Wat is een DD/lg relatie nou eigenlijk echt

Wat is een DD/lg relatie nou eigenlijk

Stel 100 D/s koppels naast elkaar op. Loop de rij op en neer en neem een kijkje. Je zult waarschijnlijk elk geslacht, elke seksualiteit, elk ras en vele religies vertegenwoordigd zien. Praat eens met de paren en vraag eens over hun machtsuitwisseling. Iedereen doet het een beetje anders. Geen twee paren zijn hetzelfde, er zijn weinig “normen” in D/s anders dan veilig blijven en altijd toestemming verkrijgen.

Dit wetende is het een beetje oneerlijk om te zeggen dat Daddy Doms (of Mommy’s) en Little girls (of boys), beter bekend als DD/lg, op een of andere manier verschillen van andere D/s relaties. Omdat ik dit type relatie ook zelf beoefen, kan ik je echter vertellen dat er enkele overeenkomsten in DD/lg zijn die deze relaties kunnen onderscheiden van andere dynamica van machtsuitwisseling. Of je nu nieuwsgierig bent naar deze dynamiek of bang bent dat de “hardcore” D/s relaties niet voor jou zijn, het is goed om enkele verschillen te kennen.

En ja, je kunt dit soort dominantie en onderdanigheid beoefenen zonder ooit de term “Daddy” of “little” te gebruiken.
Tip! Lees ook: Een Daddy of little zijn, gaat niet over kinderen

Dd/lg is vriendelijkere, zachtere vorm van D/s.

Wanneer mensen me het verschil tussen DD/lg en D/s vragen uit te leggen, zeg ik dat het een vriendelijkere en zachtere vorm van D/s is. Zijn er andere vormen van machtsuitwisseling waar de Dominant niet erg streng is en de onderdanige veel vrijheid heeft zonder zich DD/lg te noemen? Absoluut, Naar mijn mening is het de intentie die anders is.

DD/lg is ontworpen, door de aard van de betrokken kinksters, om een zachtere kant van D/s te zijn. Ja er wordt van littles verwacht dat ze naar hun dominanten luisteren, doen wat hen gezegd wordt en de regels te volgen. Wanneer we echter uitglijden en dus een foutje maken, zal de straf vaak anders zijn. Ipv van geen orgasmes voor een week of een pijnlijk pak slaag (of helemaal geen spanking – eeks, de horror). kunnen we naar de hoek gestuurd worden, of eerder naar ons bed, of iets wat past bij ons little zijn wordt ons ontnomen.

Terwijl crops, canes, floggers en touw deel uitmaken van mijn relatie als masochist en onderdanige die van bondage houdt, heb ik ook knuffels, dekentjes en disney films omdat deze dingen me in staat stellen een ruimte binnen te gaan waar ik mezelf het meest little voel. Mijn partner is altijd mijn Dominant, en in mijn gedachte ook altijd Daddy, maar wanneer hij deze activiteiten met me doet of herinneringen geeft voor mijn taken en gedragingen . maakt hij gebruik van een zachtaardiger deel van zijn aard.

Doms zijn zorgverleners, littles willen worden verzorgd.

Wat de DD/lg (of 1 van de andere vormen) vaak onderscheidt van wat mensen beschouwen als de “typische” D/s relatie, is de manier waarop de machtsuitwisseling plaatsvindt. In veel D/s relaties geeft een Dominant een opdracht, stelt een taak op of heeft een verachting voor zijn/haar onderdanige, wat uiteraard door de onderdanige is overeengekomen en goedgekeurd. De redenen hiervoor variëren, maar hoewel het kan zijn om de onderdanige een gewenst doel te laten bereiken of nieuwe gewoonten te leren, is de reden die het vaakst wordt aangehaald, dat hij/zij de Dominant behaagt.

DaddyDoms willen ook tevreden zijn. Littles willen dienen, maar er is een onderstroom in DD/lg relaties die een stap verder gaat. Deze Dominant wil ook zorgen voor de onderdanige, hen door moeilijke tijden helpen  of bij persoonlijke groei. Tegelijkertijd kan een little ook een diep verlangen hebben om te worden opgevangen, Een little wil worden vertroeteld, s nachts worden ingestopt, regels krijgen om te volgen (ook al schoppen we er tegenaan) en nog vele andere dingen.

In sommige dynamieken “dient” de little de Dominant niet in de periode dat ze zich identificeren met een bepaalde leeftijd. Ze doen wat ze worden verteld. Ze luisteren naar hun Dominant, maar er wordt niet van ze verwacht dat ze op dezelfde manier anticiperen op de behoeften of zorgen voor hun Dominant zoals andere machtsuitwisselingen vereisen.

De regels zijn niet zo streng.

Ik beschouw mezelf als een hybride ( en veel andere DD/lg kinksters ook) Ik ben zowel een little als een onderdanige, onzen regels zijn een combinatie van het doen van de dingen die goed voor me zijn en de dingen die mijn Dominant behagen. We hebben regels binnen de DD/lg maar de meeste zijn voor ons eigen bestwil, vergelijkbaar met de manier waarop ouders regels voor hun kinderen maken. De DaddyDom (of ouderfiguur) weet wat het beste is voor een little (Of kinderlijk figuur) en creëert hiervoor regels en richtlijnen.Dit is niet anders dan bij andere D/s relaties, maar het verschil zit hem in de respons. In de meeste D/s relaties wordt gehoorzaamheid zonder vragen verwacht – zodra toestemming is verkregen. Zo werkt het niet helemaal in DD/lg. Oh ja, er zijn Daddy’s die strenger zijn dan andere, maar veel littles voelen zich veilig genoeg om te zeuren, klagen, smeken om een andere uitkomst, of in de naam van “funishment”(of gewoon een hele slechte dag), zeg “NEE!’. Hoewel er gevolgen zijn voor deze acties, worden littles, slacht zelden of nooit bestempeld als “slechte subs” voor dit gedrag.Net als het omgaan met kinderen, is opstandig gedrag niet altijd welkom, maar wel te verwachten.

Zeuren is (soms) OK

Ik noemde het al eerder zeuren, Als ouder haat ik het, maar als little die soms echt niet wil doen wat ze moet doen, is het absoluut een hulpmiddel in mijn arsenaal. Kan het teveel worden gebruikt en problemen opleveren in een DD/lg relatie? Natuurlijk kan dat. Als ik een slechte dag heb en ik zeur over mijn regels, mijn bedtijd of het leven in het algemeen, weet ik ook dat mijn Daddy me zal troosten of manieren zal zoeken om me uit mijn slechte humeur te halen. Een pak slaag werkt dan altijd voor mij.

Omdat DaddyDoms dominanten zijn, kan één blik, een specifieke toon of een woord zelfs de moeilijkste little hun woorden laten inslikken en gedwee antwoorden “Ja, Daddy”(of “Ja, Mommy”). Veel submissives in andere D/s-relaties kunnen zich niet voorstellen “terug te praten” of te klagen over een vastgestelde regel of protocol. Het kinderlijke gedrag van een little staat een beetje garant voor jammeren

Plezier wordt aangemoedigd

Ik zou nooit zeggen dat andere D/s-relaties geen eigen niveau van speelsheid hebben. Natuurlijk doen ze dat. Wij zijn mensen in relaties, en een gevoel voor humor of samen genieten van lachen, behoort niet tot een specifieke groep mensen, dat is van iedereen. Dat gezegd hebbende, Het was pas in DD/lg dat ik een “kietel oorlog” had en lachte totdat ik huilde, mijn DaddyDom genadeloos plaagde, of voelde me comfortabel om de kinderlijke capriolen te doen die me altijd aan het lachen maakte (grappige gezichten, domme stemmetjes, speels sarcastisch of zoals mijn Daddy zegt een lekker brutaaltje) Het is niet zo dat DD/lg-relaties gelukkiger zijn of dat deze koppels meer plezier hebben. We tonen gewoon ons plezier aan elkaar door dwaasheden. De meeste DaddyDoms hebben ook zoals hun partners zouden noemen hun “little” kant. Hoe kunnen ze anders zoveel plezier hebben met ons. Net als ik in contact kom met mijn jongere zelf wanneer ik met kinderen speel, spreekt een DaddyDom dat deel aan wanneer hij tijd doorbrengt met een little die in een speelse bui is. Natuurlijk is het belangrijk om de tijd en de plaats verstandig te kiezen. Want speels zijn op het verkeerde moment brengt een little vaak in de problemen en dan worden ze mogelijk naar de hoek of hun kamer gestuurd, wat voor niemand leuk is.

Er wordt vaak aangenomen dat DD/lg vol met mensen zit die seks willen hebben terwijl ze doen alsof hun onderdanige partner een kind is – een dekmantel voor het willen van seks met kinderen. Age play is een fetisj die lijkt op de DD/lg relatie. De bedoeling is echter anders. Voor vele van ons die zich Daddy, Mommy of little noemen, gaat het niet om seks. Het is een mindset en een reeks gedragingen waarmee we ons identificeren, en die we daarom in onze relaties willen en ervaren. Als we geluk hebben iemand te vinden die ons koestert, en ons ons kinderlijke zelf laat zijn, een machtsuitwisseling relatie met ons vormt, en ook nog eens ons bed met ons wilt delen, dan beschouwen we onszelf meestal als een geluksvogel.

©2018 Simone -bdsmenkink.nl
©Kayla Lords

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven