Dom Drop

Dom Drop

Het is iets waar je niet veel over hoort, Dom Drop of Top Drop (nee niet dat rolletje) zoals het soms ook genoemd wordt. En nee het gaat niet om een sub die zijn/haar Dom dumpt. Het gaat niet om een Dom die uit bed valt. En ook niet om een Dom die van een ladder valt of naar beneden gaat.

Dom Drop lijkt in vele opzichten sterk op subdrop. In een sessie ervaart een Dom/me precies dezelfde stroom van endorfine, net als een sub, voeg daar ook adrenaline aan toe en je hebt een fijne cocktail. Nazorg van een sub is noodzakelijk daar kan je niet omheen. Ik ben dan ook groot in het verzorgen van de juiste nazorg. Zodra een sessie voorbij is, zeker wanneer de sub in subspace zit, moet je er voor ze zijn.

Laten we eerlijk zijn wat we doen brengt risico’s mee. We maken er vaak grapjes over en hebben een welverdiende lach, maar de mogelijkheid dat iemand gewond raakt, vooral een sub is reëel.

Tijdens een sessie zal een goede Dom zich de hele tijd bewust zijn van de risico’s, dat verdwijnt niet, dat veeg je niet onder het tapijt. Een misplaatste klap, een wankele hand met een zweep, een te strak touw wat de bloedstroom afknelt, de mogelijkheid is er altijd. Dat is gewoon een ander aspect van wat een Dom in zijn hoofd draagt, het gewicht wat hij meezeult.

Dom Drop kan zich op verschillende manieren manifesteren, afhankelijk van de persoon, de intensiteit van de sessie of sessies en kan zowel fysiek als emotioneel zijn.

Wanneer de stormloop van endorfine en adrenaline weg is, kan er een fysieke reactie zijn, net als bij een suikerrush. Een betere manier om er naar te kijken is als je zelfs een ongeluk hebt gehad, je zintuigen zijn verhoogd, je hebt te maken met de situatie, sommige mensen hebben in tijden als deze zelfs extreme kracht getoond.

Als de nood voorbij is, is de endorfine- en adrenaline kick verdwenen en stort je in. Je voelt elke spier in je lichaam, eventuele blessures die je niet eerder voelde, worden nu ook gevoeld. Het lijkt veel op de subdrop en dat is het in zekere zin ook. Dit kan gebeuren met een Dom/me na een sessie, het hoeft zich niet onmiddellijk te manifesteren. Het kan ook een dag langer na het spelen gebeuren.

Een ding is zeker wat helpt in dit geval, drinken. Het drinken van veel water zal je lichaam doorspoelen. Iemand met een medische achtergrond zal dat zeker beamen. Wanneer je een bepaalde oefening doet of een spieren een tijdje hard gebruikt, kun je melkzuur opbouwen wanneer de koolhydraten worden verbrand voor energie. Drinkwater of sportdrank kan helpen om dat uit je systeem te spoelen en je spierpijn te verlichten.

De emotionele kant van een Dom Drop is iets meer verraderlijk.

Dat raakt je en je zou heel goed het gevoel kunnen hebben van een diepe melancholie, twijfel aan jezelf, loomheid, lusteloosheid en je kunt zelfs schuldgevoel ervaren. Slaan, geselen en op zich iemand schade toebrengen druist in tegen de zogenaamde norm van de samenleving.Je weet dat je hebt geleerd dat dat niet hoort. Maar toch is het precies wat je leuk vind en waar je van geniet. Met toestemming natuurlijk?

Er is echter een dunne grens, terwijl BDSM geen misbruik is kan er toch een schuldgevoel binnensluipen.

Het is het belangrijkste wanneer je dat begint te voelen dat je het herkent voor wat het is Dom Drop.

Wanneer dit gebeurd zijn er een aantal dingen die je kunt gaan doen. Ten eerste is het te herkennen voor wat het is. Soms kan het nuttig zijn om wat “Ik tijd, me time” te nemen, ergens rustig en ontspannen zijn, naar muziek te luisteren, een boek te lezen. Doe iets wat je uitdaagt, houd je bezig met een hobby die je leuk vind.

Houd niet op Dom te zijn, laat je regels en protocollen niet verslappen. Het is net als op een paard rijden, als je valt, klim je er weer op. Hier hetzelfde, stop niet met Dom te zijn.

Doe dingen die je aan het lachen maken, bekijk een komedie of een film.

En wanneer je merkt dat je depressief wordt, wat kan gebeuren, communiceren! Praat met je sub over wat er gebeurt, ja je bent dominant en wordt verondersteld sterk te zijn, maar er komt een moment waarop het vertrouwen en communicatie aspect binnenkomt als het te erg wordt

Soms is het enige wat nodig is dat je onderdanige vertelt dat ze van je houd, dat ze genoten heeft van wat je tijdens de sessie hebt gedaan. Vertel dat dan ook aan je Dom, dat is vaak wat ze nodig hebben en ze een heel eind kan helpen uit te Dom Drop te komen of er zelfs in te raken. Ook een Dom heeft af en toe die zachte geruststelling nodig.

En net zoals we zorgen dat een sub genoeg eet en drinkt voor en na een sessie om te zorgen dat ze gehydrateerd zijn en voorzien van brandstof, datzelfde geldt ook voor een Dom. Een goede maaltijd voor een sessie, daarna veel water drinken, terwijl je er ook voor zorgt dat een sub drinkt tijdens haar nazorg, vergeet ook jezelf niet. Terwijl Dom Drop misschien niet elke keer gebeurd als je speelt, bewust zijn van wat er kan gebeuren en het nemen van de stappen om de impact er van te verminderen, kan een een goede start zijn  naar een veilige, leuke en gezonde kinky relatie.

 

©2017 Simone – bdsmenkink.nl
Bron: southern sir

Delen:

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven