Aftercare – Lange afstand & online relaties

Aftercare – Lange afstand & online relaties

Met regelmaat zie ik vragen voorbij komen over de nazorg wanneer je niet samen bent. Zoals in Online & Lange afstands (LDR) relaties. Maar bijvoorbeeld ook bij relaties waarbij je niet samen in 1 huis woont. Samen zal je daarin je weg moeten vinden wat voor jullie het beste werkt.. Maar ik kan wel de dingen delen waarvan ik hoor, maar ook weet uit eigen ervaring, dat die veelal helpen. En hoop daarmee andere te kunnen helpen die voor deze uitdaging staan.

Hoe ga je met aftercare oftewel nazorg om bij lange afstand & online relaties

Aanwezigheid – Het start met aanwezigheid. Verdwijn niet wanneer jullie allebei klaar zijn. De speeltijd stopt niet wanneer je er beide voldoening uit hebt gehaald. Nazorg is gewoon niet optioneel, zelfs niet als de sessie/speeltijd soft was.

Comfort-object – Zelf heb ik een knuffelbeer. Sommige gebruiken een van zijn T-shirts of een speciale deken waaronder ze knuffelen. Wat het ook is, ik raad het zeker aan om dit object ook op andere momenten te gebruiken. Als je het object vasthoud wanneer jullie gewoon aan het chatten zijn, samen lachen etc., dan kan je goede dingen opbouwen en het object comfortabeler maken als je het echt nodig hebt.

Vloeistoffen – Zorg dat je iets te drinken hebt voordat je begint met online spelen (of tijdens een telefoon gesprek). Eigenlijk zou het gewoon een soort regel moeten zijn dat je je waterfles vult voordat je je D belt. Zeker als je niet altijd op een plek bent waar je dit ondertussen even kunt doen. sap is ook zeker aan te bevelen, een beetje suiker kan helpen na een (lange) sessie.

Chocolade – Ik vind dat chocolade zijn eigen categorie verdient. Want buiten de suikers om heeft chocolade ook zijn eigen magie. Van nature bevat chocolade honderden chemicaliën, waarvan sommige de afgifte van neurotransmitters beïnvloeden, waaronder serotonine. Terwijl je lichaam door de subdrop gaat (de snelle daling van de goede hormonen na een sessie), kun je met chocolade dat effect een beetje stabieler laten verlopen. Daarmee geef je jezelf een manier om te voorkomen dat je heel snel in een neerwaartse spiraal terecht komt om te eindigen in een verdrietige put.

Stem – Soms duurt een drop langer dan verwacht, of begint later dan verwacht, zelfs soms pas na uren of zelfs enkele dagen later pas. Je kunt er dan niet altijd zijn voor elkaar op het moment dat dat gebeurt. Het hebben van video- en stemopnames kan dan erg nuttig zijn. Zorg ervoor dat deze opnames geen seksuele aard hebben. Je wilt een geruststellende stem en liefdevolle woorden zijn er dan om je er aan te herinneren dat dit geen ding is.

Wanneer je in een drop (sub- of Dom Drop) terecht bent gekomen, laat dit je partner altijd weten. Laat elkaar weten hoe je je voelt. Ook al ben je op dat moment niet samen. Het horen van elkaars stem, of het lezen van elkaars woorden kan als een warme knuffel aanvoelen. De knuffel die je op dat moment vaak zo goed kunt gebruiken.

 

Heb jij nog een mooie tip of aanvulling op dit stukje aftercare dan hoor ik dat graag van je.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Naast deze tips kan ik je ook mijn artikel Zelf-aftercare – Zorg voor jezelf na een sessie aanraden

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven