Sub-frenzy

Sub-frenzy


Wat is het? Hoe herken ik dat ik het heb? Hoe ga ik er mee om?

Wat is nu precies sub-frenzy

Sub-frenzy is een fenomeen dat veel nieuwe submissives beïnvloedt. Het is de eerste stormloop van overweldigend hongerig verlangen om elke vorm van kink zo snel mogelijk te willen ervaren. Vaak tot op het punt dat ze andere zorgen verwaarlozen.

De meeste van ons hebben nagedacht over het onderdanig zijn lang voordat we ooit het lef hebben om op zoek te gaan, en als we dat doen is het vaak alsof er een bom in het midden van je wereld ontploft. En is die honger naar BDSM nog het enigste waar je over kunt denken.

Is er echt een verschil tussen sub-frenzy en eenvoudig enthousiasme?

Ja, want de bijzondere factoren die betrokken zijn, zijn zo intens dat zij het oordeel van een onderdanige en het instinct tot zelfbehoud kunnen aantasten.Je kunt echt enthousiast zijn over koken, maar de kans op lichamelijk letsel van te veel bakken zijn vrij klein.

Enthousiast zijn en intens geïnteresseerd is prima, maar wanneer je enthousiasme je oordeel laat vertroebelen dan wordt het sub-frenzy en dat is echt gevaarlijk. In extreme gevallen riskeer je niet alleen je gezondheid en veiligheid maar ook dat van je gezin en werk.

Onderdanigheid heeft een gevoel van magie, zowel fysiek als emotioneel. Je moet langzaam aan leren over je eigen behoeften, je reacties, je toleranties en ook je verlangens.

 

Wat zijn de tekenen en symptomen van sub-frenzy?

In de basis is het als je te snel gaat en te veel risico’s neemt. Je doet dingen waarbij je over een jaar bij terugkijkt en jezelf afvraagt “What de fuck was I doing?”

 •  Te snel spelen met iemand die je nog maar net ontmoet hebt.
 •  Te vaak spelen en jezelf daardoor geen rust gunnen om mentaal en emotioneel te verwerken, of fysiek te genezen.
 • Je gaat mee in een spel waarin je jezelf nog niet hebt onderwezen om te weten wat veilig is en wat niet. En je weet eigenlijk zelfs nog niet of het wel iets is wat je echt zou willen doen.
 • Je gaat akkoord met alles en iedereen
 • Je stelt geen vragen en ook geen eisen voor jezelf
 • Je ontmoet vreemden in een privé omgeving, zonder ook maar iemand te laten weten waar je bent of met wie je bent.

Sommige geven de voorkeur aan de term “snoepwinkel syndroom” omdat nieuwe submissives net kinderen in een snoepwinkel zijn. Ze willen alles en ze willen het nu, en het kan ze niet schelen dat hun tanden rotten, eindigen met buikpijn of in een suiker coma.

Waarom geloven we dat deze “Frenzy”hoofdzakelijk voorkomt bij submissives? Kunnen Tops / Dominanten dit soort extreme enthousiasme ook niet ervaren dat hun oordeel vertroebelt wordt?

Niemand ontkent dat nieuwe Dominanten deze uitdagingen en vertroebelen van oordeel ook ervaren. Maar het niveau van “frenzy” is bij submissives acuter en de verschillende factoren die dit veroorzaken hebben ook verschillende redenen.

 1. Kansen

  Het is de submissive, niet de Top / Dominant die wordt overspoeld met belangstelling en aanbiedingen vanaf het moment ze een online profiel aanmaken en / of naar hun eerste munch gaan.
  Nieuwe subs worden vaak aangeduid als “vers vlees”. Sommige van de uitnodigingen zijn respectvol en behulpzaam, terwijl andere vulgair of ronduit beledigend zijn.
  Nieuwe Tops / Dominanten krijgen die kansen niet voorgeschoteld zoals bij submissives. Werkelijkheid en beperkte mogelijkheden zet de rem op de meeste Dominanten.Daarom is het voor hen moeilijk om ten prooi te vallen aan “frenzy” als ze al moeite hebben om enig spel te vinden.

 2. Endorfine en veranderd bewustzijn

  Endorfine is een groep van morfine-achtige hormonen die door de hersenen raast wanneer het lichaam in ongebruikelijke stress, zoals tijdens een “scene”of “play” met langdurige geseling of slaan. Deze hormonen passen in opioïde receptoren van de hersenen en stimuleren de hersenen tot het produceren van kalmerende en pijnstillende eigenschappen die helpen tot het leiden van een soort van euforie. Marathonlopers, bijvoorbeeld, praten over de ‘runners high’ dat ontstaat doordat ze hun lichaam tijdens een wedstrijd tot het uiterste dwingen.

  Submissives komen gauw tot dit veranderde bewustzijn en gevoel in het lichaam, de meeste Tops / Dominanten niet, omdat de onderdanige aan de ontvangende kant van de extreme sensatie is en de dominant het alleen levert. De endorfine rush kan op zichzelf al verslavend zijn en daardoor de beoordelings bekwaamheid verzwakken.

 3. Een onderdanige aard

  Een onderdanige wil dat iemand anders de controle neemt en ze willen behagen. Hoewel dit een eigenschap is die een onderdanige leuk vindt, geeft het hen ook een gevoel dat het niet op zijn plaats is dat ze vragen of eisen stellen. Wanneer je al onzekerheid van onervarenheid toevoegt is het voor een onderdanige zeer makkelijk om het boven je hoofd te laten groeien.

  Dit zegt zeker NIET dat onderdanigen “van nature” slachtoffers zijn Maar met de aard van hun wensen lopen ze sneller de kans gemanipuleerd te worden, veel meer dan Top / Dominant.

  De meeste nieuwe submissives (en zelfs ook een aantal meer ervaren) zijn in hun hoofd nog steeds bezig met het wennen aan het idee dat onderdanig zijn niet betekent dat ze onderdanig zijn aan iedereen

 4. Niveau van fysieke risico’s

  We noemen het ook wel “sub-frenzy”omdat de onderdanige / bottom drastisch meer uitgesproken fysieke risico’s loopt dan de Top / Dominant. De onderdanige is degene die wordt geslagen, gezweept, gepord, geëlektrocuteerd, vastgebonden, verstikt, geblindoekt etc en is totaal hulpeloos aan de ontvangende kant van mogelijke fysieke schade.

  Maar dat wil niet zeggen dat Top / Dominant geen schade kan oplopen van “sub-frenzy”. Dat is een andere reden waarom het absoluut noodzakelijk is dat Dominanten zich bewust zijn van het fenomeen en er ook voor uit moeten kijken.

 

Hoe kan “sub-frenzy” een Top / Dominant in gevaar brengen?

Een Top die speelt met iemand die zich in een “frenzy” staat bevindt kunnen te maken krijgen met veel misverstanden, zelfs als ze niet leiden tot ernstige ongelukken, kan dat nog steeds leiden tot tranen en drama van een ongelukkige onderdanige die alle schuld volledig op de schouders van de Dominant legt. In het ernstigste geval krijg je de politie op je dak of gaan de geruchten rond dat de Top / Dominant geen ‘veilige’ speler is. Op zijn minst krijg de Dominant een geruïneerd spel dat niemand voldoening geeft.

Het is een potentieel schadelijke dubbele standaard dat sommige submissives denken dat ze zorgeloos hun verantwoordelijkheid kunnen overslaan in het spel, en deze verantwoordelijk voor veiligheid en onderwijs dus volledig bij de Top / Dominant leggen. Dat is gewoon niet waar en zeker ook niet eerlijk en het leidt ook zeker niet tot beter spel voor iedereen.

Wanneer zowel Dominanten als submissives zich bewust zijn van “sub-frenzy”moedigt het hen mogelijk aan om zo eerlijk mogelijk te communiceren en betere beslissingen te nemen.

 

Hoe ga je om met “sub-frenzy”

 1. Verzamel kennis

  Gewoon al weten dat er een naam is voor wat je doormaakt kan al enorm nuttig zijn. Het helpt om te weten dat je niet echt je geest verliest en dat er ook andere mensen zijn die daar doorheen zijn geweest.

  Het verzamelen van zoveel mogelijk kennis over BDSM in het algemeen is ook een goed idee. Hoe meer je weet over de veiligheid en terminologie, Hoe meer je weet wat de juiste vragen zijn om aan een potentiële partner te vragen.

 2. Bouw een netwerk van ondersteuning op

  Vind andere submissives in het dagelijks leven of online, neem deel aan discussiegroepen, woon munches bij.
  Maak eerst vrienden voordat je een speelpartner zoekt.

 3.  Speel met vrienden

  Vind een vertrouwde vriend of “service / betaalde” Dominant die de ergste behoefte van je verlangens kan wegnemen door een onschuldig spel zodat je ook gelijk wat ervaring kan opdoen van wat je graag wilt en waar je naar verlangd.

  Of ga naar lokale speel party’s waar andere mensen ook opletten of alles goed gaat.

 4. Gebruik een veiligheidsplan

  Een veiligheidsplan is een methode waarbij je een ander persoon laat weten, waar je naartoe gaat, wie je gaat ontmoeten en wanneer ze weer een teken van leven van je moeten ontvangen. Als je dan niets laat horen op afgesproken tijdstip of een vantevoren afgesproken code voor nood doorgeeft gaat deze contactpersoon voor jou om hulp roepen. Een veiligheidsplan is niet waterdicht, maar beter dan helemaal geen plan.

 5. Sport

  Het is waar! Je kunt een endorfine rush krijgen van aerobics of kickboksen of welke vorm van sport dan ook. Doe dat de sport waar je van genieten kan.

 6. Houd een dagboek bij

  Schrijf het op! Schrijven kan ook zeer nuttig zijn bij het verwerken van emoties die spelen tijdens BDSM spel.

 7. Volg de adviezen

  Neem een vel papier en een stift en schrijf langzaam en in grote letters op: REM JEZELF AF of SLOW THE FUCK DOWN. Plak dat aan je badkamer spiegel of een andere plaats zodat je het vaak genoeg ziet.

 
 

Andere adviezen voor nieuwe submissives

 1. Lezen, lezen, bestuderen, vragen stellen, lezen en lees nog meer
  Lees bijvoorbeeld SM 101 van Jay Wiseman. Kennis is uw eerste en beste verdediging tegen schade en slechte beslissingen. Torn the Roses is ook een erg goed boek.
 2. Sta niet te popelen op te spelen of een Dominant te zoeken. En accepteer zeker niet gelijk de eerste die langs komt.
 3. Pas op voor iedereen die zegt:

  “Ik wil dat je nu mijn collar draagt”
  “Ik wil niet dat je praat met andere Dominanten”
  “Als je een echte onderdanige bent doe je wat ik zeg”
  “Je hebt geen grenzen als je mijn slaaf bent”
  “Je hebt geen stopwoord nodig die sta ik niet toe”

  Of iedereen die:
  Aandringt op:een ontmoeting op privé terrein zoals een hotelkamer, zijn/haar huis of de jouwe
  Verwacht of aandringt op een spel tijdens de eerste ontmoeting
  Verwacht of aandringt op een spel inclusief sex tijdens je eerste ontmoeting terwijl je dit niet wilt.

 4. Sta niet te popelen op te spelen of een Dominant te zoeken. En accepteer zeker niet gelijk de eerste die langs komt. Zei ik dit al een keer? Nou het verdient het om nogmaals gezegd te worden

  Een nieuwe submissive is bijzonder aantrekkelijk voor een bepaald soort dominante die gedijen op “vers vlees” Zij voelen zich aangetrokken door jouw gebrek aan ervaring en staan te popelen om je te mentoren of te trainen. Ze zullen proberen je heel snel te claimen om te voorkomen dat een ander jou als eerste krijgt.

  Deze dominanten zijn niet altijd slecht of donker als ze eerlijk zijn met je maar je dient je ervan bewust te zijn. Laat je niet tot iets aanzetten waar je nog niet klaar voor bent.

  Sommige van hen willen een newbie omdat ze zelf onervaren zijn en ze denken dat jij het verschil dus niet ziet. Sommige denken dat je een makkelijke overwinning bent. Sommige van hen zijn geen echte dominanten maar klootzakken die denken dat wanneer je een dominant bent je veel blowjobs krijgt.

  LET OP: Een ‘mentor’ die sex met jou wil hebben is GEEN mentor

  Onderdanige hoeven niet ‘getraind’ te worden om een meester of meesteres te vinden.

 5. Zoek een lokale groep in jouw omgeving

  Ga naar de lokale munch. Of als ze een online discussiegroep hebben. Zo wat alle lokale groepen kan je dezer dagen terug vinden op fetlife. Als er cursussen of demo’s worden aangeboden probeer ze bij te wonen.

 6. Maak eerst vrienden

  Maak eerst vrienden in die lokale groep voordat je denkt aan het vinden van een dominant. Probeer vooral vriendschap te krijgen met ervaren vrouwelijke submissives zodat ze je kunnen helpen navigeren.

  Wanneer je geen vrienden dichtbij huis kunt vinden zoek dan online. Je zult iemand nodig hebben om tegenaan te stuiteren en om je vragen op of te kunnen vuren.

  De lokale groep kan je helpen met beschermen tijdens play parties. Ze kunnen je laten weten welke Dominanten welke aanpak hebben maar ook wanneer iemand op zoek is naar jou.

  VEEL FAKE DOMINANTEN JAGEN OP GEÏSOLEERDE SUBMISSIVES!
  Dus isoleer jezelf niet en laat een Dominant je nooit isoleren.

 7. Leer de basis van veiligheid

  Wees niet bang om te zeggen wanneer je je bij iets ongemakkelijk voelt dat er op lijkt de veiligheid te schenden.

  REN WEG van iedereen die zegt “Ik heb veel ervaring, wie ben jij om mij te zeggen dat ik dit touw niet om je nek mag wikkelen om je vervolgens een paar uur gebonden en alleen achter te laten”

 8. Sta niet te popelen op te spelen of een Dominant te zoeken. En accepteer zeker niet gelijk de eerste die langs komt.

  (Dit is geen typfout. Ik blijf herhalen, want het is waarschijnlijk de belangrijkste advies dat ik je kan geven!)

 9. Leer om NEE te zeggen

  Het is je recht en je plicht naar jezelf (en naar degene aan wie je je uiteindelijk geeft) om je te beschermen tegen schade, zowel mentaal als fysiek. Als je geen “nee”kan zeggen dan heeft je “ja” ook geen waarde.

  Geen enkele respectabele dominant wil een deurmat.

 10. Speel en leer

  Je hebt ervaring nodig om echt te weten wat je wilt. Er zijn zoveel soorten en ‘stijlen’ van BDSM en er is geen “juiste”manier om het te doen.

  De juiste manier is wat voor jou werkt.

  Je mag spelen met dominanten zonder collar of serieuze inzet. Beschermende play parties zijn goede omgevingen om deze ervaringen op te doen.

 11. Ga geen poly relatie aan als je echt niet wilt leven op die manier.

  Het maakt niet uit hoe geweldig iemand is, of hoe perfect jullie zijn voor elkaar. Hij/zij zal zijn basisrelatie niet verlaten. En als dat wel gebeurt dan moet je jezelf af gaan vragen hoe snel hij/zij jou weer laat vallen voor het volgende stuk “vers vlees” om mee uit te gaan. Als degene nu poly is zal dat ook zo blijven. De Gebroken Harten Submissives Club is vol van submissives die dachten dat ze hem/haar wel konden veranderen.

 12. Lees de discussies op fetlife (toevoeging: op facebook of andere online plaatsen)

  Je vindt er een heleboel over hoe D/s relaties werken door het zien van situaties en de problemen waar mensen advies over proberen te krijgen.

©2016 Simone – bdsmenkink.nl
Origineel van Kate Kinsey

Delen:

Een reactie

 1. André van der As

  Wat me vaker opvalt bij veiligheid of een veiligheidsplan of safety-call of whatever, dat ik een belangrijk advies vind ontbreken. Met de eerste paar keer dat met een Dom een bdsm spel/sessie aan wordt gegaan, gewoon niet vast laten zetten. Geen boeien/geen bondage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven