De Rozenceremonie

De Rozenceremonie

De formele BDSM lifestyle is gevuld met tradities en ceremonies die zelden worden waargenomen door de buitenwereld. Misschien wel een van de meest ontroerende en zinvolle is het “bindings ritueel”of de Rozenceremonie. Deze ceremonie is doordrenkt van symboliek en mystiek die eeuwen teruggaat. Hier een korte beschrijving van wat het inhoudt en betekent.

 

Een eeuwige band

Een D/s koppel dat heeft besloten om samen te blijven voor de duur van hun leven en daarna, zal vaak voor dit ritueel kiezen als een symbolische verklaring van hun eeuwige toewijding. Soms wordt het ook gebruikt om een relatie te vernieuwen die een moeilijke tijd heeft doorgemaakt en dus de test heeft overleefd. Er zijn veel variaties, En koppels kiezen er vaak voor om speciale details toe te voegen om het uniek van hen te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan muziek, een speciaal sieraad, een permanent merkteken (tatoeage, scarving, brandmerk), een zelf geschreven gelofte.

De ceremonie is nooit openbaar. Meestal is het alleen het koppel en 1 of 2 van hun beste vrienden. De onderdanige draagt een enkele witte roos, niet helemaal in volle bloei. De Dominant heeft een enkele rode roos die bijna geheel geopend is. Beide rozen moeten doornen op hun steel hebben en vers worden gesneden. Om twee andere delen van dit ritueel uit te voeren is een lichte ketting van 2 a 2,5 meter nodig, evenals meerdere kaarsen of een alcohol brander.

Het koppel staat samen met 1 of 2 van hun beste vrienden.tegenover elkaar. De onderdanige die een eenvoudige jurk draagt, houdt haar enkele witte roos vast. Haar Dominant verwijderd haar collar. Hij haalt het snel door de vlammen en plaats het weer terug om haar nek. Terwijl hij de collar vastmaakt, legt hij een verklaring af dat hij haar voor de eeuwigheid zal beschermen en leiden.

Met een doorn op de stengel van zijn rode roos, prikt hij haar middelvinger en laat twee druppels bloed op de witte bloemblaadjes van haar roos vallen. Ze biedt dan de doornen aan van haar roos en hij prikt zijn eigen vinger. Hij laat twee druppels vallen op haar roos, één alleen en één bovenop een druppel van haar. De twee drukken vervolgens de vingers tegen elkaar en leggen hun geloftes af door verbintenis in bloed.

Hun getuigen of vrienden pakken de lichtgewicht ketting op en halen het snel door de vlam. Vervolgens wikkelen ze deze ketting om het paar. Ze leggen opnieuw hun geloftes af om voor eeuwig door hun ziel te worden gebonden. de rozen raken elkaar, haar bloed kust de zijne, en dan worden de rozen geruild. De ketting wordt verwijderd en in een een doek gewikkeld om na de ceremonie aan het paar te geven. De rozen worden in 1 enkele vaas gezet en zullen naar hun privé kamer worden gebracht om daar als herinnering te blijven terwijl ze hun nieuwe band die nacht samen ook lichamelijk zullen verbinden.

‘S morgens delen ze hun hoop en dromen om voor eeuwig samen te zijn en de bloemblaadjes te plukken om ze samen in een mooi doosje te doen. Deze bloemblaadjes worden bewaard gedurende de levensduur van het paar en een deel wordt begraven met elk in de dood. De ketting wordt in het gezin doorgegeven of aan een geëerde vriend gegeven die het in hun eigen ceremonie zal gebruiken.

 

De symboliek onthuld

 

De betekenis van de rozen

De witte roos, nog steeds niet in volle bloei, symboliseert haar onderdanigheid. De witte kleur staat voor de puurheid van haar geschenk, terwijl de nog enigszins gesloten bloemblaadjes aantonen dat haar onderdanigheid niet tot volle bloei is gekomen. Dat zal nooit zo zijn.  De onderdanigheid wordt steeds dieper, groeit steeds verder en de onderdanige zal nooit een punt bereiken waarbij ze niet nog verder open kan gaan voor haar Dominant. De rode roos, bijna volledig open, betekent zijn dominantie. Het rood vertegenwoordigd zijn passie en verlangen om haar te bezitten en haar ten koste van alles te beschermen, hoewel het kan vereisen dat hij zijn bloed vergiet om dat te doen. De roos staat bijna in volle bloei om te symboliseren dat hij klaar en volwassen genoeg is om de verantwoordelijkheid te accepteren die van hem wordt verlangd.

In vroegere tijden, zou de collar zijn gemaakt van metaal en verhit tot een gloed en ondergedompeld in koud water om het te temperen nadat het was verbrand van alle onzuiverheden. Deze actie symboliseert het verwijderen van alle onzuiverheden uit de “Circle of Ownership” die de Dominant bezorgde. Alle invloeden van buitenaf worden verbrand in de hitte van zijn verlangen om zijn onderdanige te beschermen en te verdedigen. Het temperen van het metaal  dat plaatsvindt wanneer het in koud water wordt ondergedompeld, toont de versterking van hun betrokkenheid door onderdompeling in de wateren van het leven. Tegenwoordig symboliseren we dit alleen door de collar snel door de vlam te halen en ervoor te zorgen het niet te beschadigen. (Opmerking: het gebruik van een alcohol brander in plaats van een kaars voorkomt dat eventuele koolstofresten op de collar terechtkomen, hoewel er waarschijnlijk geen zal zijn als de actie snel genoeg wordt uitgevoerd.)

 

De betekenis van het bloed

Het prikken van de vinger van de onderdanige is symbolisch voor het nemen van haar maagdelijkheid. Ze heeft bloed vergoten om zichzelf volledig aan hem te geven. De druppels op de witte roos spreken ook over hetzelfde. In het prikken van zijn eigen vinger, toont de dominante zijn bereidheid om zijn bloed te vergieten om haar te beschermen en te verdedigen om grond van zijn eigendom. De druppels op haar roos laten dat levendig zien, de druppel die op haar bloed valt bedekt het en vermengt zich daarmee, waardoor hun eenheid wordt aangegeven. Door samen op de wonden van de doornen te drukken, kan hun bloed zich vermengen, net zo strikt als hun eigen bloedlijnen. Ze zijn nu van hetzelfde vlees en hetzelfde bloed. Het ruilen van de rozen symboliseert hun geschenk aan elkaar.

 

Het belang van de ketting

De ketting is een reeks van schakels die alle gebeurtenissen vertegenwoordigen die ertoe hebben geleid dat ze zijn verbonden aan elkaar. Elk sluit zich aan bij een ander om de ketting te voltooien. De ketting door de vlam te halen symboliseert de zuivering van alle gebeurtenissen in hun tijd samen, evenals hun verleden. Alle slechte dingen worden weggebrand tot vergetelheid en alleen het goede blijft. het omwikkelen van de ketting om hen heen geeft een visueel beeld van het samenbinden van twee zielen in één. Deze ketting wordt nooit voor iets anders gebruikt, behalve in een soortgelijke ceremonie door de persoon die deze ketting als geschenk ontvangt. Ze worden vaak decennia lang doorgegeven en worden geëerd door mensen die het geluk hebben zo’n geschenk te ontvangen.

 

De betekenis van de bloemblaadjes

Het mengsel van de bloemblaadjes betekent het mixen en vermengen van hun leven. Koppels bewaren ze vaak in een decoratieve pot, zodra de bloemblaadjes volledig zijn opgedroogd. Bij de dood wordt een deel van die bloemblaadjes bij elk lichaam geplaatst om een band te tonen die zich voorbij het graf zal uitstrekken, Veel legendes worden verteld over rozen die zijn ontstaan op het graf van de koppels die zo sterk in liefde verbonden waren tijdens hun fysieke leven dat ze zelfs in de dood het bewijs van hun eeuwige liefde hebben teruggestuurd in de vorm van rozen die opnieuw bloeien op de graven.

Let op: Voor het gemak, heb ik haar gebruikt voor de onderdanige  en hem voor de Dom. Houd er echter rekening mee dat de voornaamwoorden onderling uitwisselbaar zijn.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven