Wat is een little? En hoe weet ik of ik een little ben?

Wat is een little? En hoe weet ik of ik een little ben?

Een little,…Is een heel speciale gemoedstoestand, waarin men zich nodig en beschermd wil voelen. Een little is iemand die zijn/haar innerlijke kind omarmt, of het nu dagelijks is of tijdens rollenspellen. Een little heeft drie niveaus: little, middle en big. Maar hoe dan ook, alle littles zijn anders, maar ze willen allemaal beschermd en geliefd zijn.

Een little is iemand die zich graag klein voelt en beschermd wordt door zijn/haar Dominant / Verzorger. Als little kunnen ze  wel of niet bezig zijn met spelletjes die bij die little leeftijd horen, ze kunnen wel of niet bezig zijn met seks. Ze kunnen meisjes, jongens of niet-binair zijn. Ze kunnen fysiek twintig jaar of tachtig zijn. Maar ze kunnen zich dus ook vijf of bijvoorbeeld 15 voelen.Ze kunnen tops of bottoms zijn, Dominant, submissive en/of switches. Een little is iemand die claimt en zich identificeert met het label. Het is niet aan ons om te beslissen wie een little is en wie niet. Als het niet onze relatie is, hebben we niets te zeggen over hun dynamiek of over hoe ze zich identificeren.

Littles zijn erg complex omdat ze zowel sexy volwassen als ook schattige inner littles zijn. Ze kunnen heel goed een bedrijf runnen, maar kunnen ook s nachts met een teddybeer slapen voor hun gemoedsrust. Ze houden van ‘little’ gedrag, zoals spelletjes, puzzels, inkleuren, knutselen, cartoons kijken en uitgaan voor ijs bijvoorbeeld. Littles houden echter ook van volwassen interesses zoals sexy lingerie, avondjes uit met vrienden, winkelen en nog veel meer.

Littles voelen zich het veiligste in de armen van DaddyDom/MommyDom/Caregiver en om hen heen voelen ze zich vrij om zichzelf te zijn, een mixje van volwassen en little, ze zijn dan vrij om hun little interesse  na te streven. Soms zijn ze behoeftig en zeurderig, ze hebben misschien irrationele angsten. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk pruilen en mokken, maar ze zullen ook oplichten met een onschuldig kinderlijk enthousiasme voor de dingen die ze leuk vinden, en natuurlijk ook voor hun Daddy, Mommy of caregiver.

Om jullie een beetje het verschil van little, middle en big te laten zien, Hier onder de leeftijden die daar ongeveer bij horen.

 • Little – 0 tot 8 jaar
 • Middle – 9 tot 15 jaar
 • Big – 16 tot 18 jaar

Zo kun je je ook een beetje indenken dat bij ieder niveau van little zijn ook iets andere bezigheden horen.

Littles zijn onderdanig van nature, op zoek naar leiding, overheersing en koesterende liefde van een DaddyDom/MommyDom/Caregiver die hen zal begeleide, beschermen en troosten wanneer de wereld teveel wordt om te verwerken. Littles respecteren hun DaddyDom/MommyDom/Caregiver en onderwerpen zich daar volledig aan en ze ook volledig vertrouwen om hen veilig te houden en altijd van hen te houden.

Een little zijn is:

 • Wie je bent
 • Kwetsbaar zijn
 • Geliefd zijn
 • Geleid worden
 • Gevoed worden
 • Een innerlijke little hebben
 • Iemand nodig hebben
 • Geduldig zijn
 • Jezelf kunnen accepteren
 • Kunnen accepteren dat je eigendom bent
 • Eng
 • Belonen
 • Aanvaarden van leiding
 • Aanvaarden van straffen
 • Net zo goed voor iemand zorgen als dat die voor jou doet.
 • Kracht
 • FUN
 • Iemand je zwakte laten zien
 • Hard werken
 • Alles voor de ander zijn omdat de ander dat voor jou is.
 • Op iemand vertrouwen
 • Er zijn voor iemand
 • Inzet
 • Openstaan voor nieuwe dingen
 • Openstaan voor verandering
 • Afhankelijk zijn van iemand
 • Weten hoe je moet lachen (zelfs tegen jezelf
 • Iemand “binnen in je hart” toestaan
 • Vertrouwen dat iemand je beste belangen in het hart heeft

Little zijn is niet:

 • Worden gedwongen
 • De leiding hebben
 • Een sugar daddy hebben
 • Alles over seks
 • Verwend worden
 • Nutteloos zijn
 • Verzorgd worden, maar niets teruggeven
 • Alles over jou
 • Een spel
 • Zwak zijn
 • Daddy problemen hebben
  (hoewel er little zijn die dat wel
  doen, en dat is oke)
 • Overmatig behoeftig zijn
 • Zelfstandig zijn
 • Een gratis ritje
 • Age play (hoewel VELE little en Daddys, Mommy’s, Caregivers er in zitten, We zijn!!)
 • Iemands seksspeeltje zijn (het is oke om het seksspeeltje van Daddy te zijn.
 • Wat ik bedoel is niet zomaar een seksspeeltje voor iedereen)
 • Onvolwassen zijn
 • Een fase waar je uitgroeit
 • Gebruikt worden
 • Walgelijk

Het is triest dat mensen DD/lg proberen te koppelen aan pedofilie. DD/lg is tussen twee instemmende volwassenen (sleutelwoord: “volwassenen”) Er is niets mis met een volwassen man/vrouw die zich aangetrokken voelt tot een volwassen vrouw/man die zich identificeert als een little, en bijvoorbeeld een tutu rond het huis draagt met theekransjes en knuffels.

Vertrouw op je gevoel. Als je het gevoel hebt dat je een little bent, dan ben je dat waarschijnlijk ook. Niemand kan iets anders zeggen. DD/lg gaat over wat je er van maakt. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie van de dynamiek. Heb plezier, experimenteer met dingen. Hoe weet je nou wat of wie je bent als je het nooit probeert. Doe onderzoek, Houd open gesprekken met je partner zonder vooroordelen. kijk eens rond en zie of je van verschillende kinks houd. Ik geloof oprecht wanneer jouw ‘ding’ langs komt dat je het zal weten. En niet alleen dat, je wilt dan ook niet meer zonder.

Laat rustig eens weten wat je zelf denkt over dit onderwerp in de reacties.

© 2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

5 reacties

 1. Peter Estevenaert

  Wauw , prachtig
  Heb het al verschillende keren opnieuw gelezen en vind het echt geweldig .
  Doet deugd om er eindelijk meer over te lezen .
  Is trouwens ook goed geschreven trouwens .
  Een paar dingen die toch wel wa afschrikken maar los daarvan .
  Fantastisch

 2. Es

  Een heel verhelderend artikel dat ik zeker ook aan een heel bijzonder iemand ga laten lezen voelt echt bijzonder om samen de weg naar een CG/l relatie te bewandelen.
  Wat ik me wel afvraag is of je ook een little kunt zijn zonder daadwerkelijk ageplay of leeftijdsregressie…
  En of jullie nog (online) leestips hebben over MD/lb dynamiek
  Dank voor jullie website

  • Simone - bdsmenkink

   Hoi Es,

   Dank voor je reactie. Een little kan je zeker ook zijn zonder ageplay. Dat ben ik namelijk zelf ook. Het overkomt me op momenten dat ik me veilig voel, Dat kleine meisje zit gewoon in mezelf. Een hele fijne reis samen.

   Leestips heb ik niet echt voor je het staat allemaal erg verspreid over het internet. Wel zal ook ik steeds weer dingetjes blijven toevoegen hier aan de website bij het topic DD/lg

   Simone – bdsmenkink.nl

 3. inky

  wat een ontdekking deze site.
  zoveel duidelijkheid voor een “beginnende” Little zoals ik.
  sinds een half jaar een relatie met man die ook Daddy is. alles lijkt te kloppen en er gaat een wereld voor me open door deze relatie en nu ook zeker door deze site. eindelijk duidelijke info in het nederlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven