Een Daddy of little zijn, gaat niet over kinderen

Een Daddy of little zijn, gaat niet over kinderen

Ooit iemand zijn partner “Daddy” horen noemen en vond je dat toen raar? Vraag je jezelf af wat een volwassene mankeert wanneer deze zich identificeert als een “little”, of vraag je je af wat dat betekent? Hoewel er enkele zieke mensen in de wereld zijn, heeft de DD/lg dynamiek in D/s relaties niets te maken met kinderen, pedofilie of “pappa isseus”

Note: Ik noem mijn Dominant-partner “Daddy”en hij noemt me “kleintje” vanwege keuzes die we hebben gemaakt in onze relatie, namen die we alleen gebruiken als we alleen zijn, niet kunnen worden afgeluisterd of in een andere groep met kinkers zitten.

Hoe andere mensen ervoor kiezen hoe ze hun titels gebruiken, die ze gebruiken, is hun persoonlijke beslissing.

De DaddyDom/little girl (of boy), DD/lg. dynamisch in overheersing en onderwerping, wordt vaak verkeerd begrepen, zelfs door degene binnen de BDSM-levensstijl. Verantwoordelijke kinkers zijn zich hyperbewust van de noodzaak van toestemming. Het idee dat kinderen op een of andere manier betrokken zijn, zelfs als fantasie, is genoeg om mensen buitenissig te maken. Ik begrijp het echt. Voor degene die zich identificeren als, Daddy, Mommy of little, heeft het niets met kinderen te maken. Het heeft ook weinig te maken met spelen op leeftijd of age play. Dus waar gaat het allemaal over? Laten we eens gaan kijken.

Wat zijn DaddyDoms en littles? Om eerlijk te zijn, er zijn ook mensen die zich als Mommy identificeren, maar de meest bekende term is DaddyDom. Dit type richt zich meer op het zorgzame en verzorgende aspect van dominantie. Ik noem het vaak een zachtere vorm van overheersing. Ja, er zijn regels en consequenties voor het overtreden van de regels. Uiteindelijk hoe bratty of brutaal een little ook is, Daddy heeft de leiding. De dynamiek tussen een DaddyDom en een little is vaak wat speelser dan bij andere D/s relaties. Daddy’s zijn vaak net zo dwaas, goofy en kinderlijk als hun partners. Ze behouden echter de controle, stellen regels, en houden de little scherp.

Littles zijn een ingewikkeld stel, Sommige zullen zich identificeren met zeer specifieke leeftijden, van zo jong als in de luiers tot aan de middelbare school. Andere kunnen verbinden met meerdere leeftijden jonger dan hun biologische leeftijd. Toch zijn er ook andere zoals ik. Ik identificeer me niet met een bepaalde leeftijd. Voor mij is mijn little kant een speelse, jongere, kwetsbaardere versie van de vrouw die ik aan het publiek presenteer. Maar als je alleen maar aandacht besteed aan de stereotypen, zijn littles bratty, glitters lovers, en geobsedeerd door Hello Kitty. Kijk eens in het rond. Je zult er een paar vinden die bij de beschrijving passen, maar ook nog veel meer die dat niet doen.

Het ding aan deze labels is dat ze er niets toe doen. Ik ken veel dominante personen die D/s op een liefdevolle, zorgzame manier benaderen maar niet Daddy willen worden genoemd. Ik ken nog meer onderdanige met een lacherige, dwaze, roze-liefhebbende (hoeft ook niet eens roze te zijn) kant die in de war zijn door degene die zich duidelijk als “little” identificeren. Dat is waarom ik BDSM leuk vind. Je kunt de delen die logisch zijn voor jou en je partner nemen, inpassen in je unieke dynamiek en de rest achterlaten. Hetzelfde is hier van toepassing.

 

Het verschil tussen  age play en de DD/lg dynamiek

Oke, laten we dit uit de weg ruimen. Age play als kink is rollenspel, waarvan er één iemand is van jongere leeftijd, om een seksuele fantasie te vervullen. Age players in een relatie identificeren zich als de oudere opvoeder die leidt, gidst en onderwijst (papa’s en mama’s), of de jongere, meer kinderlijke partner die de vrijheid krijgt om bepaalde verantwoordelijkheden (kleine dingen) op te geven. Noch de kink of de relatie gaat over hebben van seks met kinderen. Lees dat nog een keer. Dit gaat niet over pedofilie.

Je kunt age play hebben als kink en niet de volledige relatie willen. Maar natuurlijk kun je ook de relatie willen maar niet aan age play willen doen (ik sta stevig in die categorie). Sommige mensen geloven ook dat je een Daddy, Mommy of little kunt zijn maar beschouwen zichzelf niet als dominant of onderdanig. Afhankelijk van je relatie ben ik het daar niet mee eens. Als het alleen maar gaat om het feit dat je je partner Daddy noemt en wilt kleuren (of welke andere activiteit ook) of aan de andere kant, als je je little alleen maar koestert en voor ze zorgt, maar geen regels hebt, Dan is er waarschijnlijk maar weinig/tot geen BDSM mee gemoeid.

Echter als Daddy de baas is en de regels opstelt en de little wordt verondersteld zich aan de regels te houden, zit jij, mijn vriend, in een versie van een D/s-relatie. Het is misschien D/s-light, maar je hebt een Dominant (Daddy) en een onderdanige (little) en regels (discipline).

 

Wat DD/lg echt is – vanuit mijn perspectief

Maak een regel van een tiental kinksters en je zult een dozijn verschillende manieren vinden om een BDSM-levensstijl te leven, een D/s relatie te hebben, of kinky te zijn. Geen twee relaties zijn hetzelfde. Wat goed is. Voor mij om te vertellen wat een DD/lg relatie nou “echt” is kan ik  alleen vertellen door het filter van mijn eigen perspectief en ervaring. Het is wel zo dat littles en baby girls een soort aantrekkingskracht tussen hen hebben. Zet ons aan de andere kant van een voetbalveld met kinky mensen, en we zullen elkaar vinden.

Iedereen is anders, maar de grootste overeenkomst tussen Daddy’s is een behoefte (niet willen, niet verlangen, een behoefte) om hun littles te beschermen, te verzorgen, te koesteren en het leven beter te maken. Aan de andere kant om je little kant naar voren te laten komen, is vertrouwen nodig en de bereidheid om kwetsbaar te zijn. Sommige little hebben het over “groot” zijn in de wereld. Dit is het harnas wat we dragen om een carrière te hebben, kinderen groot te brengen, of gewoon om om te gaan met mensen in het algemeen.

De troost wat het gevolg is,van dat we lekker gek mogen doen, dingen mogen doen die misschien kinderachtig lijken, en leunen op, en afhankelijk zijn van iemand die alleen het beste voor ons wil is een overweldigend gevoel. We zijn veilig en we mogen zijn wie we zijn zonder oordeel. Alle kinky mensen hebben dit op een bepaald niveau nodig, denk ik. Toch vanwege hun kinderlijke aard, lijkt het vooral belangrijk voor littles en baby girls/boys.

Er zijn zoveel variaties van BDSM, kink en fetisj. Als je aan de buitenkant kijkt naar een relatie, en je hoort iemand hun partners “Daddy” noemen, maak dan geen aannames over wat ze doen of wat het betekent. Begrijp dat voor vele van ons “Daddy” gewoon een andere titels is voor onze Dominant. We zijn kinkers, we leven de BDSM-levensstijl op de manier die voor ons werkt, en we hebben ingestemd met de dynamiek. Aan het einde van de dag is dat het enige wat telt.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl
©Kayla Lords

Delen:

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven