Sadomasochisme

Sadomasochisme

Wat betekent Sadomasochisme?

Sadomasochisme verwijst naar de combinatie van sadisme (pijn toebrengen) en masochisme (pijn ontvangen) om plezier en (seksueel) genot te verkrijgen. Het kan het toebrengen van of het onderwerpen aan fysieke of emotionele pijn omvatten.

Als het wordt gebruikt in een gezonde en consensuele relatie, kan het dansen op die grens tussen pijn en genot erg erotisch en bevredigend zijn.

Het beoefen van sadomasochisme kan variëren van heel speels tot echt extreem. Het kan fysiek maar ook mentaal zijn.

De meeste mensen houden zich bezig met zacht bijten, slaan, haar trekken of krabben als onderdeel van het (seksueel) spel. Deze activiteiten vallen onder het kopje SM. Maar aan de andere kant heb je te maken met bijvoorbeeld naalden, geseling, publieke vernedering en degradatie.

Volgens studies uitgevoerd in de jaren 50, krijgt ongeveer 50% van de volwassenen een erotische reactie door te worden gebeten. Er wordt echter aangenomen dat extreme SM-praktijken worden omarmd door een kleine groep mensen. Uit ander onderzoek bleek dat ongeveer 5% van de volwassenen meldden dat ze plezier en genot hadden met het toebrengen of ontvangen van pijn.

Zoals met de meest seksuele praktijken, kan SM een manier zijn om spice aan de slaapkamer toe te voegen, als SM wordt beoefend in een gezonde relatie met instemmende mensen.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven