Ken uzelve, Ren niet zomaar een relatie in voordat je deze 6 dingen kent.

Ken uzelve, Ren niet zomaar een relatie in voordat je deze 6 dingen kent.

De opwinding van een nieuwe D/s relatie is vaak het eerste dat een nieuwkomer zoekt. Op wat voor manier kunnen ze anders leren wat spelen en onderdanigheid inhoudt, dan in in relatie zullen ze zeggen. Er is echter een beter meer voorbereide manier dan zomaar in een relatie springen voordat je klaar bent. De tijd nemen voor zelfreflectie, en jezelf afvragen wat je in een relatie zoekt, zal ervoor zorgen dat je een D/s relatie beter aankunt, en dat er minder kans is dat je hart gebroken wordt.

Als je als single sub jezelf voorbereid op een relatie, heb je vaak net zoveel werk te verzetten als diegenen onder ons die al in een relatie zitten. Persoonlijke groei en ontwikkeling zou je hoofdpunt moeten zijn. Dus, als beginner, wat moet je dan allemaal weten over jezelf voor je in een relatie stapt? Ik heb zes zeer belangrijke taken die je kunnen helpen bij een zonnige toekomst.

Laten we samen gaan leren wat je verwachtingen zijn, en wat je kunt bieden, en wie jij als sub bent.

 1. Wat voor soort sub ben jij?
  Misschien weet je het nog niet, maar subs zijn er in allerlei soorten en maten. Begrijpen wat voor soort sub je bent, zal je helpen met het vinden van de juiste dominant die bij jou past. Een aantal standaard types sub zijn: fulltime, 5dienstbaarheid gericht, sexueel, huishoudelijk, kitten/puppy/pony, slaaf, eigendom. En dit zijn alleen maar de meest bekende. Leer over zoveel mogelijk types, en probeer uit te vinden wat op jou van toepassing is.
 1. Wat heb je te bieden aan je Dom?

  Als je een sub vraagt wat ze eigenlijk willen van een Dom, dan krijg je vaak een waslijst met de dingen die ze graag zouden willen. Maar heb je eigenlijk wel eens serieus nagedacht over dat wat jij een Dom te bieden hebt? Wat zijn jouw vaardigheden en positieve karaktertrekken die jouw aantrekkelijk maken als sub? Jezelf bewust zijn van jou een waardevolle persoon en sub maken, is erg belangrijk in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Het helpt je niet alleen met het vinden van dingen die je kunt versterken, maar ook gebieden waar je misschien nog wat werk moet verrichten.

  Stel dat je een advertentie zou zetten op een datingsite, wat zou jouw omschrijving van jezelf dan zijn?

 1. Wat zijn jouw wensen en je noden?

  Je wensen en je noden in een relatie zijn altijd de eerste vragen die ik stel als men vraagt waar je moet starten in BDSM. Op de submissive guide staat een hele serie over wensen en noden als je dit wilt lezen. Jouw noden zijn de belangrijkste punten in een mogelijke relatie. Om ervoor te zorgen dat je daarin voorzien wordt moet je eerst onderzoeken wat deze zijn, en erover praten met je potentiële dom.

 1. Heb je een BDSM Checklist?

  Als je een beetje kinky bent zul je een lijst willen hebben van de dingen die je wel en niet wilt doen. Het is ook behulpzaam voor nieuwelingen om een lijst van activiteiten te hebben waarvan je wel eens gehoord hebt, en waar je nieuwsgierig naar bent. Overgave is niet altijd een deel van kinky activiteiten, maar velen van ons doen dit wel dus als je ergens absoluut geen interesse in hebt, of wat je echt tegenstaat, zeg dit dan ook.

  Internet staat vol met checklists die je kunt afdrukken en invullen. De ene lijst is nog uitgebreider dan de ander. Je hebt dat niet allemaal nodig in het begin. Begin met de dingen die je kent, en breidt dan uit. Voel je niet dom als je een 10 pagina’s tellende lijst ziet en je weet van iets niet wat het is. Het is waarschijnlijk dat er anderen zijn die in hetzelfde schuitje zitten.

 1. Wat voor relatie ben je naar op zoek?

  Zoek je naar een oppervlakkige relatie, of een full-time romantische? Is jouw idee van een ideale relatie eentje waarbij de kink alleen te vinden is in de slaapkamer? Net als dat er veel verschillende types subs zijn, zijn er net zoveel relaties die dit weerspiegelen. Terwijl je leert en groeit in je sub zijn, zal jouw relatie zich ook ontwikkelen en groeien.

  Het kan zijn dat je in eerste instantie op zoek bent naar een “speelmaatje” waarbij je ineens de weekenden doorbrengt, waarna je meer voor hem of haar gaat voelen en uiteindelijk eindigen jullie getrouwd met 2 kinderen. Weten wat je nu wilt, en waar je naar zoekt in de toekomst zal zeker een grote hulp zijn bij het zoeken naar een partner die bij je past.

 1. Wat zijn je lange termijn doelen en dromen?

  Tot slot: Kijk altijd verder dan het hier en nu, en denk aan de lange termijn. Wat zijn je plannen, je dromen, je doelen. Wil je kinderen? Trouwen? Wat voor werk wil je? Al deze dingen moeten wel passen bij de partner die je zoekt, zeker als je op zoek bent naar een levenspartner.

  Vergeet niet dat de vanilla dingen ook moeten matchen.

Dingen om over na te denken:

 • Is er iets dat ik vergeten ben in deze lijst, waarvan je denkt dat net zo belangrijk is
 • Als je in een relatie bent: heb je dit zelf uitgedacht van te voren of heb je het gaandeweg geleerd?

 

©2016 Simone _ bdsmenkink.nl
Bron: Lunakm van submissiveguide

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven