Veel voorkomende misvattingen binnen de online BDSM-gemeenschap

Hoe gedraag je jezelf binnen de BDSM community:


Veel voorkomende misvattingen binnen de online BDSM-gemeenschap

Vele die voor het eerst de BDSM gemeenschap op de sociale netwerken (denk aan facebook, tumblr, fetlife, kik etc.)  komen bekijken en verkennen komen vaak met de onjuiste veronderstelling dat ze een wereld binnen komen met zeer informele relaties, evenals aannames over D/s- typen. Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende misvattingen en de waarheid erachter.

 1. Subs zijn er om opgepikt te worden.

  Subs hebben een relatie of niet. Wanneer ze een relatie hebben zijn ze van niemand anders dan hun Dominant. Geen enkel ander heeft recht op hen. Als ze niet in een relatie zitten, kunnen subs kiezen om relaties na te streven met hun keuze van Dominanten. Gedurende deze tijd zijn ze van niemand anders dan van zichzelf. Andere hebben geen rechten op hen.
 2. Een bestaande relatie is geen belemmering voor het jagen op een sub.

  De meeste in de D/s-gemeenschap zijn monogaam. Hoewel sommige stellen kiezen om speelkameraadjes te vinden en sommige mensen polyamoreus zijn. Als je ziet dat iemand al in een relatie zit, ga dan ergens anders zoeken.

   

 3. Subs worden graag “prinses”, “kitten”, “pet”, “kleintje”, “slaaf” of welke koosnaam dan ook genoemd.

  Dit zijn termen van genegenheid die worden verdiend door een Dominant. Subs willen niet door anderen zo genoemd worden. Koosnamen zijn voor degene aan wie ze onderdanig zijn.

   

 4. Subs worden graag “hoer”, “slet”” en “kut” genoemd.

  Opnieuw fout. Subs die van degradatie/vernedering houden, horen dit graag van de partners die zij kiezen, of door hun Dominant. Wanneer een vreemde deze titels gebruikt, is het gewoon een gebrek aan respect.

   

 5. Doms worden graag Meneer, Meester, Sir, Meesteres, Miss of bij welke titel dan ook genoemd.

  Dit zijn termen van onderdanigheid aan de Dominant. Deze zijn voorbehouden aan degene waaraan ze Dominant zijn. Een enkele keer wordt een Dominant door een andere geownede sub bij de titel aangesproken. Maar dat is dan vanuit respect en met goedkeuring van hun eigen Dominant.

   

 6. Ik kan subs behandelen zoals ik dat wil.

  Alleen omdat ze graag de controle overgeven, betekent dit niet dat ze geen respect waard zijn. Sterker nog ze hebben alle recht op respect, omdat ze Dominanten in staat stellen om hun helft van de machtsdynamiek te verkennen.

   

 7. Dominanten vinden het fijn dat anderen achter hun sub aan gaan.

  Hoewel sommige er op kicken dat ze iets hebben wat anderen graag willen hebben, geeft de overgrote  meerderheid van de Dominanten er de voorkeur aan dat hun relatie gerespecteerd wordt, je houdt dus je verlangens voor jezelf. Weet je niet zeker of een sub een Dominant heeft? Vraag het dan.

   

 8. Er is niets mis met het vragen aan een sub die ik pas heb ontmoet om mijn onderdanige te zijn.

  D/s relaties vereisen een hoog niveau van vertrouwen, wat tijd kost om te verdienen. Iemand vragen die je pas hebt ontmoet om je onderdanige te zijn, is hetzelfde als dat meisje vragen waar je een paar keer mee gesproken hebt, dat achter je zit in de wiskundeles, om je vrouw te zijn.

   

 9. Er is niet mis met het vragen aan een Dominant die je pas hebt ontmoet om mijn dominant te zijn.

  Nogmaals het is volkomen ongepast om iemand te vragen die je zojuist hebt ontmoet om je Dominant te zijn. Waarom zou je een bijna vreemde zoveel controle geven ovder je dagelijkse leven?

   

 10. Subs zijn allemaal hetzelfde

  Onjuist. Elke sub wil BDSM beleven zoals het voor hem/haar het beste werkt. Hoewel er veel overeenkomsten kunnen zijn bij subs, is iedere sub uniek.

   

 11. Dominanten zijn allemaal hetzelfde

  Wederom onjuist. Niet alleen hebben ze allemaal hun eigen begeerten, maar ze passen zich ook aan van relatie tot relatie om de zorg te bieden en de behoeften van hun huidige sub te vervullen.

   

Hoewel deze richtlijnen de eigenlijk de normale gang van zaken zijn, is elk persoon en elke relatie in het universum van BDSM anders. Als je ergens niet zeker van bent, leun dan achterover om te observeren en te leren, of  als je dan een fout mocht maken laat het dan een fout zijn aan de kant van voorzichtigheid en respect.

©2018 Simone – bdsmenkink.nl

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven