Munch vs Play party

Munch vs Play Party

Binnen de BDSM wordt vaak gesproken over munches. Maar vaak zie ik de verwarring richting play party. En kan dus begrijpen dat wanneer je als beginner ergens instapt en je niet weet wat het precies inhoudt dat dat ook kan tegenhouden in je ontwikkeling. Veel mensen denken namelijk  dat er op een munch gespeeld wordt. Dat is dus absoluut niet waar. Zal ze daarom hier beide voor jullie beschrijven.

Munch

Wat kan je verwachten op een munch. Als je voor het eerst naar een munch gaat is dat een hele goede vraag. Want hoe moet je je gedragen? Want wat trek je aan? Wat zal er gebeuren? Wat kan daar juist niet? Het idee van naar een munch gaan kan best al heel intimiderend zijn. Zeker binnen onze levensstijl. Dus het is zeker niet verkeerd als je al een beetje weet wat het inhoud.

Een munch is een casual sociale bijeenkomst van mensen die betrokken of geïnteresseerd zijn in BDSM. Munches vinden meestal in een openbare ruimte plaats, bijvoorbeeld in een restaurant, cafe of bar. De organisator heeft vaak een grote tafel of een ruimte gereserveerd waar je dan terecht kunt.

Munches zijn er om op een veilige en publieke locatie mensen met dezelfde interesses in dit geval BDSM te verzamelen. Wanneer je voor het eerst gaat is het soms handig omdat de gastheer/vrouw van te voren te laten weten. Zodat je weet of de informatie die je hebt juist is bijvoorbeeld. De meeste munches zijn open te bezoeken maar regels kunnen variëren, dus ook dat is verstandig om te controleren. Maar ook wanneer je els nieuw gezicht komt wordt het vaak gewaardeerd als je daarvan op de hoogte worden gesteld. Op die manier kunnen ze je ook voorstellen aan de andere mensen.

De sfeer die er heerst is eigenlijk net als een bedrijfsfeest of klassen reünie. Gewoon een gezellig samenkomen van mensen met dezelfde interesses. Qua kleding zie je misschien wat leer maar niets wat niet in het normale modebeeld voorkomt, Gewoon lekker casual. Er zal een hoop gepraat en gelachen worden. Verder zal je conversaties horen over bijvoorbeeld favoriete materialen voor een flogger, de aankoop van een korset, iets grappig wat is gebeurd tijdens een sessie maar ook gewoon de dagelijkse dingen die ook in het leven voorkomen. We zijn gewoon ook mensen die belasting betalen, zich aan de verkeersregels houden, banen, huizen en gezinnen hebben.

Verder zijn er meestal mensen van begin twintig tot achter in de veertig. Ouder kan en mag natuurlijk ook. Heb zelf nog nooit gehoord dat iemand om zijn leeftijd weggestuurd werd. Zolang je wettelijk gezien maar volwassen bent. Wel zijn er ook munches die speciaal voor jongere of oudere georganiseerd worden.

Munches zijn meestal een goede mix van mannen en vrouwen, van singles en koppels, van Tops en bottoms. Dat wil niet zeggen dat er van alles een gelijke hoeveelheid is maar wel dat er een mooie mix is.

Een Munch is geen dating buro, geen singles club en ook geen swingers club.Het doel van een munch is niet om een date of een partner te vinden. Als dat de enige reden is dat je naar een munch komt zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Relaties maken kost tijd en moeite en dat is in deze levensstijl niet anders. Natuurlijk kan je iemand ontmoeten die je aantrekkelijk vind en wie weet groeit er ook iets tussen jullie beide. Maar als dat de verwachting is van een munch is dat erg onrealistisch. Het kan zelfs overkomen als roof gedrag en dan is deze kringen echt onacceptabel.

De beste reden om een munch bij te wonen is om in contact te komen met gelijkgestemde mensen. Mensen met dezelfde interesses met wie je kunt praten en van wie je kunt leren. Of je nu beginner bent of al echt ervaren. En ook hoe meer mensen je kent, hoe groter ook de kans dat je iemand leer kennen waarvan je denkt, yes. Denk ook aan de kans om te daten in de vanilla wereld en dat je daar iemand vind die niet alles bij elkaar zou schreeuwen s”nachts als je de touwen te voorschijn haalt. Bij een munch weet je dat dat probleem al behandeld is.

Draag wat je normaal ook zou dragen als je bijvoorbeeld uit gaat, naar de film gaat, of op een date. Maar als je gewoon in een spijkerbroek met een trui wilt komen ook dat mag gewoon. Voel je vrij. Kleding bij een munch varieert van relatief casual tot feestkleding. Ze zijn allemaal welkom. Het is alleen niet het moment voor bijvoorbeeld die diep uitgesneden latex jurk met uitpuilende borsten. Dit omdat munches meestal op openbare locaties zijn.

Wanneer je je ongemakkelijk voelt bij een situatie laat het dan de gastheer weten. Beter gelijk zodat er naar gehandeld kan worden dan dat ze van niets wisten en jij er met een ongemakkelijk gevoel vandaan gaat. Hoewel een munch een goede start is om te beginnen wil het niet zeggen dat iedereen die daar zit ook betrouwbaar is. De meeste zijn dat waarschijnlijk wel maar wees voorzichtig en neem ten alle tijden je verantwoordelijkheid. Zo kan je iemand die je beter wilt leren kennen in eerste instantie eerst beter een e-mailadres geven dan gelijk je telefoonnummer.

Veel mensen maken zich ook zorgen om discretie. het is mogelijk dat je iemand tegenkomt die je al kent uit de vanilla wereld. Maar ook zij zijn daar aanwezig met dezelfde interesses en het is nogal moeilijk om met een vingertje te gaan wijzen voor een interesse die je deelt. Vergeet niet elkaars privacy in deze te respecteren. De meeste mensen zullen geen groet horen maar ook rekening houden met de situatie. Wees discreet en behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Munches variëren in kosten. De meeste zijn zo duur als je zelf wilt. Dat wilt zeggen de kosten van de drankjes of het eten wat je nuttigt. sommige hebben afspraken met de locatie wat betreft het menu, en andere moeten een kleine bijdrage betalen voor de ruimte die is gehuurd. Als je budget beperkt is vraag dit dan altijd even van te voren bij de gastheer/vrouw.

Als je binnen loopt bij een munch met de gedachten dat het een fijne tijd word zit je in ieder geval bijna altijd gewaarborgd.

Play party

Een play party is meestal een privé evenement gegeven door iemand in hun huis. Vaak worden ze gehouden na openbare gebeurtenissen zoals een munch. Maar houd er rekening mee dat er niet na iedere munch een play party zal zijn, of dat je daarvoor uitgenodigd zal worden als je daar bent. Sommige mensen zijn gewoon zeer genereus om hun huis daarvoor open te stellen maar neem nooit zomaar aan dat je er voor bent uitgenodigd. Als iemand openlijk zegt “Iedereen is uitgenodigd”dan is dat een uitnodiging. Maar als iemand zegt “Daar is later een play party” dan is dat nog geen uitnodiging. Als je uitgenodigd bent zal iemand je dat zeker wel laten weten.

Wanneer je een uitnodiging hebt houd je dan aan de regels van beleefdheid. Regels die je waarschijnlijk ook al van huis uit hebt meegekregen. Het is niet jouw feest dus je nodigt ook niet zomaar andere mensen uit zonder toestemming van de gastheer/vrouw. Als jij bent uitgenodigd is dat meestal samen met je partner. Het betekent niet dat degene die constant naast je zat tijdens de munch ook is uitgenodigd.

Gedraag je netjes tijden deze play party’s. kijk naar hoe andere zich gedragen zodat het haast onwaarschijnlijk is dat er iets fout kan gaan. En herinner jezelf aan de regels die je moeder je waarschijnlijk ook bijbracht. Je bent in iemand anders huis, behandel het met respect. Bedankt ze voor de uitnodiging. Gedraag je op zon manier dat het bijna zeker is dat je nog eens uitgenodigd wordt. Als je iemand meeneemt ben je ook verantwoordelijk voor hun gedrag. Mocht je niet zeker zijn hoe je je moet gedragen kijk om je heen. Kijk naar de mensen die je bewondert. Dan kan het echt niet fout gaan.

Wanneer ik iemand meeneem die echt nog nieuw is binnen deze community vertel ik altijd precies wat ze kunnen verwachten en wat geoorloofd is en wat niet. Ik vertel ze dat er zeker wel naaktheid zal zijn en dat je rustig en respectvol mag kijken vanaf een gepaste afstand maar ga niet staan kwijlen. En een compliment geven aan de Top/Dom is ook meestal wel ook oke/Maar je zegt niet  “Wow jou sub heeft een geweldige kont” nee je zegt bijvoorbeeld “Jouw sub ziet er echt geweldig uit”. Zorg ook dat ze niets aanraken. Of het nu een persoon of een ding is. Er is echt altijd eerst toestemming nodig van de eigenaar. Wanneer je iets van dichterbij wilt bekijken vraag dan om toestemming aan de Top en wanneer een sub alleen is vraag dat dan ook altijd eerst. Wanneer hij/zij zegt dat de top geen toestemming geeft daarvoor accepteer dat dan ook netjes.

Wanneer je een Meester of Dominant bent, weet dat je dat niet over alle subs bent. Wanneer een persoon zich als onderdanig identificeert betekent namelijk niet dat die onderdanig naar jou is. Tenzij je in een relatie met hem/haar bent. Het is echt onacceptabel gedrag als je dat van iedere sub verwacht. Je zal meer respect verwerven wanneer je je netjes naar iedereen gedraagt, ongeacht hun geslacht of hun status binnen de gemeenschap. Maar het is zeker wel acceptabel als iemand je aanbied wat te halen om dat te vragen.

Het heet play party omdat je hoogstwaarschijnlijk ook mensen zal zien spelen. De mensen die in het openbaar spelen doen dat omdat ze er van genieten Wij zijn tenslotte exposanten en voyeurs. Als mensen spelen kun je kijken. Je kunt jezelf rustig op de bak ploffen en met volle aandacht kijken. Dat is absoluut niet onbeleefd. Het is wel onbeleefd als je een scene onderbreekt. Behalve in nood natuurlijk (vergeef me, maar het huis staat in brand). Praat niet met de mensen in de scene tenzij ze eerst tegen jou praten. Praat niet luidruchtig met de mensen naast je. Maar gedraag je zoals je je ook in een theater zou gedragen. Wanneer gevraagd word dat je de ruimte verlaat doe dit dan ook rustig en wacht tot je weer welkom bent. Seksuele handelingen kunnen of kunnen niet. Zorg er voor dat je van de regels van het huis op de hoogte bent voordat je ook met je partner meedoet.

Er zijn meestal aparte ruimte voor gezelligheid en om te spelen. Respecteer deze ruimtes dan ook als zodanig. Ga niet praten met je beste vriend in de speelruimte en besluit niet dat bijvoorbeeld de buffettafel van perfecte hoogte is voor een spankbank. Wanneer je nieuw bent is het ook ten zeerste aan te raden om aan de gastheer/vrouw te vragen welke materialen en apparatuur er gebruikt mag worden. Roken mag meestal alleen buiten gedaan worden bij de meeste party’s. Controleer dat bij de gastheer/vrouw als je daarvan niet zeker bent.

Laat de mensen om je heen je eerst rustig leren kennen, je bent een nieuwkomer in een bestaande community die misschien al een aantal ingewikkelde relaties heeft. Hou er rekening mee dat de mensen om je heen elkaar misschien al lange tijd kennen, misschien al samen hebben gespeeld of zelfs een relaties of andere intimiteiten hebben gedeeld waarvan je niet op de hoogte bent. Er zijn misschien relaties of andere dynamiek die je niet herkent maar die toch bestaan. De mensen om je heen lijk misschien, zeker als nieuwkomer, heel fysiek intiem met elkaar te zijn of zeer casual over fysiek contact of naaktheid, zeker in vergelijking tot vanilla groepen. Dat is meestal een onjuiste aanname.  Omdat ik toestemming heb om die schattige sub te knuffelen betekent dat niet dat jij dat ook hebt, omdat ik die piercing mag zien betekend niet dat jij dat ook mag. Misschien heb ik de toestemming van haar Meester omdat ik ze al een tijdje ken, of omdat ik zelf onderdanig naar hem ben geweest of omdat de onderdanige ook onderdanig aan mij is. Gewoon omdat ik die persoon dus mag knuffelen niet aannemen dat jij dat ook mag. Laat de mensen om je heen je leren kennen, je bent een nieuwkomer in een bestaande community die al ingewikkelde relaties heeft.

Wat je op play party’s ziet is een privézaak onder degenen die daar waren, evenals de identiteit van anderen binnen de gemeenschap. Het is onacceptabel om de party te bespreken met anderen die niet uitgenodigd waren. Het is ook onacceptabel om bekend te maken wat je misschien weet over de gastheer/vrouw en de andere die de party bijwoonden. Een vertrouwen in je capaciteit om vertrouwelijk en discreet te zijn in wat men ziet of hoort tijdens play party’s zal ook bij je weg van acceptatie horen binnen de gemeenschap.

Als je niet zeker weet wat geschikt is voor een play party vraag dat dan. Vraag de gastheer/vrouw of iemand die je respecteert binnen de gemeenschap. Vraag betrokken personen. Vraag, voordat je de titel van faker of wannabe krijgt. Als je iets doet waarvan je realiseert dat het fout was verontschuldig je dan. De enige verontschuldiging die iemands reputatie beschadigde is die verontschuldiging die niet erkend of gemaakt is.

Zie je de verschillen?

Ik hoop dat nu duidelijk is wat het verschil is tussen een munch en een play party. want het zijn toch echt grote verschillen.

 

© 2017 Simone – bdsmenkink.nl
Bron: louisville munch

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven