Subdrop & Aftercare

Subdrop & Aftercare

Om me heen hoor ik regelmatig mensen die dealen met een subdrop. Sommige weten wat er gebeurt maar er zijn er ook genoeg die de signalen niet genoeg oppakken en zich dus niet realiseren dat ze in een subdrop zitten. Vandaar dit stukje over subdrop en aftercare met nuttige informatie.

 

Wat is een subdrop?

Subdrop is de emotionele en fysieke symptomen die gevoeld worden door een onderdanige die worden veroorzaakt door het uitputten van het lichaam en het vrijkomen van adrenaline, endorfine, hormonen en andere chemicaliën die een natuurlijke upper creëren tijdens een scene, die daarna automatisch voor een drop kunnen zorgen vergelijkbaar met de gevolgen van drugs. Het kan een sub een uitgeput, depressief, verdrietig en emotioneel verlaten gevoel geven. Dit kan gevoelens van schuld, schaamte, verlegenheid en andere negatieve gedachtes omvatten, maar je moet je beseffen dat dit gewoon het natuurlijke antwoord van jou lichaam is op een zeer intense ervaring. Het is niet jouw schuld. Je hebt niets verkeerd gedaan en je moet jezelf niet de schuld geven.

Subs zullen vaak op verschillende manieren subdrop ondervinden, sommige kunnen de effecten intenser voelen dan anderen en kunnen ook verschillen van tijdsperiodes, van een uur tot een paar weken, maar het is allemaal tijdelijk en zal uiteindelijk overgaan. Het is belangrijk dat je subdrop herkent, want zodra je het begrijpt dat je de effecten er van voelt kun je het aanpakken en gewoon weten waarom je dat gevoel voelt zal ook helpen. Vooral wat je emoties betreft en gevoelens. Probeer te communiceren, te communiceren en in contact te blijven met je Dom of anderen, die je kunnen helpen om je emoties en gevoelens te beheersen door je te ondersteunen en er over te praten.

Voor alle Doms, Dommes, Meesters en Meesteressen, dit is net zo belangrijk voor u, Als dat het voor uw sub is. Subdrop is erg echt en niet een mythe, dus nazorg en het helpen van uw sub die dealt met de effecten van een subdrop moet net zo belangrijk voor u zijn als wat u in een scène doen, want in wezen bent ook u verantwoordelijk voor uw sub die dealt met de effecten er van. Het verzorgen van uw sub is onderdeel van de verantwoordelijkheid van Dominante. Nazorg moet niet worden verwaarloosd en in contact blijven met Uw sub, waardoor ze geruststelling, validatie en ondersteuning krijgen in deze kwetsbare tijd kunnen helpen en zo hoeven ze het niet alleen te doorstaan. Hoewel sommige subs hun voorkeur geven aan hun zelf, Moet u in ieder geval aanbieden en vragen wat u kunt doen om te helpen, aangezien iedereen anders is en hun behoeften verschillen.

Als u nazorg verwaarloost en subdrop negeert, dan kunnen de effecten de voordelen en het plezier die uw sub tijdens een scene met u voelt overschrijden. Wat problemen kan veroorzaken voor uw D/s relatie en zelfs kan leiden tot beëindiging. Het is ook de moeite waar jullie erop te wijzen dat ook Dominante en Switchen ook een vorm van een ‘drop’ kunnen voelen na een scene. Hier over een andere keer meer.

 

Dus wat is nazorg / Aftercare?

Nazorg is de naam die gegeven is aan proces van er zijn voor je partner, zodat ze zich veilig kunnen voelen, hun emotionele evenwicht kunnen herstellen en ook kunnen herstellen van de effecten van een scene. Het is even belangrijk om te erkennen dat nazorg zowel voor Top en bottom, Dominant en onderdanig is. Als iemand te vroeg vertrekt, de nazorg stopt, kan hun partner zich verlaten voelen of een verlies wat ver staat van het plezier van de scene.

Aftercare kan praktische dingen bevatten, zoals ervoor zorgen dat een sub fysiek wordt verzorgd, letsel behandelt wordt, zorgen dat ze warm blijft, zodat ze kunnen rusten en dat ze genoeg te eten en te drinken hebbe. Nazorg zou ook moet voldoen aan de emotionele behoeften van een sub door hen geruststelling, validatie en ondersteuning te bieden. Dit kan onder meer door hun liefde te tonen, te knuffelen of zelfs zacht en liefdevol geslachtsverkeer te hebben. Evenals ze te vragen hoe ze zich voelen, over hun ervaringen van de scène te praten en hun eventuele vragen te beantwoorden. En zorg dat ze zich positief voelen, door bijvoorbeeld te zeggen hoe trots je op hen bent. Dit kan rustig zijn weg zo vervolgen in de dagen na de scene. Ook al bent u niet meer samen, houd contact om te controleren of hun herstel goed gaat.

Alhoewel bij subdrop, heeft iedereen een andere ervaring en behoefte aan nazorg. Sommige kunnen bijvoorbeeld alleen gelaten worden om dit op zichzelf te verwerken. En er is geen juiste of verkeerde manier, het gaat er gewoon om dat u doet wat nodig is om ze te helpen met het herstellen.

 

Enkele manieren om je lichaam te helpen herstellen en de effecten van subdrop tegen te gaan zijn onder meer

 • ACE, dit staat voor Aftercare, Contact met je dominant en Expressie van positieve versterking door de dominant.
 • Drink veel water of een sportdrank, waarmee u vloeistoffen, zouten en kalium in het lichaam kunt vervangen dat je tijdens een scène hebt verloren.
 • Eet voedsel om de voedingstoffen in je lichaam aan te vullen, terwijl je comfort voedsel en zoete drankjes nodig hebt, die niet alleen de suikers en de energie die je hebt verloren zal vervangen maar je ook een beetje comfort geven, die effecten zijn alleen maar tijdelijk en laten je naar meer verlangen wat niet ideaal is, Probeer in plaats daarvan volkorenbrood, vlees, kaas en groenten te eten. En probeer alle voedingsmiddelen die wit van kleur zijn te vermijden, hoewel melk ook erg behulpzaam is.
 • Neem wat vitamine, vooral de B-complex groep die foliumzuur, vitamine B6 en B12 bevat.
 • Wees actief en reageer ook op anderen, zelfs als je daar geen zin in hebt om te doen. Omdat een subdrop vaak zorgt voor schaamte, depressieve, geïsoleerde en verwarde gevoelens bij de sub. Wanneer je alleen bent worden deze gevoelens juist versterkt. Zelfs gewoon tijd doorbrengen met een huisdier kan helpen. Maar het belangrijkste blijft het contact met de dominant. Probeer met hen te praten over hoe je je voelt, zodat ze je kunnen helpen daarmee om te gaan.
 • Bewegen en sporten zal helpen bij het vrijlaten van meer endorfine, waardoor de effecten van subdrop worden verminderd. Wat mede is veroorzaakt door de release van endorfine tijdens een scene en de daarop volgende down.
 • probeer jezelf bezet te houden met een hobby of andere activiteit die je in staat stelt je hoofd te legen of je gevoelens uit te drukken.
 • Aroma therapie, warme baden, meditatie en het luisteren naar rustgevende muziek is ook behulpzaam.
 • Probeer jezelf warm te blijven houden
 • Behandel en zorg voor letsels die je tijden de scene hebt opgelopen. Zoals krassen, bijten, striemen en zere billen. Ik ben geen dokter en kan dan dus ook niet ieder scenario dekken maar vitamine E crème zal je huid sneller laten herstellen. Net zoals spiroflor cooling gel tegen kneuzingen en calendulan voor de blauwe plekken.
 • Rust en krijg veel slaap
 • Probeer jezelf voor een scene klaar te maken, door voldoende slaap te krijgen, genoeg te eten en te drinken, te blijven concentreren en jezelf voor te bereiden op de ervaring.  Wanneer je op deze manier een scene instapt helpt dat van te voren al tegen de effecten van een subdrop.

 

©2017 Simone – bdsmenkink.nl
Bron: dominantlife

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven