Masochisme

Masochisme

Wat betekent Masochist?

Een masochist is iemand die genot beleeft aan de ervaring van fysieke of emotionele pijn. Hoewel de term vaak wordt geassocieerd met seksueel masochisme, heeft het lang niet altijd een  seksueel onderliggend element.

Masochisme is dus het genot aan ervaring van fysieke of emotionele pijn.

De term masochist is afgeleid van de naam van de Oostenrijkse schrijver Leopold von Sacher-Masoch. Die bekendheid verkreeg toen hij schreef over het plezier dat hij kreeg door het ervaren van pijn en vernedering. Met name in zijn roman ‘Venus in bont’

Een masochist is het tegenovergestelde van een sadist, die geniet van het toebrengen van fysieke of emotionele pijn aan anderen. Masochisten en sadisten hebben de neiging om een gezonde uitlaatklep voor hun verlangens te vinden door de BDSM-levensstijl aan te nemen.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven