De 7 verantwoordelijkheden van een Dominant

De 7 verantwoordelijkheden van een Dominant

Het Dominant zijn kan beginnen als een leuk, kinky spel – maar als je betrokken en verstrikt raakt – neem je in de meeste D/s dynamieken bepaalde verantwoordelijkheden op, samen met de rol.

Gebaseerd op ervaring, reflecties en antwoorden op een enquête zijn dit de 7 verantwoordelijkheden van een Dominant.

 

 1. Respect – Er moet respect zijn voor de onderdanige – respect voor hun verlangens en wensen; respect voor hun verzorging en groei; respect voor hun toestemming (consent); respect voor hun lichaam en veiligheid.

  Dominantie zonder respect wordt gevaarlijk.


 2. Bescherm – Het nemen van een onderdanige is een serieuze onderneming, en de Dominant wordt verantwoordelijk voor hun bescherming en veiligheid. Ze moeten beschermd worden tegen anderen en zelfs tegen bepaalde delen van zichzelf.

  Dominantie zonder bescherming is machteloos.


 3. Richting – De Dominant moet bevelen, instrueren en begeleiden op onzekere voorwaarden. Richtingen moeten duidelijk, beknopt, realistisch en specifiek zijn. Dit is de primaire actieve rol van de Dominant, om de onderdanige richting en leiding te geven.

  Dominantie zonder richting is ontoereikend.


 4. Inspireer – Het is niet genoeg voor een Dominant om eenvoudigweg richting te geven; ze moeten de onderdanige inspireren om de richting te gehoorzamen. In verschillende dynamieken zal dit verschillende vormen aannemen – subs kunnen geinspireerd worden door angst, pijn, aanwezigheid, liefde, ervaring of een aantal andere factoren en kwaliteiten.

  Dominantie zonder inspiratie is gekunsteld.


 5. Corrigeer – Zodra de richting is gegeven, moet de Dominant de gebreken en tekortkomingen die zijn waargenomen in de gehoorzaamheid van de onderdanige volgen en corrigeren – met elke discipline die nodig is om de correcties af te dwingen.

  Dominantie zonder correctie is onproductief of, nog erger nog, contraproductief.


 6. Koester – Er moet richting en correctie worden gegeven om te groeien en een betere onderdanige te worden, niet alleen omwille van het welzijn. Een Dominant moet een onderdanige uitdagen, zijn grenzen verleggen en zijn potentieel aanmoedigen.

  Dominantie zonder koestering wordt afstandelijk.


 7. Leer – De Dominant moet leren van ervaringen, successen en fouten, feedback van de onderdanige en onderzoek. Ze moeten altijd actief blijven leren en proberen hun kennis uit te breiden om beter te kunnen domineren en te regisseren.

  Dominantie zonder te leren is onverantwoordelijk.

©2018 – Simone – www.bdsmenkink.nl

Delen:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven