkelijk om het pad in te gaan van de stereotypes, zoals de strenge Dom en velen zullen dit ook proberen na te doen, maar niet iedereen kan zo een duidelijk beeld van zichzelf schetsen naar zichzelf en de buitenwereld. En gelukkig voor de Doms vindt lang niet iedere sub zo een stereotype Dom prettig. Je moet altijd je eigen karakter trouw blijven om een goede Dom te zijn. Het is niet in jouw belang om een uitstraling te kweken van de stereotype, maar juist de uitstraling te hebben waarbij men ziet dat, op het moment dat je domineert, je ogen oplichten, je energie verhoogt en dat je kunt zeggen: dit ben ik, ik leef!
Ik persoonlijk ben een vriendelijke Dominant in uitstraling, maar dat kan ook bedrieglijk zijn. Een van de dingen die ik graag doe is mijn sub dwingen om dingen te doen die hij zou willen doen, maar waar hij te bang voor is om ze zelf te doen. Je laat dan zien: Je bent zo erg van mij dat je voor mij dingen doet die je niet voor jezelf zou doen..
Natuurlijk, zoals in elke relatie is de manier van domineren altijd afhankelijk van beide personen in de D/s dynamiek. De sub die graag gedwongen wordt in onderdanigheid, zal een andere stijl in je laten groeien dan sub die graag heel dienstbaar wil zijn, dan zijn er natuurlijk de subs, die dan weer het een nodig hebben en dan weer het ander, maar dat houdt je scherp 


Maak je geen zorgen als het in het begin allemaal een beetje vreemd aanvoelt. Toen ik begon met het domineren van mijn sub keek ik wel eens in de spiegel en dacht bij mezelf:”Dit is echt niet het gezicht van iemand die eigenaar is van een man. Ik ben veel te lief”. Toch blijf je het doen, omdat het bij je past, ook al past het niet bij het beeld van je verleden. Maar geef jezelf de tijd om uit te vinden of het bij je past of niet. Velen voelen zich in het begin niet op hun plaats, maar na een tijdje vinden ze hun draai en ontdekken dat dit eigenlijk de manier van leven is waar ze eigenlijk naar zochten.

©2017 Nico – bdsmenkink.nl
Bron: Washington sexuality university faq

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven