Wat is abrasion play

Wat is abrasion play

Abrasion play is een vorm van edge play. Letterlijk gezegd is het: het schuren en schrapen van je huid.

 

Je gebruikt iets ruws om de huid te ‘stimuleren’ om het gevoeliger te maken. Als je bedenkt dat de huid het grootste orgaan is van je lichaam, en je tijdens een BDSM-sessie, maar een heel klein deel gebruikt voor je pijn /  plezier spel – dan is het redelijk om te zeggen dat het een gemiste kans is.

 

Wat gebruik je tijdens abrasion?

Het is niet zo gemeen als het klinkt hoor. Wrijf, scrub of krab met je materiaal over de huid van je sub, totdat het gevoelig, rauw of pijnlijk wordt. Dit kan het doel op zich zijn maar ook de voorloper van een impact play. Je kunt beginnen met iets onschuldigs als bijvoorbeeld een haarborstel, als je die keer op keer over de huid van de billen van je sub zou halen, dan wordt deze uiteindelijk heel erg gevoelig. En als je dan doorgaat, laat een hete ademhaling, een zacht veertje of een enkel licht spoor van een vingernagel je sub al opspringen alsof ze hard geslagen zou worden.

Begin bij het begin en werk rustig op naar iets meer. Van goedkoop weggooi materiaal zoals schuursponsjes, kartonnen nagelvijlen en schuurpapier, staalwol tot aan een grote variëteit van borstels, denk aan haarborstels, tandenborstel, nagelborstels, schrobborstels, bad borstels, scrubhandschoenen worden allemaal gebruikt bij het schuren, rood worden en de sensatie van het verhogen van het gevoel van de huid. Maar ook zijn er nog vele andere materialen te bedenken, denk daarbij bijvoorbeeld aan een munt, klauw nagels, gua sha materialen etc.  Terwijl alleen de masochisten naar de doe-het-zelf winkel gaan voor schuurpapier, schuursponsjes en staalwol, kan schuren met een lichte borstel echt voortreffelijk zijn. De opbouw van die sensatie is slechts een deel van het plezier.

Als je gebruik maakt van het hele lichaam en  een aantal van de meer serieuze materialen gebruikt, dan moet je sub er rekening mee houden dat je waarschijnlijks marks achterlaat op zijn/haar huid. Subs zijn meestal erg trots op hun marks en koesteren ze als een constante herinnering van jouw genegenheid –  maar als je naar een feestje gaat in een spaghetti topje – is dit waarschijnlijk niet het slimste omdat voordien te doen.

 

Abrasion play – sessie ideeën
  • Een licht en zachte stimulatie van de huid met een borstel alvorens je een wax play gaat doen of wat dacht je van de violet wand of het wartenberg wieltje.
  • Gebruik de fijne kant van een kartonnen nagelvijl op de billen voordat je ze daarna de liefdevolle aandacht geeft met een flogger

Maar hoe je het ook gaat spelen, zorg er altijd voor dat het met consent gebeurd, en zorg ook dat je een EHBO-kit bij de hand hebt, voor het geval dat. En ook heel belangrijk, zorg bij het begin van een abrasion play dat de Dominant heel erg goed schone handen heeft, was deze zorgvuldig met een desinfecterende zeep. Ook de huid van de sub waar abrasion play zal worden toegepast moet even schoongemaakt worden met bijvoorbeeld een desinfecterend alcohol doekje. Dit om infectiegevaar te verminderen mocht de huid toch opengaan.

 

Alhoewel abrasion play een lichte vorm van edge play is en de huid vrijwel altijd gesloten blijft, het heeft ook zijn risico’s. Dus wanneer de huid open gaat maakt dit dan goed schoon en desinfecteer het. Je wilt er geen ontstekingen aan overhouden. En weet ook wanneer je doorgaat totdat er diepere wonden ontstaan dat er ook blijvende littekens kunnen komen.

Onthoudt dat abrasion play een risico op bloeden kan geven. Hou dat dus in de gaten en draag eventueel dus handschoenen om het risico op HIV en andere SOA’s te verkleinen.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven