De Dom fever

De meesten zijn wel bekend met het idee van sub frenzy. De wil om alles direct te krijgen en te ervaren. Iedere sub verdient dan ook een Dom die dit begrijpt en dit kan kanaliseren. Iedere Dom is echter ook ooit eens begonnen aan een reis door deze wereld, en alles was nieuw. Ook een  Dom kan het slachtoffer worden van Dom fever.

De Dom fever

Dom fever is een term die ik gebruik om de fanatieke drang te omschrijven die nieuwe dominanten voelen.

Deze aandrang kan zorgdragen voor een gevaarlijke manier van denken, in de zin dat de nood van het alles direct willen ervaren het gezond verstand uitschakelt.

Laat ik het zo zeggen: Een persoon leest iets over BDSM op het web, of welke andere bron dan ook, en vind het opwindend. Het idee om iemand vast te binden, spanken, sexueel plagen en ervoor te zorgen dat ze elke opdracht van je opvolgen is bijzonder opwindend voor ze.

Velen denken dan “sex slaaf” als eerste gedachte en nemen dan aan dat elke sub sex slaaf is.

Deze gedachte stimuleert zowel het brein als het lichaam.

Deze persoon kan zelfs gewoon nog achter de computer zitten en verschillende websites bekijken (chatrooms bezoeken, tijdschrift of boek lezen), en op een oncomfortabele manier lichamelijk opgewonden raken. Deze persoon begint dan een zwaar verlangen te krijgen naar het spel dat bij deze lifestyle hoort.

Als ze dan eindelijk hun eerste ervaring opdoen, zelfs als het een heel lichte play is, gebeurt het vaak dat hun aandrang alleen maar verhoogd wordt. Ze willen de macht die bij het Dominant zijn hoort steeds vaker ervaren. Als deze aandrang groot wordt, kan het je gezonde verstand overschaduwen.

De persoon zal vaak bij zichzelf denken “oh, maar dat gebeurt alleen bij anderen, ik ben te voorzichtig daarvoor” en gaan op in hun spel met iemand die ze nog maar net ontmoet hebben.

Of ze tekenen een contract voordat ze volledig bewust zijn van de reikwijdte van verbintenis die ze zijn aangegaan.

Of ze duiken in een 24/7 relatie voor ze weten of ze wel of niet goed kunnen omgaan met de andere persoon.

Of ze collaren een submissive zonder ook maar een idee van wat de verantwoordelijkheden hiervan behelzen.

 

Ik kan me nog goed herinneren toen ik nieuw was in de lifestyle in de zin dat ik anderen leerde kennen die gelijk dachten aan mij.

Ook ik kreeg die “Dom fever”

Die aandrang om alles liefst gister te ervaren.

 

Ook ik heb mijn vergissingen gemaakt, en die hebben me veel gekost op een emotioneel vlak, en zouden me zelfs het leven hebben kunnen kosten.

Als een submissive in een play scene is, naakt en vastgebonden, is hij of zij totaal hulpeloos en overgeleverd aan de genade van de Dom.

De dom draagt de volledige verantwoordelijkheid om de controle te houden over de geestelijke en lichamelijk gezondheid van de sub, en de scene binnen de afgesproken grenzen te houden, en op te houden zodra er lichamelijke schade kan optreden.

Bij een beginnend Dom zal het vaak voorkomen dat het spel ook elementen zal bevatten waar hij of zij nog geen ervaring mee heeft en de gedachte “iedereen kan toch een crop hanteren” steekt vrij makkelijk de kop op. Een zeer gevaarlijke gedachte.

 

Het leren kennen van de gebruikte attributen is bijzonder belangrijk. Het maakt een groot deel uit van wat je wilt uitstralen als Dom.

BDSM is iets dat heel leuk kan zijn, maar ook heel serieus en soms ook gevaarlijk.

Ja, de lichamelijke ervaringen zijn leuk. De emotionele nabijheid van Dom en sub zijn prachtig. De persoonlijke bevrediging, zowel lichamelijk als geestelijk kunnen zeer sterk zijn.

Maar een Dom kan net zo makkelijk beschadigd raken als een sub

Een sub die ‘misbruik!!!!!” roept, of zelfs de uitdrukking verkrachting in de mond neemt zal waarschijnlijk worden geloofd, ongeacht wat de Dominant als zogenaamd bewijs van instemming kan overleggen. De mentale verantwoordelijkheid van een dominant vallen in een gebied dat vaak in het niet verdwijnt in het gebied van de Dom fever.

 

Men vergeet vaak dat een sub meer overgeeft dan alleen het lichamelijke en ook daar moet rekening mee worden gehouden. Zo ook moet een dominant een goede kennis hebben van de sub om op een goede manier de controle te houden. De Dominant mioet in staat zijn om zichzelf onder controle te houden voordat hij of zij ooit een ander kan domineren.

Doe een stapje terug, ga wat rustiger te werk. Neem de tijd om jezelf te leren kennen voordat je een eventuele partner wilt leren kennen.

De ontdekkingsreis in de wereld van de Dominant is een krachtig iets, en is iets wat zijn weerslag kan hebben op manieren die je in het begin nog niet kunt voorstellen.. Heel vaak kan deze ontdekkingsreis je leven op zijn grondvesten doen schudden. Dat is niet iets dat je zomaar even kunt verwerken.

 

Neem de tijd om meer te leren over de algemene dingen van de BDSM. De verschillende soorten relaties, verschillende soorten submission en alle andere dingen voordat je jezelf vastlegt in een relatie die je zelf misschien nog niet aankunt.

BDSM is niet alleen een fysiek iets, voor veel mensen zit er een heel diep mentaal aspect aan, Je moet minimaal een idee hebben over wat je zoekt binnen de BDSM voordat je in zo een relatie stapt terwijl deze misschien totaal niet beantwoorden kan aan hetgeen jij zoekt.

Als een Dominant moet je een goed begrip hebben van de verantwoordelijkheden die gedragen moeten worden door de Dominante schouders, en vooral moet je een goed begrip hebben van hoe je de fysieke en mentale gereedschappen zo veilig mogelijk kunt gebruiken.

Er is veel dat je moet leren voordat je serieus een volledige relatie kunt overwegen.

 

Neem NU de tijd, je zult jezelf later dankbaar zijn voor je geduld van nu.

 

©2016  Nico – bdsmenkink.nl
Bron: Raven Shadowborne

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven