BDSM zonder seks, wat is niet seksueel spelen?

BDSM zonder seks

Voor sommige klinkt dit misschien vreemd maar niet voor iedereen behoort seks tot het BDSM spel. Vele hebben namelijk geen intuïtieve verbinding tussen BDSM en seks. Het plezier wat ze verkrijgen uit BDSM gaat simpelweg over spelen met de fysieke sensaties en de emotionele toestanden die BDSM inhouden.

Het kan iedere vorm van impact play zijn. De hitte van druipende was, of de kou van het ijsblokje. Of een krakerig, krassend, zacht sensatie spel. De grofheid van het henneptouw. Het kan zijn dat je bang, veilig , gevangen, vrij, in controle, kwetsbaar, krachtig of getroost voelt. Of de gedeelde ervaring met een vriend of partner, door samen een mooie speel sessie te creëren.Of omdat je het canvas bent voor een ander zijn/haar creativiteit.

Voor velen gaat het niet om opgewonden te worden of om  seksueel genot. Het doet er niet toe of ze seksueel (romantisch of sensueel) aangetrokken zijn tot de ander. Ze doen aan BDSM omdat ze iets willen voelen, met het hele lichaam, geest en ziel. En als een manier om contact te maken met een vriend of geliefde.

Het is moeilijk om precies te beschrijven wat niet seksuele BDSM is. Iedereen voel of denkt daar anders overwaar precies de grens ligt tussen het  seksuele en niet-seksuele .

 

Wat is niet-seksueel?

Als iemand tegen je zei dat ze alleen niet-seksueel spel wilden hebben, hoe zou jij dit dat interpreteren? Betekent het dat er geen geslachtsgemeenschap is, maar oraal is het goed? Betekent dit dat geen van beide partners een orgasme heeft? Betekent dit dat de Dominant de sub kan aanraken met toys maar niet met zijn/haar handen? welke delen van je lichaam mogen worden aangeraakt? Zijn dat alleen je geslachtsdelen? Of toch ook je borsten, tepels of mond? Wat is verboden terrein? Moet er kleding gedragen worden? Of voel je je wel comfortabel bij volledige naaktheid? Dit zijn moeilijke gesprekken maar het is beter dan miscommunicaties die een speelsessie of zelfs een relaties verpesten.

 

BDSM is seksueel…….of toch niet?

Sommige mensen kunnen geen BDSM hebben zonder seks en daar is helemaal niets mis mee.  Maar als je ooit op een openbaar speelfeest bent geweest, is het waarschijnlijk dat je niet veel seks zult zien – als je er al bent – afhankelijk van waar je bent. Maar toch is daar BDSM-spel.

 

Dus wat is niet-seksueel spel?

Bij niet seksueel spel is onderhandeld of besproken tussen beide partners dat het spel geen delen van het lichaam of speelstijlen omvat die als seksueel kunnen worden geïnterpreteerd. Dat betekent dat wanneer jij vind dat als je geslachtsdelen aangeraakt worden met een toy of hand dat dat seksueel is, dat dat van tafel is. Als je zoenen als seksueel beschouwt, dan is ook dat niet toegestaan. Soms betekent dat zelfs dat geslachtsdelen bedekt blijven tijdens het spelen. Het is echt hoe de mensen die het spelen seks definiëren.

Zo helder als water?  Ja, het is een grijs gebied. Dit komt omdat wat een persoon beschouwt als geslachtsdaad of seksueel gedrag, anders is dan de persoon die naast hem staat. Ik moedig je aan na te denken over wat jij als seksuele activiteit of gedrag beschouwt en, als je nonchalant speelt, te beslissen of ze deel van je spel uitmaken of niet.En vertel het de persoon tijdens de onderhandelingen. Dat is de enigste manier om beide op dezelfde voet te staan. Laat ook weten of toys en andere gereedschappen welkom zijn in dat gebied. Dus bijvoorbeeld genitale flogging is oke, maar geen hand tot genitaal contact. Je moet echt zo specifiek zijn.

 

Ten slotte, aan het orgasme front… het is soms moeilijk als sub om af te zien van het hebben van een orgasme als je een orgasme kunt krijgen zonder genitale stimulatie. Dus onthouden van een orgasme kan een heikel punt zijn, zelfs als genitaal contact tijdens het spelen niet is toegestaan.

Voor vele is BDSM intens seksueel en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Het betekent alleen dat als iemand niet van BDSM zonder seks houd, ze niet compatibel zijn met degene die liever BDSM zonder seks bedrijven.

©2018 Simone – www.bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven