Rustig aan

Rustig aan

Laat de dingen in hun eigen tempo gebeuren.

Mensen besteden zo ontzettend veel tijd van hun leven met haasten. Er zijn deadlines te halen, werk moet gedaan worden, maaltijden gekookt, dingen die gedaan moeten worden, plaatsen om naartoe te gaan, mensen om te ontmoeten. De meeste mensen weten gewoon niet meer wat het is om te ontspannen en dingen gewoon te laten gebeuren. Het leven gaat zo snel dat je er draaierig van zou worden.Velen van ons zijn gewend geraakt aan directe beloning. We willen het en we willen het nu. Als we ervoor moeten werken raakt het zijn aantrekkingskracht kwijt. De huidige samenleving versterkt dat beeld. Je ziet rechtszaken om veel geld, plannen om snel rijk te worden, zorg dat ze jou nu wilt enzovoort. Nieuwer, beter, sneller. Het is er allemaal.

Er zijn er echter weinigen die zich realiseren dat directe beloning iets is dat binnen relaties niet werkt. Natuurlijk, ze weten wel dat je “moet werken aan een relatie” maar dat hoef je toch zeker niet zelf aan te werken? Daar heb je een partner voor. Als datgene wat je niet hebt niet leuk genoeg is, ach, er zijn genoeg vissen in de zee. Je partner was de gelukkige dat hij/zij je had voor zolang het duurde, je was het beste wat ze had kunnen overkomen.

Dit soort denken is rampzalig voor elke relatie, en zeker in geval van een D/s relatie. Communicatie moet hier een erg hoge prioriteit hebben. Vertrouwen, eerlijkheid en wederzijds respect zijn cruciaal om zo een relatie te laten werken. Is dit er niet, is er geen basis om verder te bouwen.

Respect is het allerbelangrijkst. Zonder respect is er geen kans op eerlijkheid en vertrouwen. Hoe kun je je openstellen voor iemand als je geen respect voor diegene hebt? Je kunt respect niet opeisen, en als je dat wel doet, betwijfel ik ten zeerste of dat effect zou hebben. Respect is iets dat je verdient. Je krijgt het door de manier waarop je anderen behandelt, hoe je met tegenslagen omgaat. Je krijgt het door wat je doet met je leven. Respect is niet iets wat je krijgt omdat je veel cijfers op je loonstrookje hebt, maar je krijgt het door medeleven, delen, onderwijzen en intelligentie. Maar het allerbelangrijkste is dat je eerst respect moet hebben voor jezelf en voor de ander.

Om te doen wat wij in de lifestyle doen, is er vertrouwen nodig, veel vertrouwen, Als dat er niet is, veranderd het al snel in mishandeling. Je partner vertrouwd jouw met z’n leven. Dat is niet iets dat je licht moet opnemen. Je partner moet jou kennen, moet weten hoe je in bepaalde situaties reageert, hoe zeer er op je gesteund kan worden. Ze moeten zich veilig voelen, en zeker. Ze moeten weten of het vertrouwen dat ze in je stellen terecht is. Dit gebeurt niet zomaar 1, 2, 3. Dit kost tijd.

Je moet eerlijk zijn tegen elkaar. Je moet elkaars sterke kanten kennen, de zwakke punten, een zeer belangrijk: de grenzen. Alleen dit al voorkomt onrealistische verwachtingspatronen. Duidelijk stellen wat je wilt in je relatie, je doelen delen, bekijk of je bij elkaar past (buiten de fysieke aantrekking die er mag zijn)
Er moet communicatie zijn. Twee kanten op. Geen van beide partners zou zich gedwongen moeten voelen om te zwijgen. Bespreek alles. Is ze meer gevoelig voor pijn op bepaalde momenten in de maand? Durft ze haar safeword niet te gebruiken omdat ze denkt dat ze dan zwak lijkt? Wat wil je allemaal binnen de lifestyle? Dit zijn allemaal dingen die je moet bespreken. Ga niet van tevoren alles doordenken, dan wordt het speechen. Communiceer met je hart, je verstand en je ziel. Spreek met je hart, en houdt een open blik voor de ander, en luister met je ziel. Als je de tijd neemt om te bedenken wat dat betekent, weet je hoe je effectief kunt communiceren.

Neem de tijd om een relatie op een natuurlijke manier te laten groeien. Overhaast het niet. Een relatie voorbij zijn huidige grenzen duwen is een zekere weg naar wrok en rancune, en als je dat door laat sudderen sloop je juist waar je zo hard voor hebt gewerkt.

© 2016 Nico – bdsmenkink.nl
Bron: Seekers

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven