Brat, Voor de één een hel, voor de ander een heerlijke uitdaging

Brat

Voor de één een hel, voor de ander een heerlijke uitdaging

Maar wat is een brat nu eigenlijk?

De term brat kom je vaak tegen in de bdsm wereld maar wat is het nou precies. Vaak hoor ik die vraag. en ben me er zelf dus ook dieper op gaan inlezen.

Een brat is iemand die haar/zijn Dom tegenspreekt, die constant de grenzen van de Dom opzoekt, iemand die zich misdraagt en zich ook op vele andere manieren erg moeilijk kan gedragen. Een brat is absoluut geen “normale” submissive, en soms eigenlijk geheel geen submissive maar wil wel gedomineerd worden en wel het liefste gedwongen gedomineerd.

Ik ga in dit stuk de brat verder ook aangeven met haar omdat de meeste brats van het vrouwelijke geslacht zijn. Dat wil niet zeggen dat er ook geen mannelijke brats zijn.

Dat is ook een reden waarom de term brat voor veel dominante een negatieve smaak heeft, terwijl veel submissive die zich brat noemen zich vaak meer voelen dat de “gewone” submissive. Zij zien dit echt als een positief kenmerk van hun submissive zijn.

Met het misdragen naar hun dominant proberen ze uit man en macht een reactie te onttrekken. Het is dan ook echt een vorm om maar aandacht te krijgen van de dominant.

En dan kan je als je er dieper naar kijkt het ‘brat zijn’ ook nog wel in twee categorieën plaatsen

 • De speelse, verlegen brat
 • De bratty brat die echt alle grenzen van respect over gaat.

De brat uit categorie 1 vinden de meeste Doms dan ook nog wel leuk. Het speelse, verlegen meisje wat een beetje uitdaagt vinden ze dan ook nog wel schattig en als de Dom dan laat merken dat hij er verveeld van raakt stopt deze sub dan ook met haar bratty zijn.

De brat uit categorie 2 daarentegen gaat echt alle grenzen over van respect. en kan echt beschamend zijn voor de dominant. Maar van beide is het puur een drang naar aandacht.

En waarom is ook eigenlijk toch niet raar. Alle subs zijn aandachtssletten dat is nou eenmaal gewoon waar. Wat ze geven willen ze ook eigenlijk terug. Alle aandacht die ze voor hun Dom hebben, waar sommige Doms echt in kunnen baden van geluk, die aandacht die wil een sub ook. Zie het als beloning voor wat ze doen voor hun Dom. En ja dan zijn sommige sub daar misschien iets ongeduldiger in dan de ander en zo ontstaat het “bratty trekje” en is de Brat geboren.

Een D/s relatie is nou eenmaal toch geen eenrichtingsverkeer. Dat is geen enkele relatie en dus ook deze niet. Als dominant denk je misschien aan je heerlijke kop koffie die ze brengt, die blowjob die ze zo fantastisch deed, de opdrachten die ze keurig uitvoert en ga zo maar door. Er is een moment dat een sub ook wat terug verwacht. En dat hoeft ook echt niet veel te zijn maar wel met de warmte en de liefde die zij zelf ook voor haar dominant heet. Laat haar merken dat je het waardeert wat ze allemaal voor je doet. Geef haar ook die fijne “bubble”, waar ze even op kan teren. Want wanneer je dat niet doet en ze moet echt te lang wachten op haar “”beloning” dan komt de echte ware brat naar buiten hongerig op zoek naar welke vorm van aandacht dan ook als ze het maar krijgt. Een sub heeft die aandacht net als haar dominant ook gewoon NODIG.

En wanneer je dus als dominant aan de rand staat van een nieuwe D/s relatie met een “bratty” submissive weet je eigenlijk al waaraan ze tekort gedaan is, pure aandacht. Het is een aangeleerd gedrag waardoor ze de aandacht die ze nodig hadden wel kregen. Maar dit gedrag kan je ook samen weer veranderen.

 • Ga samen in gesprek en kijk op welke punten er gedrag veranderd kan/moet worden.
 • Ga samen op zoek wanneer het gedrag is gestart
 • Is het gedrag aangemoedigd
 • Heeft ze werkelijk wel beloning gehad voor wat ze allemaal doet ( aandacht, pijn, lust….)
 • Vraag of ze werkelijk wel een bratty sub wil zijn
 • Vraag of ze hulp wil bij het NIET bratty zijn
 • Vraag waarom ze bratty is

Maar wees ook vooral bewust dat een sub, bratty of niet,  dezelfde wensen, verlangens en behoeftes heeft als haar Dom. ze wil ook echt aandacht!

Het Brat zijn kun je daardoor ook vaak als leidraad zien dat er iets mis is in de relatie. Een relatie waar je aan kan werken. Je merkt hierdoor dus dat er ongelijkheid is waardoor de sub zich bratty gaat gedragen. En duurt dat te lang dan is in sommige gevallen een D/s relatie echt gedoemd te mislukken. En blijft het “bratty” karaktertrekje ook vaak bij de sub aanwezig en stapt ze zo weer een nieuwe relatie in. Dit meestal tot grote ergernis van de nieuwe Dom die dat moet zien om te draaien, wat helaas vaak niet lukt. Maar lukt dit jou wel dan zal je zien dat je een liefdevolle, 100% toegewijde sub er voor terugkrijgt die alles doet voor haar Dom omdat die haar ook de aandacht geeft die ze zo verdiend.

©2017 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

3 reacties

 1. Bratsub

  er zit naar mijn mening een verschil tussen bratt gedrag of een bratt zijn. Hierboven staan vooral dingen over bratt gedrag. Een bratt zijn zit van nature in de persoon, en probeer dat bij mij er bijvoorbeeld absoluut niet uit te halen! Ik houd van het uitdagen, spelen met regels en grenzen en het nieuwschierige gedrag. Een bratt laat die ook gewoon bratt zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven