7 Dingen om te onthouden wanneer je een Dominant leert kennen

7 Dingen om te onthouden wanneer je een Dominant leert kennen.

Steek jullie vingers eens op – Hoeveel van jullie denken dat er geen goede Dominanten zijn? Hoeveel van jullie denken dat de goede Dominanten jaren geleden al zijn opgepikt en je dus altijd wel alleen zal blijven? Hoeveel van jullie denken dat het vinden van de kinky partner van je dromen bijna onmogelijk is?

Ja ik weet het. Met alle gekke, fake-doms die er zijn of de mensen die te mooi lijken om waar te zijn en vervolgens verdwijnen (te ghosten) is het gemakkelijk om ontmoedigd te raken. Hopelijk heb je een zelfcontrole uitgevoerd om er zeker van te zijn dat je ze niet afschrikt. Dan is het nu misschien tijd om na te denken over hoe je een Dominant benaderd om er zeker van te zijn dat je een goede kiest of er een vindt die het werk en de moeite waard is om een succesvolle D/s relatie te hebben.

Eerst een realiteitscheck.

Ik kan je niet een stap-voor-stap checklist geven van wat te zeggen, wat te dragen en wat te doen om voor je zelfs de grootste Dominant te vinden die ooit geleefd heeft, OOIT. We zijn allemaal unieke individuen en iedereen is op zoek naar iets anders. Ik ga je dus niet zeggen dat je je op een bepaalde manier moet kleden, op een bepaalde manier moet spreken of iets heel speciaal moet doen.

Tenzij je op zoek bent naar een speelpartner – die zijn eigen set van beste werkwijze heeft – moet je de zoektocht naar een nieuwe Dominant benaderen zoals elke relatie, vanille of kinky. Jij bent ten eerste mens, kink komt op de tweede plaats (en voor sommige is kink de derde, vierde of zelfs  tiende van de lijst)

Maar als je denkt dat alles wat je doet het vinden van fakers en posers is of dat elke D/s relatie gedoemd is te mislukken, zijn er een paar dingen die je kunnen helpen een goede, fatsoenlijke Dominant – partner te vinden.

Maak kennis met elkaar op een vanille manier

Schokkend, is het niet? Voor sommige mensen is het een must om hun kinky verlangens vanaf het eerste moment te verkondigen. Voor andere is het iets wat ze pas later toegeven. Dat is allemaal prima. Ongeacht of de potentiële Dominant weet dat je een kinky onderdanige bent die op zoek is naar de freaky dingen om te doen, leer ze kennen zoals je ook bij en ander zou doen.

Tenzij je het type bent die in iedere situatie naar iemands seksuele, harde limieten vraagt, zou je waarschijnlijk niet die vraag moeten willen stellen, zelfs al ben je Dominant. Zoek eerst uit wie ze zijn als persoon. D/s – voor vele van ons – is een langdurige relatie en een machts uitwisseling. Dus who cares hoe kinky iemand is als je hen eerst niet als mens wilt?

Vragen stellen

Meer dan alleen de vragen te stellen om iemand te leren kennen, voordat je klaar bent om om kink en D/s te bespreken, stellen je duizend en 1 vraag al zijn het er niet meer. De goede Dominanten van de wereld raken daar echt niet door afgeschrikt. Echt niet, ze verwelkomen dat juist omdat het laat zien dat je bereid bent te communiceren, dat je nieuwsgierig bent en dat je er zoveel mogelijk over wilt leren.

Dominanten zijn geen almachtige wezens in je leven totdat je ze zo maakt (en totdat ze het eens zijn dat jij dat bent.) Je zou net zo goed hun limieten, hun fetisjen, hun sympathieën, antipathieën en angsten moeten weten net zo goed als ze dat van jou willen weten. En nee je loopt niet te ver vooruit door al deze vragen te stellen. En geloof ook niet dat je stil moeten zitten om de Dominant zijn beslissingen te laten nemen. Een goede Dominant wil dat niet doen, tenminste niet voor dat je in een goed onderhandelde en stabiele relatie zit.

Wees niet bang om nee te zeggen

Deze persoon in niet je Dominant – tot nu toe. Je mag nee zeggen. Je mag ze vertellen dat je je ongemakkelijk voelt, Je mag ze vertellen dat je niet hun onderdanige bent, en je hoeft niet te doen wat ze je vertellen.

Laat ik er wel een tip aan toevoegen. Als dit iemand is die je misschien als Dominant wilt, stel ik wel voor om respectvol te zijn (tenzij diegene een totale klootzak is). Totdat je weet dat ze het leuk vinden om een onderdanige te temmen of een brat aan te pakken – en dat doen niet alle Dominanten – is beleefd zijn altijd een goed idee. Je kunt nog steeds standvastig zijn en je punt over iets maken terwijl je beleefd blijft.

Verwacht met respect te worden behandeld

Dit gaat samen met datgene wat sommige fakers doen. Door te eisen dat je ze Meester noemt en buigt voor hun wensen – en dat doen ze meestal al via een directe boodschap op sociale media. Het is een beetje eng hoe vaak dat gebeurt, en hoe snel zo op het moment dat je nee zegt, in freaks veranderen. Ze zullen je ook als onbelangrijk behandelen als je ja zegt trouwens.

Je hebt het volste recht respect te eisen. In de online wereld is het eenvoudiger. Je kunt mensen links en recht blokkeren en verwijderen. Wanneer je iemand persoonlijk ontmoet is dat niet altijd gemakkelijk. Laat zien dat je een ruggengraat hebt en dat je je niet laat pushen of pesten. De goede Dominanten testen je misschien en zullen je ervoor respecteren. De fakers en de posers zullen met scheldnamen gaan rondstrooien en sluipen daarna terug in hun slijmerige grot. Elke fatsoenlijke Dominant die ik ooit heb ontmoet, behandelt alle mensen vanaf het eerste moment met respect, totdat ze een reden krijgen om dat niet te doen.

Laat weten als je je ongemakkelijk voelt.

Misschien ben je al ver genoeg dat je onderhandelt over een potentiële relatie. Verdorie, misschien kijk je zelfs als naar een lijst met mogelijke kink en fetisjen om er achter te komen waar je grenzen liggen en hoe compatibel je beide bent. Als iets niet goed voelt, is het oke (en eigenlijk is het een vereiste) dat je dat dan ook laat weten.

Want stel dat de persoon het idee van een messenspel echt leuk vindt en het idee er bij jou voor zorgt dat je moet kotsen, betekent niet dat je er mee moet instemmen.Zeer zelden houden mensen van precies dezelfde dingen. Als de relatie goed is tussen jullie, hoef je het misschien niet helemaal eens te zijn als het gaat over kink en fetisjen. maar wanneer je grenzen worden overschreden en je nog geen relaties hebt, heb je de verantwoordelijkheid om iets te zeggen. Wanneer je een relatie hebt, heb je trouwens ook nog steeds het volste recht er iets van te zeggen.

Verwacht niet dat een Dominant je gedachten leest.

Dit gaat samen met de laatste. Ja veel Dominanten zijn erg oplettend en kunnen zelfs lijken te lezen wat jij denkt. Ze luisteren en kijken en reageren vervolgens om je gesproken en onuitgesproken signalen. Het is griezelig…Ik weet het. Maar ze zijn nog nooit gedachtelezer geweest. Behandel ze dus ook niet als zodanig.

Vertel het hen wanneer je je ongemakkelijk voelt. Vertel het hen wanneer je bang bent. Vertel het hen wanneer je in paniek raakt omdat je geest je verteld dat het verkeerd is, dat je familie zou denken dat je een freak bent, dat je niet onderdanig wilt zijn. Er is geen enkele manier voor een Dominant om je te helpen als je het ze niet vertelt.

Luister naar je instinct

We krijgen allemaal vibes of buikgevoel op dingen, vooral mensen. Vaak verwerpen we die kleine knagende stem die ons verteld dat er iets niet klopt. Of dat het te mooi lijkt om waar te zijn. We proberen vaak dat stemmetje te negeren die zegt dat iets niet klopt. Negeer dat gevoel niet – goed of slecht.

Of je nu net iemand hebt ontmoet of in de beginfase zit van je D/s relatie, wanneer iets niet goed voelt, let dan op. Als je jezelf (of andere zoals mijn inbox wel bevestigd) moet vragen of iets klopt, normaal of goed is, weet je waarschijnlijk al het antwoord. D/s is in eerste plaats een relatie. Als je het niet leuk vindt hoe je wordt behandeld of hoe de ander tegen je praat of naar je kijkt, is dat niet het teken van een goede, gezonde relatie. Ik adviseer altijd eerst communicatie – voor het geval het een probleem is van gemengde signalen en verwachtingen – maar daarna altijd met je gevoel.

Luister, ik zou willen dat ik je een checklist mee kon geven van wat te zeggen en te doen, of niet te zeggen en te doen, om je te helpen de perfect-voor-jou Dominant te vinden. De realiteit is dat dit in de eerste plaats een relatie is tussen twee mensen en dat ook op die manier moet worden behandeld. Ja uiteindelijk zul je praten over dingen die je je niet zou kunnen voorstellen in voorgaande relaties ( en niet alles zal seksueel zijn) en ja, dit kan de meest bevredigende relatie van je leven zijn – met de juiste persoon. Maar laat je verlangen om onderdanig te zijn je oordeel niet vertroebelen. Vind de beste match voor jou als persoon en beslis vervolgens of ze de juiste Dominant zijn voor je onderdanige ik.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven