Dingen die ik had willen weten toen ik begon met BDSM

Wat is BDSM? Waar staat het voor?

BDSM is een verzamelnaam voor Bondage, Discipline, Dominantie, Submissie. Sadisme, Masochisme. Elk van deze woorden op zichzelf zijn een gigantische term met ieder weer een eigen woordenlijst. In principe zal alles wat kinky is onder één van deze voorwaarden vallen. Het is altijd handig om een woordenlijst te hebben van de termen die vaak worden gebruikt door mensen die zich bezighouden met BDSM, en als je een woord niet begrijpt, zoek het op. Je hoeft echt niet alle woorden te kennen om BDSM te beoefenen, Maar als je echt nieuwsgierig bent, zijn er BDSM-woordenboeken overal op het internet. Wij van bdsm&kink werken momenteel ook aan een woordenlijst voor jullie.

Naast het feit dat je al een aantal woorden kent, leer je ook wat van de verwachtingen en ervaringen die je kunt hebben in de BDSM-levensstijl. Een Dominant of onderdanige worden in een D/s-dynamiek is net als elke andere relatie met één belangrijk verschil. De rollen zijn ingesteld, niet vloeiend als in een normale relatie. Een Dominant en onderdanige wisselt nooit van rol (tenzij in overeengekomen omstandigheden) en de relatie blijft sterk met deze dynamiek. Mensen kunnen kinky spelen en alleen hun rol spelen in de slaapkamer, of ze kunnen hun hele leven de controle houden over hun gekozen rol.

Geen van beide is meer of minder waardevol voor BDSM. Wat men in de relatie kiest, is persoonlijk en uniek. Je hoeft niet van andermans kink te houden maar ze accepteren wordt toch wel positief beoordeeld. Er zijn veel dingen die ik nooit zou ervaren als plezierig of fijn, maar ik kan de wens en redenen van iemand waarderen waarom zij ze wel doen.

Niet iedereen die je ontmoet en die deel uitmaakt van BDSM, wil deel uitmaken van een gemeenschap. Je kunt niet zomaar iemand het BDSM-publiek laten zien, en zeggen dat ze kinky zijn. BDSM zit voor velen nog ver verstopt in een kast en dat is oké. Degene die wel deel van de gemeenschap willen zijn, nemen een schat aan ervaring en persoonlijke kennis mee waar iedereen, inclusief nieuwe mensen, van kunnen leren.

 

Is het een levensstijl?

BDSM is een levensstijl voor mij. Ik leef het 24/7, het is wie ik ben. Bij meer dan de helft van de BDSM populatie is dit niet het geval.Het bereik van deelname varieert sterk. Ik kan niet zeggen dat ik de exacte cijfers ken, maar ik weet dat van de 10 kinky mensen die ik in 1 kamer zou ontmoeten, 7 waarschijnlijk niet als lifestyle BDSM-ers geïdentificeerd worden. Dat vind ik prima, we kunnen nog steeds samen over kink praten zonder ongemakkelijk te worden omdat we niet PRECIES hetzelfde zijn, toch?

Er zijn veel verschillende rollen die je binnen de BDSM kunt hebben, van Top, Dominant of Meester tot bottom, submissive en slaaf. Ook zijn er nog variaties op deze rollen, afhankelijk van de dynamiek die je wilt. Je zou in een DD/lg of MD/lb dynamiek kunnen zitten. Je zou in een Poly Meester/slaaf huishouden kunnen zitten waar je de Alpha bent. Maar je zou ook gewoon kinky kunnen zijn en van de leuke dingen in de slaapkamer kunnen houden. Dat soort dingen zijn allemaal mogelijk.

 

Wat is er nou zo belangrijk?

BDSM is belangrijk voor degenen die er iets mee te maken hebben omdat het hen op de een of andere manier aanzet; seksueel, intellectueel, emotioneel of al het bovenstaande. BDSM is niet altijd geslachtsdrift, maar kan het zijn. Sommige van ons beschouwen het bijna als een seksuele geaardheid. Een seksuele geaardheid hoef je niet alleen te uiten in je geslachtsgebonden seksuele identiteit, maar kan ook verschillen in hoe je van seks houdt.

Iemand met een extreme maar gezonde fetisj zou bijvoorbeeld die fetisj als vereiste voor seks kunnen hebben, net zoals heteroseksueel, homoseksueel of biseksueel (of welke dan ook) een identificatie voor elk persoon is. Voor iemand als ikzelf, is seks niet bevredigend als het geen elementen van machtsuitwisseling of SM heeft. Ik krijg niet het genot van reguliere seks als dat ik met Power-seks krijg. Dat wil niet zeggen dat ik geen reguliere seks kan hebben maar mijn voorkeur gaan uit naar machtsuitwisseling en SM.

Met de mainstream sensatie van 50 tinten grijs brengen nog meer mensen D/s rollenspel en BDSM naar hun slaapkamers. Met deze toestroom van mensen is het een belangrijk onderscheid dat BDSM voor veel mensen slechts een informele spelervaring is, terwijl andere D/s en ook kink toepassen op alle levens en relaties. BDSM verandert mensen en biedt ze uitdrukkingsmogelijkheden die mensen nog nooit eerder gekend hebben.

 

Ben ik normaal?

Ja heel erg waar. Eén van de eerste vragen die een nieuwe onderdanige of Dominant zichzelf stelt, is dat ze normaal zijn voor het verlangen naar de dingen die ze doen.  Dit zou kinky seks, vernederen of service gericht kunnen zijn, Alles wat buiten de paraplu van vanille lijkt te vallen, kan een beginneling doen twijfelen of het normaal is. Dit is eigenlijk heel normaal.

Iedereen d\stelt zichzelf op een bepaald moment vragen. Ik heb mezelf vele keren ondervraagd. Iedere keer als ik naar buiten kom met een beter begrip van mezelf en wat ik wil in het leven. Er is geen reden om bang te zijn voor nieuwe en andere dingen. Misschien merk je dat deze dingen je aandacht waard zijn en je kunnen bekoren op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Bijvoorbeeld, zelfs als je nooit gedacht had dat je bondage zou ontdekken, had je op een dag de wens om te zien waar het allemaal om ging. Er is niets mis met het uitproberen om te zien welke gevoelens en sensaties er zijn. Als je merkt dat je het leuk vindt, dan is dat nog een reden om er over te leren en er plezier aan te beleven. Als je merkt dat er geen sterke aantrekking is, kun je het op de “liever niet- lijst” noteren. Hoe dan ook, het is normaal en menselijk om dingen te ontdekken die anders en vreemd zijn.

Hoe zit het met dingen die gevaarlijk kunnen zijn of risico’s inhouden? Betekend dit dat je een riskant persoon bent? Niet echt. Alles wat je doet is gevaarlijk, zelfs autorijden naar de winkel op de hoek kan een dodelijk ongeluk tot gevolg hebben. Alleen omdat er risico’s zijn, betekent dat niet dat je je verlangens moet verstoppen.

Dus wat is normaal? Hoe kan het worden gedefinieerd in een BDSM-context? Niet erg gemakkelijk, eigenlijk. Normaal is voor elke persoon anders. Ieders idee van normaal fluctueert en verandert tijdens hun leven. Dus je idee van normaal zal nu niet meer 5 jaar of zelfs 5 maanden hetzelfde zijn.

De ongemakkelijke gevoelens die je ervaart als alles nog nieuw is, hebben niets te maken met normaliteit, maar met acceptatie. Wanneer je je gevoelens als normaal aanvaardt, zul je je normaal voelen.  Duizenden mensen over de hele wereld verkennen steeds weer nieuwe en opwindende dingen. Doe mee met die fun!

 

Ja, je moet nieuwe dingen proberen. Maar niet alles zal iets voor jou zijn.

Een van onze menselijke sterke punten is dat we graag nieuwe dingen proberen. Als een beginnende onderdanige of Dominant ben je misschien erg bang om uit je bubbel te stappen om iets te proberen dat nog je het meest angstaanjagend maar toch ook wel opwindend lijkt. Ik wil je aanmoedigen om minstens één keer alles te proberen wat je interesseert. Twee keer als je niet zeker bent van je eerste reactie daarop.

Het is goed als je merkt dat iets toch niet voor jou is. Het is goed als je van gedachten verandert. En het is goed als iemand anders het leuk vindt, maar jij niet. De sleutel tot verkenning is om dit met een open mind te doen en accepteer elke reactie die je krijgt.

Bijvoorbeeld als je fantasieën hebt gehad om in touw vastgebonden te worden en keer op keer tot een orgasme wordt gebracht, maar de echte ervaring viel tegen tot je verwachting, dan heb je een paar keuzes.

 • Je kunt besluiten dat het in je fantasie geiler was, maar je bent heel blij dat je het hebt geprobeerd. Je zult het niet snel weer doen.
 • Je kunt er achter komen dat de persoon of de situatie of de tijd van invloed was op je reactie op het uitspelen van je fantasie en je wilt het opnieuw proberen wanneer de dingen gunstiger zijn.
 • Je kunt besluiten dat eens genoeg was, nu, waar is de volgende fantasie!

Er zijn kinks die je zult tegenkomen die je beledigen, afstoten of je gewoon vreselijk laten voelen. Dit zijn dingen die andere mensen helemaal wild maken, maar dat betekent nog niet dat jij ze moet proberen. Je hoeft ze zelfs niet te bekijken. Maar je moet wel accepteren dat andere mensen kunnen en zullen deelnemen aan kinky activiteiten die jij niet leuk vindt. Houd een open mind.

 

Ja, dat kun je doen. Ja, anderen zullen er een probleem mee hebben. Nee, dat doet er niet toe.

Ik zei hierboven dat je kinky activiteiten tegenkomt die je kunnen beledigen of je laten afvragen waarom iemand dat spannend zou vinden. Maar het kan ook zijn dat je een ongewone of unieke kink hebt die maar weinig andere met je delen. Misschien merk je dat mensen die die kink niet leuk vinden er heel openhartig over zijn waarom.

Laat je dat niet storen. Ik weet dat dat makkelijker gezegd dan gedaan klinkt, maar leer een dikke huid te hebben, want er zullen mensen die hun verstand gesloten hebben en vinden dat hun kink de enige manier is en dat iedereen die anders zegt of doet verkeerd is. De waarheid is dat ze niet belangrijk voor je zijn.

Het gaat erom hoe jij het leven en je plek in BDSM denkt te onderzoeken. Zelfvertrouwen is sexy en je voorkeuren kennen, hoe andere er ook over denken, is krachtig. Overdenk het op deze manier: Wat doet het jou hoe zij over dingen denken wat jij plezierig vind of de juiste manier is om iets te doen? Hoe zal het je beïnvloeden zodra ze zich omdraaien en weglopen?

Waarschijnlijk heel weinig. Omarm wie je bent.

 

Ja, je moet je fantasieën verkennen. Maar erken dat niet alle fantasieën zichzelf gemakkelijk naar het echte leven laten vertalen.

Ik heb dit al een beetje hierboven aangehaald, maar niet alle fantasieën werken goed in de praktijk en sommige zouden het rijk van je dromen nooit moeten verlaten. De reden dat dit is, zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Er zijn veiligheidsrisico’s of -verwachtingen die in het echte leven gewoon niet werken. Zeg bijvoorbeeld dat je een fantasie hebt om een stresspositie te ervaren waarvan bekend is dat die mensen echt vermoord of een echte marteltechniek zoals boarden met water. De veiligheid in deze situaties ligt ver boven R5V of RACK of andere veiligheidsbeperkingen die andere kunnen hebben. Op dezelfde manier zijn er andere fantasie die de wet of morele code schenden, zoals pedofilie of dierenmisbruik die echt een deel van de fantasie moeten blijven.

Dat gezegd hebbende, kun je een heleboel simuleren om zoiets als je fantasie te ervaren zonder schade en ook goed passende binnen het rijk van de veiligheid. Ik hoorde een verhaal van iemand die met zijn partner necrofilie wilde ervaren (zonder daadwerkelijke dood). Om deze g\fantasie “echt” te maken. ging de vrouwelijke partner ‘s nacht naar een privé kerkhof en ging daar meer dan een uur lang op een graf liggen, gekoeld van de koude grond en de ijzige lucht. Vervolgens, op het afgesproken tijdstip, zou de man het kerkhof verkennen en haar “dode” lichaam ontdekken en haar koude, slappe lichaam verwoesten. Van de glimlach van hun gezichten kon je lezen dat het voor hun beide een fantastische tijd was.

Wees creatief en innovatief met je fantasieën om te zien of je iets kunt doen dat je de sensatie van de fantasie geeft zonder iets te doen waar je later spijt van zult krijgen.

 

Ja, er zijn andere mensen die jouw kink delen. Maar neem alsjeblieft niet aan dat de eerste persoon die je vindt de Ene is voor jou.

Alleen omdat een persoon ook graag seks heeft tijdens het rollen in de pudding betekent niet dat ze compatibel zijn met jou.

Dat klopt ik heb het net gezegd. Je hebt over de hele wereld gezocht naar iemand die geïnteresseerd is in dezelfde kinky als jij en wanneer je er een hebt gevonden, zeg ik je om het ogenblik vast te houden en na te denken. Je weet nog hoe je na moet denken toch? Die mentale functie die je had voordat al het gezond verstand vluchtte en je plotseling in een razernij (sub frenzy of Dom fever) zat om iemand te vinden die dezelfde kinky dingen met jou deelde en dat je het gewoon nu moest hebben? ja dat.

Oké, oké, er zijn dus twee scenario’s hier.

Je wilt gewoon een ongedwongen ervaring met iemand met dezelfde kink of een fantasie en je hebt er nu eentje gevonden dus hup gaan. Goed joh, doe je best en have fun. Er is echt geen behoefte aan verdere compatibiliteit als dat alles is wat je zoekt.

Maar als je een relatie wilt met iemand die van een bepaalde kink houdt, zodat je hem steeds weer opnieuw kunt beleven, en ook de dynamiek die een relatie kan brengen, lees dan verder.

Realistisch gezien, denk je dat je volledig compatibel bent met iemand waarvan je maar 1 ding weet? Het is net een lotnummer, waarschijnlijk is dat je niet zult winnen. Dus voordat de rol in de pudding is ingegaan, tenzij dat alles is waarin je geïnteresseerd bent, praat dan met die persoon.

Een relatie gaat niet over een specifieke vervulling van een fantasie, maar over het verwezenlijken van elkaars dromen. Zelfs als je al maanden of jaren iemand hebt gezocht en dit is de eerste persoon die heeft gezegd, ja ik houd van die kink, als je niet relatie-compatibel bent, dan betekent dat echt niets, Het bereik is groter dan dat.

Dit geldt voor onderdanige die gloednieuw zijn met onderwerping en BDSM. De eerste Dominant die je tegenkomt is niet noodzakelijk je droom Dom. Onderwerp je niet aan iemand voordat je ze van voor naar achter en binnenstebuiten kent en weet zeker dat ze compatibel met ze bent.

Ga met ze uit, ga heel regelmatig met ze uit. Ontwikkel een relatie voordat je kink toevoegt. En als je na een tijdje de keuze maakt en besluit dat deze Dom echt je droom Dominant kan zijn, ga er dan voor

 

Nog enkele gedachten om over na te denken

 • Wanneer je nieuw bent binnen de BDSM, welke vragen heb je dan die nog moeten worden beantwoord?
 • En wanneer jij al ervaren in de BDSM bent, welk advies zou jij iemand geven die nieuw was?

Laat rustig eens een reactie achter en wanneer je vragen hebt stel je. Wie weet kan ik je helpen het antwoordt te vinden.

©2018 Simone- bdsmenkink.nl
Bron: submissive guide

Delen:

5 reacties

 1. Little

  wat een fijne site dit.
  ik ben een beginnende Little en echt op ontdekking
  mijn Daddy heeft al meerdere jaren ervaring ,ik heb een fantastische relatie met hem. maar wat ik voor mezelf nog mis is contact met andere(beginnende) littles om is ervaringen ed uit te kunnen uitwissel. veel sites zijn in Engels en wat moeilijk te volgen voor me. heb je hierin nog tips

  • Simone - bdsmenkink

   Hoi Little,

   Ik ben zelf ook little maar heb ook nog geen goede Nederlandstalige groep gevonden. Vandaar dat ik zelf ook info over DD/lg hier om mijn website ben gaan schrijven want ook dat is nauwelijks echt te vinden. Ik wens je een fijne ontdekkingsreis. En mocht je vragen hebben ben je altijd hier welkom.

   Simone

  • Simone - bdsmenkink

   Hoi Jerry,

   Met mij in gesprek gaan kan via dit medium. Het een en ander met en bij mij ondergaan is iets wat ik maar even niet gehoord heb. Door mijn website goed te lezen en eventueel ook gewoon vragen te stellen kan je al heel veel leren over en van BDSM. Voor een partner zal je munches kunnen bezoeken en wie weet tref je daar iemand.

   Succes met je zoektocht,
   Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven