Beginnen in de lifestyle

Beginnen in de lifestyle

Altijd als iemand begint met iets nieuws te leren is er altijd een gevoel van uitgelatenheid, de spanning en het verfrissende van het nieuwe.

Je kunt een gevoel van ongeduld haast niet bedwingen, je wilt alles weten, en het liefst gisteren!

Als de tijd voortschrijdt, en iemand begint zijn reis in de gevarieerde wereld van de BDSM, zal hij/zij een overweldigend hoeveelheid informatie tegenkomen. Iedereen heeft adviezen, iedereen zijn eigen ideeën en eenieders definities zijn weer anders. Door te luisteren naar degenen die de weg al langer bewandelen kun je snel verward raken en soms ook wel ontmoedigd. Je wordt naar boeken verwezen die je dan kunt aanschaffen in een poging om deze levensstijl te beter te begrijpen. Maar al snel kom je erachter dat wat je aanvankelijk zag als gewoon je fantasieën beleven, een levensstijl is met heel veel regeltjes. Je voelt je verward, overweldigd en zelfs boos dat het niet zo makkelijk is als je dacht dat het zou zijn. Je zult onzeker zijn wat je moet doen, waar gaat het verder van hier, en zelfs ga je twijfelen aan je eigen gedachten en gevoelens omdat ze totaal niet overeenkomen met de dingen waar je over hebt gelezen of waar je van hebt gehoord.

Maar wees gerust, je bent niet de enige, en je bent ook niet de eerste die dit soort gevoelens meemaakt.De meeste mensen die een start maken in de wereld van de BDSM doen dat vanwege hun seksuele voorkeuren. Gewone niet kinky,seksuele activiteit is, ondanks dat het wel aardig is, nogal vervelend en routinematig voor hun. Ze willen wat meer, en diep van binnen voelen ze de aandrang naar iets meer. Hun fantasieën leunen meer naar het kinky aspect van hun seksuele activiteiten.

Het kan zijn dat je je schuldig voelt, of schaamte over deze aandrang in jezelf. De gemeenschap heeft ons geleerd dat we gelijkwaardig intelligente en capabele personen zijn. Voor degenen wiens fantasieën meer naar het onderdanige gevoel neigen (het overheerst worden, vastgebonden, orders krijgen van een meer dominante persoon )kunnen deze gevoelens zwaar in conflict raken met hun opvoeding. Voor degenen met meer dominante karaktertrekken geldt dat deze wat makkelijker in het sociale plaatje passen, want iemand die makkelijk de leiding neemt wordt in onze maatschappij makkelijk geaccepteerd.

Hoe je het ook wendt of keert, Het conflict tussen wat je geleerd is en wat je diep van binnen voelt kan voor grote schuldgevoelens, verwarring en zelfs angsten zorgen.Je kunt aan jezelf gaan twijfelen. Ben ik gek aan het worden? (ik herinner me dat ik dit zelf een lange tijd gedacht heb). Je kunt een emotionele pijn ervaren als dat wat je voelt niet beantwoord wordt. Er kan zelfs een complete onvrede ontstaan met je hele leven.Je kunt door strompelen en deze fantasieën en verlangens diep binnen in jezelf begraven alleen maar om niet met ze geconfronteerd te hoeven worden. Je kunt proberen gewoon door te gaan met het genoegzame “passende” leven.

Totdat je iets tegenkomt waardoor al je gevoelens weer met een knal terugkomen. Het kan een artikel zijn in de krant, een volwassen magazine, een website waar je in een dwaaltocht tegenaan loopt, een chatroom ,of wat dan ook. Dan realiseer je je ineens dat jij niet de enige bent met deze gevoelens, en je bent ook niet een of andere zieke of verknipte persoon. En weer borrelt de verwarring en het verlangen in je naar boven.Dit zijn allemaal heel normale dingen bij de start van iets dat zo diep in je ziel gaat als BDSM. Wat je ermee doet is voor iedereen net zo verschillend als elk ander aspect van een persoonlijkheid. Er is geen echte goed of fout als het gaat om wat jou behaagt, maar dan moet je wel eerst weten wat het is dat jou aantrekt en pleziert.

Wees eerlijk tegenover jezelf, en degenen met wie je praat. Schaam je niet voor je gevoelens van schuld, boosheid of angst ten aanzien van wat je wilt en waar je naar verlangt, en laat absoluut je emoties niet sturen door de mening van anderen. Wees eerlijk in het uiten van je verlangens en je gevoelens en gedachten. Zeker als je een partner hebt.Dit soort open en eerlijke communicatie is cruciaal in deze levensstijl en dat geldt ook voor het totale leerproces. Probeer altijd een open blik te houden ten aanzien van ervaring waar anderen je over vertellen. En wees ervan bewust dat je persoonlijke grenzen, voorkeuren en dingen waar je een hekel aan hebt zullen veranderen met de tijd. Als je groeit als persoon, dan verander je, en daarmee ook je andere eigenschappen.

Mensen in deze levensstijl zijn echt niet meer of minder mens dan jij bent. Ze hebben een baan die varieert van putjesschepper tot directeur van een multinational en alles wat er maar tussenin zit. Deze levensstijl is er niet eentje van gestoorde seksueel gefrustreerden die eigenlijk vast zouden moeten zitten. Evenmin zijn het zieke geesten die een niet verwerkt misbruik verleden hebben, nee de meeste mensen in deze levensstijl zijn gewoon intelligente normale mensen die je dagelijks op straat tegenkomt. Ze hebben een baan zijn getrouwd, hebben kinderen, de hele rataplan, en op een zeker moment voelden zij precies hetzelfde als wat jij nu voelt.

Heel veel mensen zijn in het begin niet te houden en gaan er vol in. Ze denken: “Ach, ik heb een paar boeken gelezen, en heb met een paar mensen gepraat, ik weet toch wel wat ik aan het doen ben.”En toen ging het fout, en wist je niet waarom……

Het beste advies dat iemand je kan geven op het moment dat je weet waar je verlangens naar toe gaan is: wees geduldig. Neem de tijd. Het is een hard. Het is een moeilijke en soms pijnlijke weg om te leren wie je bent. Rem je brandende verlangens om direct in het diepe te springen een beetje af, en doe het rustig aan.Praat met mensen, praat met veel mensen. Lees zoveel als je maar je handen op kunt leggen. Praat over wat je gelezen hebt met anderen die al langer in de lifestyle zitten.Verteer wat je gelezen hebt, denk er goed over na en vergelijk het met je eigen emoties.

Leer jezelf kennen, en leer hoe je over jezelf voelt.

Leer je verlangens kennen, en leer hoe je deze moet uiten.

Accepteer jezelf en probeer te begrijpen waar je bent en waar je heen wilt.

Stel vragen, verberg ze niet. Vergeet niet dat de enige domme vraag de niet gestelde vraag is.

Bedenk je dat je als baby tijd nodig had om te leren lopen, en voordat je leerde lopen moest je leren kruipen. Hetzelfde geldt voor deze lifestyle.Vergeet nooit dat iedereen in deze lifestyle ooit hetzelfde heeft moeten leren als waar jij nu tegenaan hikt. Vraag ze ernaar. Sommigen zullen zich het herinneren, anderen niet, maar velen zullen hun ervaringen met je willen delen, hun opstartproblemen vertellen om jou te laten groeien.

Neem al deze informatie in je op, vergelijk het met je eigen gedachten en gevoelens, en beslis zelf wat goed voor je is. Beslis zelf wat bij je past. Geef jezelf de tijd en ruimte om te leren en ook jij zal het punt bereiken waarop je jezelf comfortabel en zeker zult voelen in je emoties en de uitingen hiervan.

Je ben begonnen aan een ontdekkingsreis. Een reis die je vaak plezier zal brengen, maar ook veel pijn.Een reis die je diep zal laten graven in de verborgen spelonken van je eigen hart en ziel.De donkere plekjes waar je nooit heen durfde te gaan.Het is een reis van groei en acceptatie. Een groeiproces kost tijd. Geef jezelf de tijd die nodig is en je zult zien dat je uiteindelijk veel gelukkiger zult zijn.

 

©2016 Nico – bdsmenkink.nl
Bron: Raven Shadowborne

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven