Actieve onderdanigheid betekent altijd jezelf verbeteren

Actieve onderdanigheid betekent altijd jezelf verbeteren

It is the people who can do nothing who can find nothing to do, and the secret of happiness in this world is not only to be useful, but to be forever elevating one’s usefulness – Sandra Orne Jewett

Door te lezen wat ik elke dag te zeggen heb, kan je enkele conclusies trekken; één daarvan is dat ik wil dat je groeit en verandering in jezelf teweegbrengt om je onderdanigheid precies te maken wat het zou moeten zijn om gelukkig te zijn. Effectief zijn in je onderdanigheid zou je gelukkig moeten maken in je leven. Ik zie al te vaak dat beginners en ervaren onderdanige spartelen en zich afvragen hoe ze hun dominant blij kunnen maken zonder na te denken over hoe ze zichzelf gelukkig kunnen maken.

Het is een verschil tussen passieve en actieve onderdanigheid in de meeste gevallen. Actieve onderdanigheid is wat we allemaal moeten proberen te bereiken, maar wat is passieve onderdanigheid en hoe kan ik dat herkennen?

 

Passieve onderdanigheid

Een passieve onderdanige maakt geen eigen veranderingen of neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn eigen doel in het leven. Vaak zullen ze wachten totdat hun Dominant al hun paden en leerwegen heeft bepaald. Deze onderdanige proberen zelfs geen kleine stapjes te zetten om zelf verandering aan te brengen aan wat ze gewend zijn of niet doen zonder dat hun Dominant hen vraagt of beveelt. Ze bevinden zich in een constant vasthoudend patroon.

Regelmatig zal een passieve onderdanige zeggen dat ze niet kunnen vertellen wat ze een Dominant te bieden hebben en dat ze problemen hebben om een lijst te maken van hun vaardigheden, talenten en nuttige eigenschappen waardoor een Dominant hen zou willen als sub. Raak niet verward met het gewoon niet weten wat je te bieden hebt. Maar deze subs voelen en denken dat ze echt niets te bieden hebben buiten datgene wat hun Dominant hen dirigeert om te doen en te leren om de D/s dynamiek effectief te maken.

Ook zegt een passieve sub vaak dat ze “op welke manier dan ook de Dominante verlangens zullen dienen”, en toch niet alle details kan vermelden wat ze kunnen doen of manieren waarop ze graag zouden willen dienen. Het zijn geen onderdanige subs, maar ploeterende subs, erg onduidelijk met wat ze in het leven nodig hebben om echt gelukkig te zijn. Ze weten alleen dat een Dominant ze daar op de een of andere manier kan krijgen.

 

Actieve onderdanigheid

Een actieve onderdanige gaat ergens heen en heeft plannen, dromen en doelen voor zichzelf. Ze nemen actief deel aan hun relaties.  We moeten allemaal hopen actieve onderdanige te zijn in onze relaties.

Actieve subs streven er naar te blijven leren, groeien en positieve partners te zijn in hun dynamiek. Ze nemen vaak het initiatief om iets te leren over iets waarin hun Dominant interesse heeft getoond. Investeren in een interesse, in vooruitgang, en meer en meer leren over onderdanigheid is een belangrijk doel voor actieve subs.

Vaak zijn actieve subs leiders in hun lokale gemeenschap en worden ze gezien als mentors en leraren omdat ze een positieve en energieke kijk op het leven hebben, kunnen delen wat ze hebben geleerd en ook interesse tonen in voortdurende groei in het leven. Vraag een actieve sub waar ze zichzelf zien in een jaar, 5 of meer en zij kunnen je vertellen wat ze hopen te leren, waar ze willen zijn in het leven en hoe ze van plan zijn daar te komen. Ze zijn georganiseerd en klaar voor wat het leven hen zal brengen, en ook bezig zijn om daar te komen. Ze willen helpen hun leven zo goed mogelijk te maken en hun Dominant daarvoor op hun beurt weer plezier voor terug te geven.

Dit initiatief en deze drive is wat een actieve sub scheidt van een passieve.

 

Hoe je een actieve sub kunt zijn

Het begint allemaal met de wens om jezelf te verbeteren. Als je eenmaal beseft dat niemand anders, dan jezelf, je kan helpen te krijgen wat je het meeste uit het leven nodig hebt, zelfs als de leiding van een Dominant je niet verandert, zal je reiken naar tools die nodig zijn om geluk te bereiken. Ga zitten en maak een lijstje van alle avonturen die je zou willen ondernemen. Wil je iets leren, een diploma behalen of lessen volgen? Misschien heb je een beter kijk op het leven nodig en ben je op zoek naar therapie of coaching. Actief worden in de gemeenschap kan je ook helpen bij je begrip van een actieve onderdanige. Dien omdat je jezelf wilt verbeteren, niet omdat je andere moet verbeteren om gelukkig te zijn.

Het volgen van lessen en cursussen of lezen en onderzoeken is één ding. Maar wanneer de cursus voorbij is en je geleerd hebt wat je wilt, dan moet het daarna ook nog in de praktijk worden gebracht. Dat is waar een passieve sub de bal laat vallen. maak in plaats daarvan plannen, stel doelen en wordt persoonlijk verantwoordelijk. Breng mensen in je leven die geïnteresseerd zijn in wat je doet, laat ze je helpen om bij je taak te blijven. Voel je goed met wat je doet om verandering in je leven te bewerkstelligen en wees blij met elke vooruitgang, groot en klein.

Want wat heeft het voor zin als je niet elke dag je best doet, niet elke probeert een beter mens te zijn. Niet dat ik soms niet faal, zelfgenoegzaam wordt of stagneer…iedereen gaat door die mindere periodes. Maar ik probeer elke dag nieuwe dingen te leren, mijn geest te verrijken, mijn lichaam en geest te versterken. Als een stuk klei op een pottenbakkerswiel moet je het op sommige dagen vormen en strekken en op de andere dagen gewoon de onvolkomenheden bewonderen.

© 2017 Simone – bdsmenkink.nl
Bron: LunaKM

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven