7 fundamentele karakteristieken van een DaddyDom

7 fundamentele karakteristieken van een DaddyDom

Wat is nu eigenlijk een DaddyDom? Om te beginnen is hij in de basis een Dom. Hij is een Daddy binnen de lifestyle, maar wat is een Daddy? Laten we eerst een veel gedacht misverstand aanpakken: Een DaddyDom is geen voorstander van pedofilie of incest, zoals zo vaak wordt gedacht door onwetenden. Om precies te zijn is deze dynamiek opgezet rond het samenspel waarbij de mannelijke Dominant “Daddy” wordt genoemd en de vrouwelijke sub “meisje”, “kleine””babygirl”, maar nooit termen als “dochter” juist omdat dit veel te veel associaties oproept met incest en dat is juist iets wat zowel de DaddyDoms, als de littles verafschuwen. En ondanks dat sommige Doms en sommige subs het slachtoffer zijn van relationeel geweld, incest of andersoortige misbruik of mishandeling, zij DaddyDoms en littles niet oververtegenwoordigd in deze groep in vergelijking met de algemene bevolking.

Hieronder zijn een aantal basiskenmerken en behoeftes die karakteristiek zijn voor een Daddydom.

 • Haar grootste fan. De DaddyDom heeft meestal een groter geloof in zijn little dan de little zelf, en ziet haar niet alleen voor wie ze is als little, maar ook ziet hij degene die ze kan worden. Een Daddy veert op als zijn meisje de kamer binnenkomt. Hij is trots op haar en prijst haar niet alleen voor wat ze presteert, maar ook voor wat ze probeert, en bovenal prijst hij haar voor wie ze is. Hij accepteert alles van wie ze is, ook haar zwaktes. En hij kent al haar zwaktes want hij is ook haar ultieme vertrouweling.
 • Vertrouweling. Bij hem kan zij haar complete ziel blootleggen. Ze kan meerdere verschillende banden en soorten vrienden hebben in haar leven, maar Daddy zal altijd haar basis zijn, degene met wie ze kan praten over echt alles en ze kan erop vertrouwen dat wat ze Daddy vertelt, bij Daddy blijft, en nergens heengaat. Hij is degene voor wie ze zichzelf nooit zal inhouden. Hij is degene die er geen probleem mee heeft als ze hem om 3 uur s’nachts wakker maakt omdat ze hem wat moet vertellen.
 • Hij is haar beschermer tegen werkelijke en ingebeelde dreigingen gevaren en slechte mensen. Soms wil een little girl gewoon even wegkruipen in Daddies armen en glimlachen om zijn kleine opschepperijen, en soms moet een Daddy zijn beschermings instincten volgen. Wee degene die zijn little iets wil aandoen. 

 • Haar leraar en mentor, Hij laat haar nieuwe dingen zien die voortvloeien uit een bredere en grotere levenservaring. Daddy wil zijn little graag meenemen naar plaatsen waar ze nog nooit is geweest, hij wil haar laten eten wat ze nog nooit heeft geproefd, en dingen doen die ze nog nooit eerder gedaan heeft. Hij kan niet gelukkiger zijn dan wanneer hij in haar ogen kijkt en weet dat hij haar iets heeft gegeven wat ze nog nooit heeft gehad. Dit kan zich ook vertalen naar sexuele avontuurlijkheid voor sommige Daddydom/littlegirl koppels. Ook hier wil hij haar graag inwijden in allerlei nieuwe ervaringen. 

 • Hij wil haar gids zijn en adviseur. Als de little haar weg vindt in de wereld, will Daddy al haar vragen beantwoorden, haar angsten kalmeren, haar onzekerheden wegnemen en haar advies geven gebaseerd op zijn eigen jaren van ervaring.
 • Anker. Daddydom is een onverzettelijke, rotsvaste anker in de storm. het maakt niet uit wat er gebeurt in het leven van de little, ze weet dat ze Daddy zal vinden waar ze hem verwacht, en dat ze zich aan hem kan vasthouden, zelfs als ze volledig verblindt wordt door haar tranen. Daddy weet dat de storm wel zal overwaaien, en dat ze veilig zal zijn, maar ze heeft iets nodig dat een vaste plek biedt, een zekerheid.
 • Regelgever. Als de little zich slecht gedraagt, verwacht ze disciplinaire maatregelen of straffen voor de overtreding. Meeste Daddydoms vinden het wel eens moeilijk om dit vol te houden, vooral als hun affectie voor de little groter wordt. Ze zouden niets liever doen dan hun little verwennen, maar ze realiseren zich dat dit de weg is naar de grootste problemen. Op het moment dat de little begint te denken dat ze Daddy kan manipuleren, is ze haar Dominant kwijt, haar anker verloren. Een litle heeft de stabiliteit en bescherming nodig van een man die dominanter is dan zijzelf. Om dit duidelijk te maken naar haar, moeten Daddies soms buitensporig streng en strikt zijn, vaak erger dan in gewone relaties. De kunst van het disciplineren van de little kan ook gebruikt worden als deel van sadomasochistische activiteiten.

Als toevoeging op deze haast verplichte karakteristieken voegen sommige koppels ook nog hun eigen mix van sadisme en masochisme toe, en kunnen gebruik maken van het concept van de wolf en het lammetje, om duidelijk te maken dat Daddy tegelijkertijd zijn little beschermt van elk gevaar in de wereld, maar tevens dat hij haar wil domineren en sexueel verslinden. Als hij een sadist is, zal hij bijvoorbeeld de tranen willen maken die hij later zo graag wegkust. Dit klinkt tegelijkertijd heel erg lief maar ook beangstigend, vooral als je niet gewend bent aan de wereld van het sadomasochisme waarin deze personen zich bewegen, maar voor een Daddydom/littlegirl koppel die zich thuis voelen in de wereld van de BDSM is dit het meest perfecte scenario dat ze zich kunnen voorstellen.

Daddies komen in vele soorten, net zoals hun littles. Sommige daddies hebben polyamoreuze littles die meerdere mannelijke en of vrouwelijke geliefden, en Daddy is dan degene buiten de poly-relatie die niet oordeelt. Het kan zijn dat een Daddy en zijn little totaal geen sexuele relatie hebben. Aangezien het strikt gesproken een D/s relatie is, is een seksuele component meer regel dan uitzondering, maar zoals te zien is in de bovenstaande opsomming is sex niet de drijvende component in de relatie. Een Daddy kan meerdere littles hebben, kan getrouwd zijn en een little hebben, of welke andere combinatie dan ook, maar het is zeer zeldzaam dat een little meer dan 1 Daddy heeft.

Er wordt wel eens gezegd: “Een top is er voor een nacht, de Dominant ben je zolang als ze je submissive is, Meester ben je tot ze geen slaaf meer is, maar een Daddy ben je voor eeuwig”. Daddy moet soms zijn little girl weggeven aan een echtgenoot. Hij kan soms aan het einde komen van wat hij haar kan leren. Het kan gebeuren dat ze zelf zijn wijze raad en ervaring niet meer nodig heeft. Dit kan funest zijn voor een Daddy want als er niets meer te onderwijzen valt, geen vertrouweling meer nodig is, er zijn geen disciplinaire maatregelen meer nodig, wanneer een little haar Daddy niet meer nodig heeft, sterft hij een beetje van binnen. De behoefte die een Daddy voelt voor zijn little girl, is even sterk als de behoefte die zij voelt voor haar Daddy.

Een Daddy weet meestal wel van zichzelf dat hij een Daddy is. Men hoeft hem er niet van te overtuigen of hem te leren een Daddy te zijn. Het kan wel zijn dat men hem moet wijzen op zijn aangeboren Daddy karakteristieken. Het kan zijn dat dit gebeurt op passionele momenten, als ze hem voor het eerst Daddy noemt en het licht gaat aan bij hem. Vergelijkbaar weet een little van zichzelf automatisch dat ze een Daddy nodig heeft zonder dat het haar geleerd hoeft te worden. Op het moment dat ze zichzelf identificeren als Daddy/little, is de aantrekking krachtiger dan menig andere vorm van van aantrekking, omdat het stamt uit diepgewortelde emoties die soms geen enkele ander uitlaatklep hebben.

Little gedragen zich in hun gewone leven niet hetzelfde als wanneer ze in hun “lifestyle leven” zijn. Ze brengen geen teddyberen mee naar hun werk. Het is vaak zo dat het hier gaat om vrouwen die assertief en succesvol zijn in de zakenwereld, maar een behoefte voelen aan die speciale plek om de verzorging en comfort te vinden die ze missen in hun carrières. Een Daddy is ook niet per definitie iemand die zich vaderlijk gedraagt in zijn normale (werk) leven. Voor sommigen kan het een rollenspel zijn, voor anderen is het een geheime manier van leven, en weer andere koppels verblijden zich met het onbeschaamd uiten van hun Daddy/little girl dynamiek in het openbaar. In alle gevallen vervult het een diep gevoeld verlangen voor beide partijen en is het een zeer krachtige dynamiek.

Terwijl sommige van deze karakteristieken heel makkelijk  zouden kunnen worden toegepast op iedere goede relatie, zijn er weer andere eigenschappen die totaal niet van toepassing kunnen zijn op de normale relaties die als “gezond” worden beschouwd door de onwetende wereld. Het is per slot van rekening een Dominant/submissive relatie en alles wat hier gezien is moet ook als zodanig worden bekeken.

En zoals veel van deze dingen ook toepasbaar zijn op elke goede D/s of M/s relatie, zijn er een aantal dingen die fundamenteel verschillen. Niet elke meester bijvoorbeeld zal zichzelf als vertrouwenspersoon zien van zijn slaaf. Leraar, gids en anker zijn niet perse eigenschappen die een Meester bij zichzelf zal zien.

Natuurlijk is dit bij lange na niet een volledige verhandeling over Daddy/little girl. We hebben hier niet de mogelijkheid behandeld dat ouder/kind ego posities (transactionele analyse) de voorkeur heeft bij communicatie. Ik heb het ook niet gehad over de “speel plek”die een Daddy kan creëren om haar zich echt haar eigen little persoonlijkheid te laten voelen, maar ook vele andere aspecten die het verschil maken tussen Dd/lg en respectievelijk D/s en M/s en vergelijkbare dynamieken. Ik hoop echter dat deze omschrijving nuttig zal zijn als een baseline uitleg over wat een Daddy beweegt.

©2017 Nico – bdsmenkink.nl
Bron: Dominant life

Delen:

3 reacties

 1. Master Sje

  Ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht, ik was en ben wie ik ben, een, eerst jongen, later man die zich al heel erg jong realiseerde dat hij gelukkig werd van vaste regels naar anderen toe waar men zich gewoon aan moest houden. Vastbinden was met spelen een van mijn favorieten, ondanks dat ik zelf als 4 jarige in een astma sanatorium op het bed werd vastgebonden omdat ik niet in mijn bed bleef liggen. Klappen krijgen met een stok/rietje/blote handen op je achterste was vrij normaal door die vreselijke nonnen. Vergeet het nooit meer pure diepe angst. Verder uiteraard niet begrijpen e.o. laat staan weten, dat ik me later het meest prettig voel in een D/s relatie. Of ik door die ervaringen een Dom ben geworden weet ik niet en ik denk het ook niet, het is mijn inziens gewoon een gevoel wat je hebt je hebt/ben het of niet …punt. Na bovenstaande met verbazing te hebben gelezen, het was alsof ik mezelf 1 op 1 terug lees, heb ik mijn jonge dame , zo noem ik mijn sub, dit ook laten lezen. Waarna ze vol overgave tegen me zij “dat ben jij Master, precies zo”.
  Complimenten met deze site, veel beginnende BDSM liefhebbers zullen tijdens hun, soms heel lastige , ontdekkingsreis hier veel heel veel informatie en ook steun uit kunnen halen. Waarom, we weten allemaal dat je sommige zaken , reacties niet helemaal begrijpt in een BDSM relatie, dan is het natuurlijk heel prettig om een site als deze achter de hand te hebben.

  Respect, wij zullen je blijven volgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven