Sadisme

Sadisme

Wat betekent Sadist?

Een sadist is iemand die genot beleeft aan het toebrengen van pijn, vernedering, degradatie, wreedheid of het kijken naar anderen die dit toebrengen aan anderen. Vaak is dit genot seksueel van aard, hoewel dit niet altijd het geval is.

Sadisme is dus het genot aan het toebrengen van fysiek of emotionele pijn.

De term sadist is afgeleid van de naam van de Franse schrijver Marquis de Sade. Die bekendheid verkreeg toen hij schreef over het uitvoeren van deze handelingen op prostituees. Zoals je bijvoorbeeld kunt lezen in de ‘120 dagen van sodom’

Een sadist is het tegenovergestelde van een masochist, die geniet van het ontvangen van fysieke of emotionele pijn van anderen. Masochisten en sadisten hebben de neiging om een gezonde uitlaatklep voor hun verlangens te vinden door de BDSM-levensstijl aan te nemen.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven